Τα υπερόπλα που θα κρίνουν τον πόλεμο στη Συρία (video)
Τα υπερόπλα που θα κρίνουν τον πόλεμο στη Συρία (video)

Είναι αναμφίβολα οι δύο από τις υπερδυνάμεις του κόσμου με πολύ και άρτια εκπαιδευμένο στρατό αλλά και νέα συστήματα και τεχνοτροπίες στα θέματα της μάχης.

Με χιλιάδες υπερόπλα που με ένα κλικ μπορεί να κάνουν τεράστιες ζημιές. Ο λόγος φυσικά για τον Ρώσικο και τον Αμερικάνικό στρατό οι οποίοι αποτελούν φόβητρο για όλους αλλά και πολλά ερωτηματικά ο ένας για τον άλλον… τι καινούριο μπορεί να επιδείξει ο ένας στον άλλο για να κάνουν… τη διαφορά;

Το νέο υπερόπλο των Αμερικάνων λοιπόν είναι το ΧΜ25, ένα πυροβόλο όπλο που είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε οι σφαίρες του να μπορούν να περάσουν ακόμα και μέσα από… τοίχο και να πλήξουν τον αντίπαλο στόχο ακόμα και αν αυτός κρύβετε!Οι σφαίρες του είναι σχεδιασμένες με έξυπνο λογισμικό ώστε να εκρύγνονται αφού διανύσουν κάποια απόσταση.

Ο Αμερικάνικος στρατός σχεδιάζει να περάσει τα πρώτα τεστ για το νέο όπλο που μπορεί να χτυπήσει στρατιώτες πίσω από κάλυψη ανεξάρτητα το μέρος που κρύβονται..Το νέο πανίσχυρο όπλο σχεδιάστηκε από την Orbital ATK και έχει εμβέλεια πάνω από 700 μέτρα ενώ χρησιμοποιεί σφαίρες των 25 mm.Το 2010 πρωτότυπα αυτού του όπλου στάλθηκαν δοκιμάστηκαν σε μάχες στο Αφγανιστάν από τον Αμερικάνικο στρατό όπως αναφέρει η dailymail.co.uk

Στην αντίπερα όχθη το νέο «καμάρι» του ρώσικου στρατού είναι ένα τζίπ! Το οποίο φυσικά δεν είναι ένα συνηθισμένο στρατιωτικό τζίπ… αλλά ένα «τέρας» παντώς καιρού το οποίο θα αποτελέσει το νέο όχημα για εκτός δρόμο του ρωσικού στρατού.

Έχει κατασκευαστεί για να αντέχει με όλες τις ακραίες καιρικές συνθήκες λοιπόν και η δουλειά του θα είναι να μεταφέρει όπλα και τρόφιμα στους στρατιώτες. Το νέο τζίπ έχει πάρει ήδη την έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία της Ρωσίας αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις. Το Trekol 39295 ζυγίζει λίγο λιγότερο από 2,5 τόνους. Επίσης έχει πολλές χρήσιμες ρυθμίσεις στην ευχέρεια του οδηγού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications