Κρυφές πόρτες στη μεγάλη πυραμίδα
Κρυφές πόρτες στη μεγάλη πυραμίδα

Πριν από 19 χρόνια, το 1994, ο γερμανός μηχανικός ρούντολφ γκαντενμπρινκ είχε καταφέρει να αναστατώσει τους αρχαιολογικούς κύκλους χάρη σε μια ανακάλυψη που είχε κάνει μέσα στην μεγάλη πυραμίδα!!!!

σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τον εξαερισμό στο εσωτερικό της, είχε στείλει ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ στον νότιο «αεραγωγό» που βρίσκετε στο θάλαμο της Βασίλισσας και ανακάλυψε σε αυτόν μια πόρτα. Το μικρό ερπυστριοφόρο ρομπότ, το οποίο έφερε μια κάμερα διέσχισε περίπου 65 μέτρα στον αεραγωγό(διατομή 20 επί 20 εκατοστά)έως ότου η πορεία του ανακόπηκε από μια πλάκα, στο μέσω της οποίας υπήρχαν δυο χερούλια.

Οι ειδικοί είχαν τότε μιλήσει για την πιθανότητα να κρύβεται κάποιος θάλαμος πίσω από την πόρτα, εφόσον στην πραγματικότητα ο «αεραγωγός » δεν φαίνεται να φθάνει έως την επιφάνεια της πυραμίδας. Η ανακάλυψη αυτή είχε εξάψει τη φαντασία των αρχαιολόγων αλλά και πολλών ερευνητών αρχαίων μυστήριων, οι οποίοι υπέθεσαν την ύπαρξη κρυμμένων θησαυρών, πάπυρων η άλλων αντικειμένων, που να έριχναν φως στο μυστήριο της Μεγάλης πυραμίδας.

Παρά την έξαψη που δημιουργήθηκε, το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας αλλά όχι το τελευταίο, γράφτηκε πριν από μερικές εβδομάδες, στα μέσα του Σεπτέμβρη, και μάλιστα παρουσία του τηλεοπτικού δικτύου National Geographic, το οποίο μετέδωσε ζωντανά την νέα προσπάθεια ερευνάς του αεραγωγού. Μια ομάδα ειδικών έστειλε στο νότιο αεραγωγό ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ, εφοδιασμένο με μια μικροσκοπική κάμερα. Όταν το ρομπότ έφτασε στην πόρτα, η κάμερα πέρασε πίσω από αυτήν χάρη σε ένα μικρό άνοιγμα λίγων μόλις εκατοστών, που είχαν δημιουργήσει νωρίτερα οι ειδικοί.

Αυτό που αντίκρισαν επιστήμονες και τηλεοπτικό κοινό ήταν μάλλον απρόσμενο. περίπου 23 εκατοστά πίσω από την πόρτα, βρισκόταν μια δεύτερη πόρτα! Η ανακάλυψη αυτή αναζωπύρωσε τις θεωρίες για κρυμμένους θησαυρούς και σημαντικά ευρήματα, αυτήν την φορά πίσω από την …δεύτερη πόρτα. Δυστυχώς όμως, η ερευνά δεν μπορούσε να προχωρήσει παραπέρα.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, μια νέα ανακάλυψη ήρθε να εντείνει το κλίμα μυστήριου που είχε ήδη δημιουργηθεί. Ο Αιγύπτιος Υπουργός Πολιτισμού Φαρουκ Χανσνι ανακοίνωσε την ύπαρξη μιας ακόμη πόρτας, της τρίτης κατά σειρά, η οποία βρίσκεται στον βόρειο«αεραγωγό» του θαλάμου της Βασίλισσας. Ο βόρειος αεραγωγός, ο οποίος και αυτός δεν φθάνει στην επιφάνεια της πυραμίδας, παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες κατά την εξερεύνηση του στο παρελθόν, επειδή εσωτερικά έχει καμπύλες και έντονες γωνίες.

Μετά από την ανακάλυψη και αυτής της τρίτης πόρτας, το μυστήριο φαίνεται να έχει φτάσει σε μια ιδιαίτερη κορύφωση. Στα τέλη Οκτωβρίου μάλιστα, ο Ζάχι Χαουας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται ήδη να πραγματοποιηθεί μια ερευνά στην επιφάνια των πλευρών της πυραμίδας τον Δεκέμβριο.

Στόχος της έρευνας θα είναι να διαπιστωθεί αν οι δυο αεραγωγοί φθάνουν στην επιφάνια και απλώς το άνοιγμα τους έχει καλυφθεί από την πτώση σε αυτά κάποιων ογκόλιθων. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, λέει ο Χαουας, οι πόρτες αποτελούν σύμβολο τον εμποδίων που θα πρέπει να ξεπεράσει η ψυχή του νεκρού Φαραώ για να φθάσει στον ουρανό.

Στην περίπτωση όμως που οι αεραγωγοί δεν φθάνουν μέχρι την επιφάνια των πλευρών είναι πιθανόν, σύμφωνα με τον Χαουας, να οδηγούν σε άγνωστους θαλάμους. Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρόθεση του Χαουας είναι να διανοιχτεί κάποια πρόσβαση προς αυτούς τους θαλάμους, οι οποίοι ίσως αποκαλύψουν κάποιο άγνωστο κομμάτι του παζλ που λέγεται Μεγάλη Πυραμίδα.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Μπορείτε να φτιάξετε και εσείς μία "τέτοια" κρύπτη στο σπίτι σας www.secret-chamber.com

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications