ΠΕΡΑΜΑ: Τι δείχνουν τα ΝΕΑ στοιχεία για την νοικοκυρά που αποκεφαλίστηκε από τη χύτρα;
ΠΕΡΑΜΑ: Τι δείχνουν τα ΝΕΑ στοιχεία για την νοικοκυρά που αποκεφαλίστηκε από τη χύτρα;

Έρευνα για τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από το καπάκι της χύτρας με την οποία μαγείρευε βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αστυνομικές αρχές.

Το σκεύος φέρεται να έχει μεταφερθεί στα αστυνομικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε φθορά ή ελάττωμα στην κατασκευή ενώ η αστυνομία αναζητά και το κατάστημα από το οποίο είχε αγοραστεί.Από εκτιμήσεις φέρεται να προκύπτει κάποιο πρόβλημα στη βαλβίδα ασφαλείας το οποίο προκάλεσε την έκρηξή του και τον θανάσιμο τραυματισμό της 57χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη θες το πρωί στην οδό Σαπφούς 24 στο Πέραμα. Στο σημείο έσπευσε άμεσα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας παρότι δεν είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Οι γείτονες που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν κατέθεσαν πως όταν το καπάκι εξερράγη ακούστηκε πολύ δυνατός θόρυβος, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η κουζίνα έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο.

Τελικά, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ΧΥΤΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

-Για να επιτρέπεται η διάθεση στην αγορά των χυτρών ταχύτητας πρέπει αυτές να πληρούν τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας. Η συμμόρφωση αυτή τεκμηριώνεται με την σήμανση συμμόρφωσης CE με ευανάγνωστο, ευδιάκριτο και ανεξίτηλο τρόπο.
-Συνήθως, οι κατασκευαστές χυτρών ταχύτητας τοποθετούν τη σήμανση CE χαράσσοντας την στη βάση του δοχείου της χύτρας ταχύτητας ή στο καπάκι της.

-Όσο σημαντική είναι η επιλογή της κατάλληλης χύτρας ταχύτητας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η ορθή χρήση και συντήρησή της. Ο κατασκευαστής πρέπει να δίνει σαφείς και χρήσιμες οδηγίες χρήσης και συντήρησης μαζί με τη χύτρα ταχύτητας. -Πριν τη χρήση της χύτρας ταχύτητας, βεβαιωθείτε ότι η ελαστική, στεγανωτική φλάντζα (λάστιχο) γύρω από το καπάκι δεν είναι φθαρμένη ή σχισμένη και ο αγωγός εξαέρωσης είναι καθαρός από υπολείμματα τροφής.

-Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι ερμητικά κλειστό πριν τοποθετήσετε τη χύτρα στη φωτιά.
-Εάν ατμός διαφεύγει γύρω από το καπάκι ή τις χειρολαβές, σβήστε αμέσως τη φωτιά, αφήστε τη χύτρα να κρυώσει, ελευθερώστε όλο τον ατμό που περιέχει ανοίγοντας το ρυθμιστή πίεσης, αφαιρέστε το καπάκι και προχωρήστε σε αντικατάσταση.
-Αν η ελαστική τσιμούχα έχει ξεραθεί ή έχει ρωγμές και σημάδια καταπόνησης, αλλάξτε την αμέσως.

-Αν η πίεση μέσα στη χύτρα ταχύτητας αυξάνεται συνεχώς χωρίς να εκτονώνεται μέσω του ρυθμιστή πίεσης τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος γι’ αυτό η χύτρα θα πρέπει να απομακρύνεται αμέσως από τη φωτιά.
-Η συνεχώς αυξανόμενη πίεση μπορεί να έχει σαν αιτία τη βλάβη του ρυθμιστή πίεσης ή το φράξιμο της βαλβίδας υπερπίεσης με υπολείματα τροφών.

-Το καπάκι μπορεί να αφαιρεθεί όταν ο ρυθμιστής πίεσης του ατμού σταματήσει να βγάζει ατμό.
-Για περισσότερη ασφάλεια πριν αφαιρέσετε το καπάκι, αφήστε τη χύτρα ταχύτητας να κρυώσει από μόνη της για περίπου 10 λεπτά. -Οι νέες γενιές χυτρών ταχύτητας περιλαμβάνουν καπάκια που κλειδώνουν πρίν αυξηθεί η πίεση, ελαστικές τσιμούχες στεγανότητας που καθιστούν αδύνατο το άνοιγμα της χύτρας πρίν την εκτόνωση της πίεσης και βαλβίδες ασφαλείας από υπερπίεση.
-Ποτέ μη γεμίζετε τη χύτρα πάνω από τα δύο τρίτα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications