3 Μαΐ 2016

6.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην αυλή της Ρωσίας

6.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην αυλή της Ρωσίας

Η ένταση των προηγούμενων βδομάδων λόγω των ρωσικών υπερπτήσεων πάνω απο την Βαλτική, γαίνεται οτι θα κορυφωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς 6000 στρατιώτες θα βρίσκονται στην Εσθονία για ΝΑΤΟϊκή άσκηση.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ θα στείλουν περίπου 1.500 στρατιώτες για να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη στρατιωτική ασκήση της Εσθονίας Spring Storm. Συνολικά περίπου 6.000 στρατιώτες θα βρίσκονται στο κατώφλι της Ρωσίας για την άσκηση.

Η άσκηση ειναι η μεγαλύτερη για την Εσθονία για φέτος και περιλαμβάνει περίπου 6.000 στρατιωτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων 1.500 στρατιώτων των συμμαχικών δυνάμεων. Θα διαρκέσει πάνω απο δυο βδομάδες (2 - 20 Μαΐου).

Θα πραγματοποιηθεί στο Tartu, Võru και στην Põlva στην Νοτιοανατολική Εσθονία, και θα περιλαμβάνει στρατιώτες απο 10 χώρες του ΝΑΤΟ. Ο κύριος στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι η αξιολόγηση των ικανοτήτων των τάγματων πεζικού, βελτίωση συντονισμού μεταξύ των διαφόρων μονάδων, καθώς και βελτίωση των μεθόδων διαχείρισης του προσωπικού, ανέφερε το υπουργείο.

Μονάδες με 80-250 στρατιώτες θα προέρχονται απο τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Επιπλεόν ομάδες ειδικών απο τον Καναδά και την Φινλανδία θα συμμετέχουν στην άσκηση. Η ετήσια άσκηση θα διεξαχθεί με Πολωνικά Su-22 και αμερικανικά F-15. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης αμερικανικά ελικόπτερα CH-47 Chinook και V-22 Osprey.

Τα επεισόδια μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ εχουν κορυφωθεί τις τελευταίες βδομάδες με τη Ρωσία να εχει προχώρησει σε άμεση απογείωση μαχητικού της αεροσκάφους, προκειμένου ν' αναχαιτιστεί αμερικανικό μαχητικό, το οποίο προσέγγιζε στη συνοριακή γραμμή της στη Θάλασσα της Βαλτικής, σύμφωνα με ισχυρισμούς του ρωσικού ΥΠΑΜ. Μετά το περιστατικό το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι τα αμερικανικά μαχητικά είτε θα πρέπει να σταματήσουν τις πτήσεις τους κοντά στα ρωσικά σύνορα, είτε θα πρέπει να φέρουν ειδικές συσκευές για την αναγνώρισή τους.

Εξάλλου οι υπερπτήσεις απο ρώσικα μαχητικά αεροσκάφη στην Βαλτική εχουν σημειώσει σημαντική αύξηση. Πρόσφατα Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά «επιθετικών» υπερπτήσεων πάνω από ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής και ρωσικό Su-27 μαχητικό “πραγματοποίησε επιθετικούς ελιγμούς" σε επικίνδυνη απόσταση απο αμερικανικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας

Ωστόσο το επικίνδυνο παιχνίδι ΗΠΑ - Ρωσίας μπορεί να εχει σοβαρές συνέπειες εαν οι υπερπτήσεις ρωσικών μαχητικών συνεχιστούν κατα την διάρκεια της άσκησης Spring Storm στην Εστονία.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

6.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην αυλή της Ρωσίας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications