ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά πάνω από τη Βαλτική Πετούσαν από τη Ρωσία προς το Καλίνιγκραντ
 ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά πάνω από τη Βαλτική Πετούσαν από τη Ρωσία προς το Καλίνιγκραντ

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντοπίστηκαν από αεροσκάφος επιτήρησης του NATO και αναχαιτίστηκαν πάνω από διεθνή ύδατα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη, οκτώ μαχητικά Σουχόι Su-27 και Su-34 και τρία μεταγωγικά, συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις των τελευταίων ετών, λίγες ημέρες μετά την επέτειο της προσάρτησης της ουκρανικής Κριμαίας.

«Αυτά ήταν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά που εντοπίστηκαν από τις νατοϊκές αεροπορικές δυνάμεις επιτήρησης στη Βαλτική το 2015», ανέφερε η Βικτόρια Τσιμινίτε, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι πιλότοι απενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού της θέσης τους, για να μην έχουν επαφή το σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης από την ηπειρωτική Ρωσία στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ των δυο - κρατών μελών του ΝΑΤΟ, την Πολωνία και τη Λιθουανία, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του λιθουανικού υπουργείου Άμυνας

Μέσα στo 2015, έχουν εντοπιστεί και αναχαιτιστεί συνολικά 16 ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη - συλλογής πληροφοριών, ανεφοδιασμού, μεταγωγικά - από νατοϊκά μαχητικά στη Βαλτική, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες αναφορές του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας.

Ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία, η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων, με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών, υποβρυχίων και 45.000 στρατιωτών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications