12 Μαΐ 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙAΣΜΩΝ: Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους για μια… δόση! Κάποιοι ζουν ήδη τον εφιάλτη

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙAΣΜΩΝ: Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους για μια… δόση! Κάποιοι ζουν ήδη τον εφιάλτη

Ξεκίνησαν από χθες Τετάρτη οι πλειστηριασμοί ακινήτων μετά την λήξη της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων.

Με το μαχαίρι στο λαιμό βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες που είχαν μισθούς που ήταν υψηλότεροι από τον μέσο όρο, αλλά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση είδε τις αποδοχές τους να μειώνονται ακόμα και κατά 70% ή στην ακόμα χειρότερη περίπτωση να μηδενίζονται! Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα έσοδα τους δεν φτάνουν για τις δυσθεώρητες δόσεις προς τις τράπεζες.

«Από 1/1/2016 δεν υπήρχε κάποια νομική προστασία πλην των ανθρώπων που είχαν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και η απουσία των πλειστηριασμών οφειλόταν στην αποχή των συμβολαιογράφων», εξηγεί ο δικηγόρος και σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών και Δανειοληπτών, Μιχάλης Κούβαρης.

Χιλιάδες δανειολήπτες κοιμούνται και ξυπνούν με την αγωνία του πλειστηριασμού. Κάποιοι άλλοι όμως ζουν ήδη τον εφιάλτη. Στο ειρηνοδικείο του Ίλιον ξεκίνησαν χθες τυπικά οι πρώτοι πλειστηριασμοί. Ο Ηλίας Παπαδόπουλος, που είναι μέλος του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, είπε πως «κατά 99% οι πλειστηριασμοί είναι μικρών διαμερισμάτων, αγροτεμαχίων, μικρών καταστημάτων, μικροιδιοκτησία γενικά».

Όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια του νόμου Κατσέλη δεν προστατεύονται πλέον από καμιά νομοθεσία. Έτσι ανά πάσα ώρα και στιγμή, αν δεν πληρώνουν κανονικά τη δόση του δανείου τους θα δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο σφυρί.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο οικονομίας ετοιμάζει το νομοσχέδιο για την πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds. Το πρώτο πακέτο αναμένεται να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙAΣΜΩΝ: Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους για μια… δόση! Κάποιοι ζουν ήδη τον εφιάλτη
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats