11 Απρ 2016

Αν κοιτάξετε επίμονα τα μάτια κάποιου άλλου για 10 λεπτά, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό η συνείδησή σας

Αν κοιτάξετε επίμονα τα μάτια κάποιου άλλου για 10 λεπτά, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό η συνείδησή σας

Λένε ότι τα μάτια αποτελούν το παράθυρο της ψυχής. Τώρα πλέον, μπορεί τα μάτια των άλλων να αποτελέσουν επίσης το παράθυρο της ψυχής σας. Κοιτώντας στα μάτια των άλλων ανθρώπων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορείτε να μεταβάλλετε τη συνείδησή σας. Αυτό δεν αποτελεί ένα ψευδο-επιστημονικό συμπέρασμα, αλλά βασίζεται σε κάποιες επιστημονικές αποδείξεις.

Ο Giovanni Caputo, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ουρμπίνο της Ιταλίας, έκανε αυτή την ανακάλυψη πριν από μερικά χρόνια αφού ζήτησε από 50 εθελοντές να κοιτάξουν την αντανάκλασή τους σε έναν καθρέφτη για 10 λεπτά μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο. Μετά από περίπου 1 λεπτό, άρχισαν να βιώνουν περίεργα πράγματα. Ύστερα από λίγο, τα πρόσωπά τους άρχισαν να παραμορφώνονται.

Άρχισαν να βλέπουν εικόνες ζώων, τεράτων, ακόμη και μελών της οικογένειάς τους που είχαν πεθάνει προ πολλού. Αυτό είναι ένα φαινόμενο γνωστό ως «οφθαλμαπάτη των παράξενων προσώπων». Τα αποτελέσματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα, όταν αντί για τον καθρέφτη κοιτάζετε ένα άλλο πρόσωπο.

Το πείραμα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychiatry Research». Ο Caputo έβαλε 40 νεαρούς ενήλικες να καθίσουν ο ένας απέναντι από τον άλλο σε ένα αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο και σε απόσταση 1,5 μέτρου. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό, αλλά όχι τόσο ώστε να μην διακρίνονται τα λεπτομερέστερα χαρακτηριστικά των προσώπων. Το χρώματα και η όραση όμως ήταν μειωμένα.

Οι μισοί συμμετέχοντες από την ομάδα κοίταζαν κατευθείαν ο ένας τον άλλο. Οι άλλοι μισοί κάθισαν πλάτη με πλάτη κοιτάζοντας τον τοίχο. Δεν γνώριζαν τι περιλάμβανε το πείραμα, αλλά ενημερώθηκαν ότι θα περιλαμβάνει διαλογισμό. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά εντυπωσιακά. Όσοι κοιτάζονταν μεταξύ τους ανέφεραν ότι βιώσαν υψηλότερα επίπεδα έντασης χρώματος.

Ο «θόρυβος» ήταν πιο έντονος απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ο χρόνος επιβραδύνονταν και ένιωθαν κάπως παράξενα. Το 90% δήλωσε ότι το πρόσωπο του άλλου συμμετέχοντα τους φαινόταν παραμορφωμένο. Το 75% ανέφερε ότι έβλεπε τέρατα και το 15% είπε ότι είδε πρόσωπα συγγενών.

Ο Caputo αναφέρει ότι οι αισθήσεις παρουσίαζαν συμπτώματα απόσπασης, γεγονός που περιγράφει την απομάκρυνση από τη σύνδεση του ατόμου με την πραγματικότητα. Θεωρεί επίσης ότι αυτή η οφθαλμαπάτη μπορεί να είναι συνέπεια της απότομης επαναφοράς σε αυτήν την πραγματικότητα μετά την είσοδο σε μια κατάσταση έκστασης.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αν κοιτάξετε επίμονα τα μάτια κάποιου άλλου για 10 λεπτά, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό η συνείδησή σας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats