Κρήτη: Η αυτοκτονία... ήταν έγκλημα και δράστης ο σύζυγος!
Κρήτη: Η αυτοκτονία... ήταν έγκλημα και δράστης ο σύζυγος!

Η ιατροδικαστική έκθεση «ξεσκέπασε» τον ένοχο - Ο 49χρονος σύζυγος της άτυχης γυναίκας από την πρώτη στιγμή, είχε υποστηρίξει ότι η σύζυγός του είχε βάλει τέλος στη ζωή της με μία σφαίρα στο κεφάλι, δηλώνοντας συντετριμμένος, αλλά... - Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι του ζευγαριού

Στις 22 Μαρτίου, ο εκκωφαντικός θόρυβος του πυροβόλου όπλου, που ακούστηκε στο χωριό Καμάρα,  προμήνυε αναμφισβήτητα μια δυσάρεστη είδηση. Οι κάτοικοι του μικρού χωριού που άκουσαν τον πυροβολισμό, κλείστηκαν έντρομοι στα σπίτια τους.  Σε μια κλειστή κοινωνία άλλωστε, τίποτα δεν μένει κρυφό. Τελικά στις 10:30 το βράδυ, ο 49χρονος δράστης έκανε την πρώτη του κίνηση μετά την τέλεση του εγκλήματος.

Δείχνοντας συντετριμμένος,  πήρε την απόφαση να χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού ενός συγγενή και συντοπίτη του, λέγοντας του, τη… μισή αλήθεια.
«Η Έφη αυτοκτόνησε. Τίναξε τα μυαλά της στον αέρα», αυτές ήταν οι πρώτες και μοναδικές κουβέντες που ψέλλισε, μη θέλοντας να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις. Η λίμνη αίματος που βρέθηκε γύρω από το άψυχο σώμα της, προκάλεσε παγωμάρα στους συγγενείς που κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος.

Η είδηση έπεσε σαν… κεραυνός εν αιθρία στο μικρό χωριό, με τους κατοίκους να αναρωτιούνται, αν πράγματι αυτοκτόνησε ή πυροβολήθηκε από κάποιο οικείο πρόσωπο.
Τις ίδιες υποψίες είχαν και οι αστυνομικές αρχές, τις οποίες έπρεπε να ξεκαθαρίσουν πριν εστιάσουν την προσοχή τους πάνω σε μία συγκεκριμένη εκδοχή.

Ο σύζυγος της ήταν ο πρώτος που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, αφού ήταν ο πρώτος που αντίκρισε τα σύζυγο του να κείτεται νεκρή στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού τους.
Εργαζόταν ως προσωπικός φρουρός επιχειρηματία και σε νυχτερινά μαγαζιά
Ζούσαν μαζί τα τελευταία 15 χρόνια. Στο παρελθόν εκείνη εργάζονταν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, ενώ εκείνος ανήκε στην προσωπική φρουρά ενός επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το  τελευταίο διάστημα, εργαζόταν και σε νυχτερινά μαγαζιά, ενώ η σύζυγος  ασχολούνταν με μερικά ζώα που είχαν αποκτήσει τον τελευταίο καιρό. Το πρωί της Τρίτης, όπως κάθε μέρα, πήγε σε ένα μικρό κτήμα όπου διέθεταν αφού μόνο εκεί έβρισκε ηρεμία.

Η άτυχη γυναίκα είχε  έναν αδερφό ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία. Ενημερώθηκε για τη δολοφονία της αδερφής της ένα 24ωρο μετά το φονικό. Το Σάββατο αναμένεται η επιστροφή του στην Ελλάδα για να παρευρεθεί στην κηδεία της 47χρονης αδερφής του που θα γίνει τη Δευτέρα, στον τόπο καταγωγής τους.

Η είδηση του θανάτου της 47χρονης γυναίκας από όπλο, δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί από τους συγχωριανούς της.
«Σχεδόν κανένας δεν πίστεψε ότι αυτοκτόνησε. Αν είχατε γνωρίσει τον άντρα της θα καταλαβαίνατε το λόγο», λέει ένας συντοπίτης της άτυχης γυναίκας.

«Ο άντρας  της ήταν αυταρχικός. Με κανέναν δεν τα πήγαινε καλά. Ήταν άντρας,  βαρύς. Εκείνη ήταν μια ρομαντική γυναίκα, καλοσυνάτη γυναίκα, που είχε ανάγκη από μια ήρεμη ζωή. Ορφάνεψε από μάνα όταν ακόμα ήταν παιδί και από τότε μεγάλωσε απότομα για να ανταπεξέλθει απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Ήταν εσωστρεφής. Όποτε της έλεγα να μου ανοίξει την καρδιά της, κλεινόταν περισσότερο.  Δεν μας έλεγε τα προβλήματα της, ένιωθε μόνη της», λέει  άτομο από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος.

Τα καλύτερα λόγια όμως για εκείνη λένε και συγγενείς του δράστη, ενώ για τον ίδιο δεν επιθυμούν να δηλώσουν κάτι. «Δεν είχαμε πολλά μαζί του… δεν θυμάμαι πότε τον είδα τελευταία φορά… έχω δικά μου προβλήματα…», λένε άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη, αποφεύγοντας να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την άτυχη γυναίκα έκανε λόγο για πυροβολισμό «με απόλυτη επαφή», επιβεβαιώνοντας τις υποψίες της αστυνομίας ότι το θύμα δεν αυτοκτόνησε αλλά πυροβολήθηκε. Οι υποψίες της αστυνομίας για τον σύζυγο της ότι δηλαδή είναι ο δράστης της δολοφονίας, έδειξαν από την αρχή ότι βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση, αφού ο 49χρονος κατηγορούμενος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Η  σύλληψη του έγινε χθες το απόγευμα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων και πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Από την έρευνα της αστυνομίας που έγινε στο σπίτι, όπου διέμενε το ζευγάρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 πιστόλια, 5 γεμιστήρες, 2 κυνηγετικά όπλα, 266 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2 καλύκες, σπρέι πιπεριού, 1 σουγιάς και 1 μαχαίρι με μήκος λάμας 11 εκ. και μεταλλική λάμα μήκους 26 εκ.
Ο δράστης οδηγείται στην εισαγγελέα Χανίων

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications