Ενα παλιό διώροφο σπίτι στην οδό Κρήτης στο Αιγάλεω είχαν βάση οι «στρατολόγοι τζιχαντιστών» στην Ελλάδα.
Ενα παλιό διώροφο σπίτι στην οδό Κρήτης στο Αιγάλεω είχαν βάση οι «στρατολόγοι τζιχαντιστών» στην Ελλάδα.

ΒΑΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!!!

Ενα παλιό διώροφο σπίτι στην οδό Κρήτης στο Αιγάλεω είχαν βάση οι «στρατολόγοι τζιχαντιστών» στην Ελλάδα. Κεντρικό πρόσωπο του «ελληνικού» δικτύου τζιχαντιστών θεωρείται ο 53χρονος Ιρακινός Σαρίφ Καντίρ, που είχε το ψευδώνυμο «Μαμόστα» («Δάσκαλος») και εκτός των άλλων φέρεται να χρηματοδοτούσε δραστηριότητες του ISIS μέσω λογαριασμού του που εντοπίστηκε σε τράπεζα του Λιβάνου.

Ο «Μαμόστα», που διέμενε στη συγκεκριμένη κατοικία στο Αιγάλεω, μαζί με άλλους ομοεθνείς του είχε συνεχή επικοινωνία με άλλους τζιχαντιστές στην Ιταλία, στην Ελβετία αλλά και στη Μέση Ανατολή. Ανάμεσα σε αυτούς, με τον μουλά Κρεκάρ στη Νορβηγία, που θεωρείται από τις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές ο υποψήφιος «Ευρωπαίος Οσάμα μπιν Λάντεν». Μάλιστα ο Καντίρ, που συνελήφθη προ μερικών μηνών στη Βρετανία, φέρεται να οργάνωνε εκεί δολοφονικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών.

Οι ελληνικές αρχές είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην παρουσία στη χώρα μας του 53χρονου «Δασκάλου» του δικτύου, που, όπως αναφέρεται σε έγγραφο των ευρωπαϊκών υπηρεσιών, «ήταν μέλος-«ορόσημο» του δικτύου επειδή είχε κύριο ρόλο στο πληροφοριακό δίκτυο του μουλά Κρεκάρ, συμμετείχε στις μυστικές διαδικτυακές συζητήσεις αλλά ταυτόχρονα εισέπραττε τα χρήματα που συγκεντρώνονταν για την ενίσχυση των ενόπλων από τις επαφές μέσω Ιnternet. Ηταν ο χειριστής του συλλογικού ταμείου της οργάνωσης, ενώ ήταν κάτοχος τουλάχιστον ενός βεβαιωθέντος λογαριασμού στον Λίβανο όπου είχε μεταφέρει 50.000 ευρώ. Επιπλέον συμμετείχε συμπληρωματικά στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών».

Ο «Μαμόστα» φέρεται επίσης να είχε επαφές με τους Αλί Αμπντουλάχ Σαλίχ, Αμπντούλ Ραχμάν Νουρόζ και Μοχάμεντ Χασάν που ζούσαν στη Βόρεια Ιταλία και ορισμένοι είχαν έλθει στη χώρα μας για «διακοπές», όπως υποστήριξαν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος Ιρακινός είχε έλθει στην Ελλάδα προ τετραετίας και είχε μεταβεί μία φορά στη Σουηδία. Οπως λένε άτομα που τον είχαν γνωρίσει, «φερόταν να έχει μια σχετική οικονομική άνεση, παρότι έδειχνε να μην εργάζεται πουθενά ή έκανε κάποιες περιστασιακές δουλειές για κάποιον ηλεκτρολόγο.

Σύχναζε σε καφενείο-στέκι μουσουλμάνων στο Αιγάλεω. Ηταν άνθρωπος ήρεμος και φαινόταν ότι ήθελε να περνά απαρατήρητος. Στο σπίτι του έμεναν και άλλοι Ιρακινοί. Εφυγε στις αρχές του 2015 από την Ελλάδα, όμως στο σπίτι του παρέμεινε για δύο ακόμη μήνες ένας νεαρός συμπατριώτης του».

Ο «Μαμόστα» συνελήφθη στο Σέφιλντ τον Νοέμβριο του 2015. Μαζί του συνελήφθησαν ο 38χρονος Μπακρ Χαμάντ, ο 32χρονος Ζάνα Ραχίμ και ο Αουάτ Αμασαλίχ, μέλη του ίδιου δικτύου τζιχαντιστών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications