ΠΡΟΣΟΧΗ - Νέα υποχρεωτική εισφορά (χαράτσι) 100 ευρώ το μήνα για όλους… γιατι ο συριζα ειναι η δημοκρατία της Βαϊμάρης
ΠΡΟΣΟΧΗ - Νέα υποχρεωτική εισφορά (χαράτσι) 100 ευρώ το μήνα για όλους… γιατι ο συριζα ειναι η δημοκρατία της Βαϊμάρης

Ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα κυμαίνεται γύρω στα 100 ευρώ μηνιαίως και θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης για να σταθεί στα πόδια του ο ΟΑΕΕ, που βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της χρεοκοπίας με έλλειμμα 530 εκατ. ευρώ για το 2015

Η εισφορά αυτή «για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη που θα κληθούν να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, καθώς από τα όσα είπε ο κ. Πετρόπουλος (σ.σ.: διατελέσας και πρόεδρος του ΟΑΕΕ πριν διοριστεί υφυπουργός), οι ασφαλιστικές εισφορές θα συνδυαστούν πλέον με τα οικονομικά αποτελέσματα που εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Αυτό που είπε στην ουσία δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο και έχει ήδη αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος», ότι δηλαδή οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπολογίζονται με κλιμακούμενα ποσοστά ανάλογα με το εισόδημα. Ο κ. Πετρόπουλος (μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega) ανέφερε ωστόσο και την εκδοχή για υπολογισμό εισφορών με βάση το τζίρο.

Το σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση μιας μίνιμουμ εισφοράς -που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ το μήνα- και από εκεί και πάνω ο κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει την εισφορά που αντιστοιχεί στον τζίρο που πραγματοποιεί ή στα κέρδη που δηλώνει. Σε κάθε περίπτωση τα 100 ευρώ της ελάχιστης εισφοράς θα είναι το ελάχιστο ποσό καταβολής, ακόμη κι αν εμφανίζει μηδενικά κέρδη λόγω ζημιών!

Από εκεί και πέρα, η καταβολή της υπόλοιπης εισφοράς θα τον διασφαλίζει με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα είναι το βασικό κομμάτι πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο υπολογισμός της σύνταξης. Με τον τρόπο αυτό άλλοι θα πληρώνουν περισσότερα και άλλοι λιγότερα.

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

την Βαιμαρη ακολουθησε ο Μεγας Αδολφος, αει να ειδουμε εδω τι θα προκυψει...

Ανώνυμοςείπε...

Τίποτα δεν την ξανά πατάνε φίλε....γιατι ο Χιτλερ τους εστειλε στο διαλο τοτε και γνωρησε αναπτηξη η χωρα οσο καμια αλλη εκεινη την εποχη!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications