11 Απρ 2016

40 χρόνια μετά φυτοφάρμακο εντοπίστηκε σε εγκύους

40 χρόνια μετά φυτοφάρμακο εντοπίστηκε σε εγκύους

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία έρευνας που διεξάγεται εδώ και 7 χρόνια στην Κρήτη, αφού παρατηρήθηκε πως στους οργανισμούς μεγάλης μερίδας κατοίκων του νησιού εντοπίζονται -αν και σε περιορισμένες ποσότητες- στοιχεία καρκινογόνου φυτοφαρμάκου. Πρόκειται για το φυτοφάρμακο DDT, η κυκλοφορία του οποίου έχει σταματήσει εδώ και 40 χρόνια στο εμπόριο.

Τόσο ισχυρό δηλητήριο ήταν το φυτοφάρμακο DDT και τόσο καρκινογόνο, που, αν και πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από τότε που απαγορεύτηκε η χρήση του στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα, και ποιος ξέρει πόσες ακόμα... δεκαετίες, βρίσκεται στον οργανισμό του ανθρώπου, αφού η υπολειμματικότητά του παραμένει στη φύση, άρα περνάει στα ζώα, κι από το γάλα ή το κρέας περνάει ακόμα και στα έμβρυα.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει μια ακόμη έρευνα, που διεξάγεται εδώ και 7 χρόνια στην Κρήτη, είναι σοκαριστικά και προκαλούν οργή και αγανάκτηση στην κοινή γνώμη της Κρήτης!

Τι κι αν το ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτοφάρμακο DDT έχει αποσυρθεί από την αγορά εδώ και 40 χρόνια, δηλαδή από το 1970; Στοιχεία του καρκινογόνου αυτού χημικού στοιχείου, με το οποίο κάποτε ψεκάζονταν καλλιεργούμενες εκτάσεις, βρίσκονται ακόμα στους οργανισμούς των Κρητικών και κυρίως στον ομφάλιο λώρο πολλών εγκύων. Αυτό αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στον Λευτέρη Κουμαντάκη και την εκπομπή "Ο Κόσμος μας" της "ΚΡHTH TV", η επίκουρη καθηγήτρια της Κοινωνικής Ιατρικής Λύδα Χατζή, ως ένα από τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τη μελέτη "ΡΕΑ", που πραγματοποιείται εδώ και 7 χρόνια στο Ηράκλειο, με επίκεντρο τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί απόψε στις 5 το απόγευμα από την "ΚΡΗΤΗ ΤV" και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για νέα στοιχεία που σοκάρουν, δεδομένου ότι έχει παρατηρηθεί πως στους οργανισμούς μεγάλης μερίδας κατοίκων του νησιού εντοπίζονται στοιχεία καρκινογόνου φυτοφαρμάκου. Πρόκειται για το φυτοφάρμακο DDT, η κυκλοφορία του οποίου έχει σταματήσει εδώ και 40 χρόνια στο εμπόριο. Ενδεικτικό της τοξικότητας είναι το γεγονός ότι εξακολουθεί να εντοπίζεται στον ανθρώπινο οργανισμό μέχρι και σήμερα, περνώντας από γενιά σε γενιά, δημιουργώντας διαταραχές στην ορμονική ισορροπία.

«Προκαλεί παχυσαρκία»
Μεταξύ άλλων, η Λύδα Χατζή λέει στην εκπομπή "Ο Κόσμος μας": «Εξετάσαμε στη δικιά μας μελέτη, στις γυναίκες της Κρήτης, τα επίπεδα που είχαν στο αίμα τους σε κάποια φυτοφάρμακα τα οποία είναι απαγορευμένα εδώ και 40 χρόνια. Όπως είναι για παράδειγμα το DDT. Ή o μεταβολίτης του το DDE, με τον οποίο ψέκαζαν παντού για την ελονοσία. Παρόλο που έχουν απαγορευτεί αυτά πια, βρίσκουμε ακόμα σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις, θα έλεγα, στο αίμα των εγκύων γυναικών στην Κρήτη. Και θα μου πείτε, γιατί το βρίσκουμε.

Γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλο χρόνο ζωής. Όταν παίρνουμε αυτούς τους ρύπους από την τροφή ή από τον αέρα, ή απ' οτιδήποτε, πολύ δύσκολα φεύγουν. Μπορεί να κάνουν και 30 χρόνια να φύγουν από τον οργανισμό μας. Άρα είμαστε εκτεθειμένοι. Η μαμά μεταφέρει αυτούς τους ρύπους μέσω του πλακούντα στο έμβρυο. Κι αυτό που βρίσκουμε τι είναι; Ότι οι γυναίκες που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε τέτοιου είδους φυτοφάρμακα φαίνεται να δίνουν έναν αυξημένο κίνδυνο στα παιδιά τους να είναι παχύσαρκα».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ
Υπεύθυνο και για Αλτσχάιμερ
Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές είναι ότι για κάθε 10 επιπλέον μονάδες της ουσίας DDT, αυξάνεται κατά 3,5 φορές ο κίνδυνος για κοιλιακή παχυσαρκία στην ηλικία των 4 ετών των Κρητικόπουλων.
Μάλιστα, στο παρελθόν αμερικανικές έρευνες έχουν αποδείξει πως το φυτοφάρμακο αυτό που, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείτο για τον έλεγχο της ελονοσίας στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ευθύνεται και για τη διαιώνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

40 χρόνια μετά φυτοφάρμακο εντοπίστηκε σε εγκύους
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats