ΡΩΣΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!
ΡΩΣΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ομολόγους του από την Κίνα και την Ινδία, ο Ρώσος ΥΠΕΞ έστειλε για μια ακόμη φορά μήνυμα σε ΗΠΑ, Τουρκία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεφέρουν τους Τούρκους εταίρους τους, που εξακολουθούν να εμποδίζουν τη συμμετοχή των Κούρδων στις ενδο-συριακές συνομιλίες.

«Ο κύριος σκοπός των ενδοσυριακών συνομιλιών στη Γενεύη αυτή τη στιγμή και αυτό δεν είναι μυστικό και πάντοτε το λέγαμε, είναι να υπάρξει μια πραγματικά αντιπροσωπευτική αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης.

Αυτό προϋποθέτει πως οι Αμερικανοί εταίροι μας πρέπει απλώς να συνεφέρουν τους Τούρκους συμμάχους τους, οι οποίοι εξακολουθούν μόνοι τους να εμποδίζουν μια αντιπροσωπεία του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης από το να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις», είπε.

ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ: Καμία «μυστική» συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον Άσαντ

Δεν υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ με στόχο την απομάκρυνση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τη Μόσχα, τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ομολόγους του από την Κίνα και την Ινδία, Wang Yi και Sushma Swaraj, ο Λαβρόφ υπερασπίστηκε επίσης το συριακό στρατό από καταγγελίες περί παραβίασης της εκεχειρίας γύρω από το Χαλέπι.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα, τα οποία υποστηρίζονται από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δεν δουλεύουν εις βάρος των μερών της αντιπολίτευσης που έχουν υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο συριακός στρατός επιχειρεί εναντίον των τρομοκρατών γύρω από το Χαλέπι. Το ISIS έχει ισχυρές θέσεις εκεί, καθώς και η Jabhat al-Nusra, η οποία διεκδικεί ένα σημαντικό έδαφος. Και οι δύο τρομοκρατικές ομάδες προσπαθούν να βελτιώσουν τις θέσεις τους γύρω από το Χαλέπι. Οι οργανώσεις αυτές είναι νόμιμοι στόχοι εκείνων που καταπολεμούν την τρομοκρατία στη Συρία

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications