Πούτιν και στο φεγγάρι - Ετοιμάζεται ρωσική υπερβάση!
Πούτιν και στο φεγγάρι - Ετοιμάζεται ρωσική υπερβάση!

Η Ρωσία καταστρώνει σχέδια για την κατασκευή μιας βάσης στο φεγγάρι. Υποστηρίζει πως θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει το σχέδιό της έως το 2029. Ειδικότερα, το ρωσικό σχέδιο περιλαμβάνει δύο μέρη.

-Το πρώτο είναι η κατασκευή μιας βάσης στην επιφάνεια της Σελήνης με εποικισμούς, επιστημονικά εργαστήρια, βάση προσελήνωσης ακόμη και αστρονομικό παρατηρητήριο.

-Το δεύτερο θα είναι η αποστολή ενός διαστημικού σταθμού, του Lunar Orbital Station (LOS), που θα είναι μια εξελιγμένη εκδοχή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Σημειώνεται πως από το 2020 η ρωσική διαστημική υπηρεσία (Roscosmos) έχει ανακοινώσει πως θα στείλει στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού ρομποτικά σκάφη, με στόχο την αναζήτηση φυσικών πόρων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις πρώτες ανθρώπινες αποικίες.

«Πρέπει να πάμε στο φεγγάρι. Ο 21ος θα είναι ο αιώνας της μόνιμης βάσης του ανθρώπινου πολιτισμού και η χώρα μας πρέπει να συμμετάσχει σε αυτήν τη διαδικασία», σημείωσε ο καθηγητής Ιγκόρ Μιτροφάνοφ, ένας από τους επικεφαλής ερευνητές των ρωσικών προγραμμάτων για την Σελήνη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications