Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για την βόμβα με τα καρφιά που τραυμάτισε 30 άτομα
Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για την βόμβα με τα καρφιά που τραυμάτισε 30 άτομα

Σε κλίμα πολέμου βρίσκεται το Λονδίνο με τον στρατό στους δρόμους μετά από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών με βόμβα στο Μετρό που είχε ως αποτέλεσμα 30 τραυματίες.

To «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq. «Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου διαπράχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος» επισημαίνεται σε ανάρτηση του Amaq σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε μια «σημαντική σύλληψη» στο πλαίσιο των ερευνών της για τη βομβιστική επίθεση. Ο ύποπτος, ένας 18χρονος, συνελήφθη το πρωί από αστυνομικούς του Κεντ «στη ζώνη του λιμένος του Ντόβερ» -απ' όπου αναχωρούν τα φεριμπότ για τη Γαλλία- και οι αρχές θεωρούν ότι σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση.

Θυμίζουμε πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς εκτιμάται πως δεν εξερράγη εξολοκλήρου ο μηχανισμός. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η βόμβα ήταν γεμάτη με καρφιά και βίδες, και φέρεται να περιείχε το TATP, ένα εκρηκτικό που είναι γνωστό ως «Μητέρα του Σατανά».

Οι επιβάτες του συρμού περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν καθώς ακούστηκε ένας ήχος ανάφλεξης, το βαγόνι τυλίχτηκε στις φλόγες και η φωτιά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλα βαγόνια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά προκλήθηκε πανικός καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν όλοι από την ίδια πόρτα και στη συνέχεια πολλοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τον σταθμό.

"Επέβαινα στο δεύτερο βαγόνι από το τέλος. Άκουσα έναν ήχο ανάφλεξης. Σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ολόκληρο το βαγόνι τυλιγμένο στις φλόγες και οι φλόγες να με πλησιάζουν", δήλωσε στο Reuters ο Όλα Φαγιανκίνου, επιβάτης του τρένου.

"Πολλοί επιβάτες είχαν ποδοπατηθεί. Υπήρχαν διάσπαρτα κινητά, καπέλα, τσάντες και όταν γύρισα να κοιτάξω πίσω μου είδα φλόγες να βγαίνουν από μια σακούλα..."

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε: "Ηταν ο σώζων εαυτόν σωθήτω, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, πατούσε ο ένας πάνω από τον άλλον. Μια γυναίκα είχε άσχημα εγκαύματα στα πόδια της, ήταν πολύ σοκαριστικό. Η γυναίκα την οποία συνόδευα ποδοπατήθηκε. Γινόταν χαμός".

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications