19 Απρ 2016

Stratfor: Τι λόγο ύπαρξης έχει το ΝΑΤΟ εκτός από τον πόλεμο;

Stratfor: Τι λόγο ύπαρξης έχει το ΝΑΤΟ εκτός από τον πόλεμο;

Τα θεμέλια του ΝΑΤΟ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου διαλύονται, αναφέρει το Stratfor αν και ακόμη υπάρχει χρόνος «επισκευής» του οργανισμού όπως εκτιμάται.

«Οι πολυεθνικές αρχές δεν πεθαίνουν. Συνεχίζουν να έχουν ετήσιες συναντήσεις όπως η επόμενη συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία τον Ιούλιο. Αλλά τι είναι μια στρατιωτική συμμαχία χωρίς πολέμους και αποστολές;» αναρωτιέται ο ιδρυτής του Stratfor.

Ο ίδιος αναφέρει πως πολλοί πολιτικοί της Δύσης ονειρεύτηκαν την αφομοίωση των εδαφών της πρώην ΕΣΣΔ στην ανατολική Ευρώπη στρατιωτικά και πολιτισμικά αλλά κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο.

«Πίστευαν πως η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα έκανε δυτικές τις πρώην σοβιετικές χώρες. Αλλά το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Η δουλειά του δεν είναι η ενσωμάτωση νέων χωρών στη δύση, αλλά ο πόλεμος».

Η υπεράσπιση των Ευρωπαϊκών χωρών ήταν μια από τις αποστολές του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό «ατρόφησε στο μέτρο κατά το ότι ο εκάστοτε πόλεμος στον οποίο έλαβε μέρος φαινόταν όλο και πιο άσχετος με αυτό».

Η υπεράσπιση της Ευρώπη ήταν τα θεμέλια του ΝΑΤΟ αλλά ουσιαστικά διαλύθηκαν με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ που ίδρυσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγει ο ίδιος.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Stratfor: Τι λόγο ύπαρξης έχει το ΝΑΤΟ εκτός από τον πόλεμο;
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats