Χτύπημα για το αμερικανικό γόητρο η στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας!προσπαθούν να την μειώσουν!
Χτύπημα για το αμερικανικό γόητρο η στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας!προσπαθούν να την μειώσουν!

Αμέσως μετά την εκτόξευση 26 πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς από τον ρωσικό Στόλο της Κασπίας κατά στόχοων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, το Πεντάγωνο προσπάθησε να μειώσει το επίτευγμα της Μόσχας, με τον ισχυρισμό ότι τέσσερις πύραυλοι παρουσίασαν βλάβη.

Αυτή η στάση ουσιαστικά ήταν ένας τρόπος η Ουάσινγκτον για διασώσει τη φήμη της στηριζόμενη σε μία μυθοπλασία και όχι σε σε πραγματικά γεγονότα, καθώς η υπηρεσία Άμυνας των ΗΠΑ απέτυχε να παράσχει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς. Από την πλευρά τους, τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν, όπου το Πεντάγωνο λέει ότι έπεσαν οι πύραυλοι, διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο Ιρανός γενικός ταξίαρχος, Μούσα Καμαλί σε συνέντευξη με το Sputnik αποκάλεσε τους ισχυρισμούς «κραυγαλέα ψέματα».

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να διαδόσει την παραπληροφόρηση, γιατί βλέπει τις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ ως επιζήμια για τη φήμη των ΗΠΑ.

«Η πραγματική ζημία (για τις ΗΠΑ) προέρχεται από την απώλεια του αμερικανικού γοήτρου που υπέστησαν οι ΗΠΑ εξαιτίας της εκπληκτικής παρουσίασης από τη Ρωσία αυτού του είδους στρατιωτικής ανδρείας που μέχρι σήμερα θεωρείτο μοναδικό χαρακτηριστικό του αμερικανικού στρατού... και την απώλεια του γοήτρου που που έρχεται με την περιφερειακή και παγκόσμια συνειδητοποίηση ότι, όταν πρόκειται για το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται σήμερα σε σχέση με τη Συρία, η Ρωσία κατέχει σχεδόν όλα τα χαρτιά», υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ.

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι το μονοπώλιό του στη χρήση των κατευθυνόμενων όπλων μεγάλου βεληνεκούς τελείωσε ισχυρισζόμενο ότι η ρωσική τεχνολογία δεν ήταν τόσο καλή όσο διαφημίζεται και η Μόσχα παραβίασε την κυριαρχία του Ιράν.

«Η πραγματική ιστορία, σύμφωνα με την αιχμή που δίνει στην ιστορία το Πεντάγωνο (και πρόθυμα αναπαράγονται από πολύ συμβατά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης) είναι η υποτιθέμενη παραβίαση του ιρανικού εδάφους που συνέβη όταν οι εν λόγω πύραυλοι χτύπησαν στη γη. Ο στόχος όταν τονίζει αυτή την πτυχή της ιστορίας... είναι σαφής - να δημιουργήσει κάποιου είδους πολιτικό κόστος στο εσωτερικό του Ιράν για την παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας του», εξήγησε ο Ρίτερ σε ένα άρθρο με τίτλο «Το πρόβλημα με τους πυραύλους».

Η Ουάσιγκτον ήθελε, επίσης, να υποβαθμίζουμε το γεγονός ότι, όπως το έθεσε ο Ρίτερ, «οι Αμερικανοί αρνήθηκαν πεισματικά» να ενταχθούν στο νέο κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη όπου η Ρωσία, η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ συντονίζουν τις προσπάθειές τους με στόχο την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications