17 Σεπ 2017

Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΓΡΑΦΗ DANUBE, από τον ΣΕΙΡΙΟ και ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ του ΚΟΣΜΟΥ; [Βίντεο]

Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΓΡΑΦΗ DANUBE, από τον ΣΕΙΡΙΟ και ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ του ΚΟΣΜΟΥ; [Βίντεο]

Κατά καιρούς έρχονται στο φως διάφορες αρχαίες γραφές. Είναι τόσο παλιές που κανείς δεν μπορεί να τις αναγνωρίσει και να τις διαβάσει. Υπάρχει, όμως, και ένα είδος γραφής που δέχεται μεγάλο πόλεμο από παντού καθώς, επιπλέον, θεωρείται και η αρχαιότερη γραφή του κόσμου...

Αφορά τα στοιχεία γραφής που βρέθηκαν στην Ευρώπη, στην Κοιλάδα του Δούναβη και φαίνεται πως η ηλικία της ξεπερνά το 5300 π.Χ. Ο πολιτισμός στην Κοιλάδα του Δούναβη αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους γνωστούς πολιτισμούς στην Ευρώπη και φαίνεται να υπήρξε μεταξύ 5.500 και 3.500 π.Χ., σε μία τεράστια έκταση των Βαλκανίων από την Βόρεια Ελλάδα ως την Σλοβακία, την Κροατία και τη Ρουμανία. Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο πολιτισμός αυτός, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της ανάπτυξης χάλκινων εργαλείων, με ένα πολύπλοκο σύστημα γραφής, με προηγμένη αρχιτεκτονική συμπεριλαμβανομένων διωρόφων οικιών, με κατασκευή επίπλων, όπως καρέκλες και τραπέζια -όταν... το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ζούσε στην Λίθινη Εποχή ! ! !

Επιπλέον ανέπτυξαν δεξιότητες όπως ύφανση, επεξεργασία δερμάτων, κατασκευή ενδυμάτων, χειραγώγηση του ξύλου, του πηλού και της πέτρας. Ακόμα είχαν γνώση του τροχού. Τέλος είχαν μια οικονομική, θρησκευτική και κοινωνική δομή.

Προσέξτε και συγκρίνετε: Ομοιότητες ανάμεσα στην Επιγραφή του Δισπηλιού και στο Danobe script:

Ωστόσο, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες πτυχές του πολιτισμού στην Κοιλάδα του Δούναβη είναι η γραπτή γλώσσα τους.
Ορισμένοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η «γραφή» είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από γεωμετρικά σχήματα και σύμβολα -και τίποτε παραπάνω. Άλλοι υποστήριξαν ότι αυτά τα «σχήματα» αποτελούν στην πραγματικότητα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού συστήματος γραφής.

Εάν αυτή η θεωρία είναι σωστή, τότε αυτομάτως γίνεται η αρχαιότερη γραπτή γλώσσα που βρέθηκε ποτέ, προγενέστερης ακόμα των Μινωϊτών και των Σουμερίων και πιθανότατα ακόμη και εκείνης του Δισπηλιού, η οποία έχει επίσημα χρονολογηθεί γύρω στο 5260 π.Χ.

Ο Harald Haarmann, ένας γερμανός γλωσσολόγος και επιστήμονας των πολιτισμών, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Archaeomythology, κορυφαίος ειδικός στα αρχαία χειρόγραφα και τις αρχαίες γλώσσες, υποστηρίζει σθεναρά την άποψη της παλαιότερης γραφής του κόσμου. Τα δισκία και οι πινακίδες που βρέθηκαν χρονολογούνται στο 5.500 π.Χ., ενώ πρόκειται για μια μορφή αλφαβήτου που ακόμη δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Τα σύμβολα αυτά, τα οποία ονομάζονται επίσης σύμβολα Vinca, έχουν βρεθεί σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την κοιλάδα του Δούναβη και τις γύρω περιοχές, χαραγμένα σε αγγεία, ειδώλια, αδράχτια καθώς και σε αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό.
Περισσότερα από χίλια κομμάτια με παρόμοιες επιγραφές έχουν βρεθεί σε διάφορες τοποθεσίες σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κυρίως στην Ελλάδα (Επιγραφή Δισπηλιού), την Βουλγαρία, την πρώην Γιουγκοσλαβία, την Ρουμανία, την ανατολική Ουγγαρία, τη Μολδαβία, την νότια Ουκρανία.

Γραφή Danobe ή Σύμβολα Vinca

Ωστόσο, η πλειονότητα των μελετητών της Μεσοποταμίας έχει απορρίψει την πρόταση Haarmann, θεωρώντας ότι τα σύμβολα είναι μόνο διακοσμητικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 700 διαφορετικοί χαρακτήρες -όταν ένας τέτοιος περίπου αριθμός έχει καταμετρηθεί για τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά.

Άλλοι μελετητές υποστηρίζουν ότι ο πολιτισμός της Κοιλάδας του Δούναβη έχει αντιγράψει σχήματα και σύμβολα από τους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας, παρά το γεγονός ότι ορισμένες από τις πινακίδες του Δούναβη έχουν βρεθεί να είναι μεγαλύτερης ηλικίας από εκείνες τις Μεσοποταμίας.

Παρά τις διαφωνίες των ειδικών αρχαιολόγων, επιγραφολόγων και γλωσολόγων κάποιοι άλλοι ερευνητές, πάνε την υπόθεση ακόμα πιο μακριά. Πολύ μακριά.Εκτός από την γραφή έχουν βρεθεί και διάφορα άλλα τεχνουργήματα. Ανάμεσά τους είναι και αγαλματίδια που θυμίζουν εξωγήινες μορφές. Ωστόσο και αυτές οι φιγούρες φέρνουν σε διαφωνίες τους ανεξάρτητους ερευνητές. Άλλοι θεωρούν πως σχετίζονται με ερπετοειδή, άλλοι με τους Ανουνάκι και κάποιοι μιλούν για είδωλα που φέρουν ή θυμίζουν κεφάλι σκύλου.

Βέβαια, το μυστήριο των κυνοκέφαλων χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς συναντάτε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, ακόμα και σε εικόνες του χριστιανικού κόσμου, όπως π.χ. στην εικόνα με τον Άγιο Χριστόφορο.
Τα κυνοκέφαλα αγαλματίδια φέρνουν συνειρμούς σχετικούς με τον Σείριο και ισχυρίζονται πως έχουν να κάνουν με εξωγήινο πολιτισμό που ήρθε από εκεί, έφερε ζωή και πολιτισμό στην Γη.

Υποστηρίζοντας την θεωρία τους ως σωστή, προτείνουν ότι και η γραφή έχει κατευθείαν προέλευση από τον Σείριο, το άστρο των θεών: The God Star ή the dog star (ο αναγραμματισμός του god=θεός δίνει dog=σκύλος, κύνας).

Ας συνδυάσουμε αυτές τις εκτιμήσεις: Η εν λόγω γραφή έχει βρεθεί σε περιοχές που στην απώτατη αρχαιότητα σχετίζονταν με ελληνικά φύλα και περιοχές. Καλλιτεχνήματα του ίδιου πολιτισμού παρουσιάζουν κυνόμορφες φιγούρες. Ο Σείριος σχετίζεται με τους Κύνες. Η καταγωγή των Ελλήνων "κρατάει" από τον Σείριο -όπως θέλει μία θεωρία.

Θα μπορούσαμε και εμείς, με την σειρά μας, να υποστηρίξουμε πως η γραφή του πολιτισμού της Κοιλάδας του Δούναβη έχει Σείριο-Ελληνική προέλευση; Και... μήπως μιλάμε για ένα πρώιμο αλφάβητο ενός Αρχαίου και Παγκόσμιου Πολιτισμού, του Ελληνικού;
Όσο διαφωνούν οι ερευνητές, επίσημοι, ανεπίσημοι και ανεξάρτητοι, ίσως δεν μάθουμε ποτέ. Ίσως, όμως οι υποψίες να είναι πιο αληθινές από την πραγματικότητα που, ενδεχομένως, προσπαθούν να σκεπάσουν...
Και μάλλον αυτός είναι ο πραγματικός λόγος όλων των διαφωνιών...

Όσο διαφωνούν οι ερευνητές, επίσημοι, ανεπίσημοι και ανεξάρτητοι, ίσως δεν μάθουμε ποτέ. Ίσως, όμως οι υποψίες να είναι πιο αληθινές από την πραγματικότητα που, ενδεχομένως, προσπαθούν να σκεπάσουν... Και μάλλον αυτός είναι ο πραγματικός λόγος όλων των διαφωνιών...

diadrastika
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

2σχόλια:

Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΓΡΑΦΗ DANUBE, από τον ΣΕΙΡΙΟ και ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ του ΚΟΣΜΟΥ; [Βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Πριν 11000000 ετη ο βασιλιας Εγαιος τι γλωσσα και τι γραφη ειχε?

no imageΑνώνυμος

μοιαζει με τις γραμμικες που βρεθηκαν στην Ελλαδα
καποτε εβγαινε που και που κανενας Πλευρης και μιλαγε για την Προιστορικη Ελλαδα την οποια εγω την ονομαζω Γραικια η Ελλανια, η Πρωτοελλας που εφτανε μεχρι τον Δουναβη απλωνοταν περα μεχρι την Μεσοιταλια... τωρα σιωπησαν κι αυτοι! την εποχη των παγετωνων η Ανατολικη μεσογειος ηταν τεραστια λιμνη! οι πρωτοελληνες που κατοικουσαν στα νησια της και στα περιχωρα λεγοταν πελασγοι, οι οποιοι μαζι με τους Πρωτοδωριεις τους Πρωτοαιολεις και τους Αχαιους δηλ τους Πρωτοιωνες αποτελουσαν το πρωτοελληνικο εθνος! η διαφορα ηταν στις διαλεκτους και κυριως οι Πελασγοι μιλαγαν μια ξεχωριστη πρωτοελληνικη διαλεκτο με αλλαγμενα τα συμφωνα απ οπου προηρθαν οι γλωσσες σατεμ της λεγομενης ινδοευρωπαικης που δεν ειναι καμμια αλλη απο την Αρχαικη Ελληνικη! τα λατινικα η στλατεινικα προηρθαν απο την πρωτοαιολικη με ενα μιγμα πρωτοδωρικης!
δυστυχως η πελασγικη μπορει να θεωρηθη χαμμενη διαλεκτος της ελληνικης οι αλλες τρεις πρωτοδιαλεκτοι μπορουν να ανακατασκευαστουν, ακομα κι αν μας κρυβουν επ απειρον τα ευρηματα οπως τα ανω που ειναι γραμμενα σε αρχαικες ελληνικες διαλεκτους και γραφες!

+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: