11 Φεβ 2017

Οι ατλάνειοι χτίσανε την Σφίγγα: 11.500 χιλιάδων χρόνων η ηλικία της

Οι ατλάνειοι χτίσανε την Σφίγγα: 11.500 χιλιάδων χρόνων η ηλικία της

Νέα στοιχεία,σύμφωναμε τα οποία η μεγάλη σφίγγα της αιγύπτου μπορεί να έχει την διπλάσια ηλικία απ''όσο είχε αρχικώς θεωρηθεί,έχουν πυροδοτήσει σφοδρές διαμάχες μεταξύ των γεωλόγων που ισχυρίζονται οτι είναι αρχαιότερη και των αρχαιολόγων που υποστηρίζουν οτι ένα τέτοιο συμπέρασμα αντικρούει όλα όσα γνωρίζουμε για τη αρχαία αίγυπτο.

οι γεωλόγοι,που παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερυνών τους στο συνέδριο της γεωλογικής εταιρίας της αμερικής,ανακάλυψαν οτι μοτίβα διάβρωσης του μνημείου είναι χαρακτηριστικά μιας περιόδου πολυ παλαιότερης απ''όσο πιστεύοταν.όμως οι αρχαιολόγοι και οι αγυπτιολόγοι επιμένουν οτι η σφίγγα δεν μπορεί να είναι αρχαιότερη,επειδή οι λαοί που ζούσαν παλαιότερα στην περιοχή της αιγύπτου,δε θα αμπορούσαν να την έχουν κτίσει.

οι περισσότεροι αιγυπτιολόγοι πιστεύουν οτι η σφίγγα κτίστηκε κατα την διάρκεια της βασιλείας του φαραώ<<καφρέ>περίπου το 2.500 π.χ.όμως επιστήμονες που διεξήγαγαν μια σειρά νέων ερευνών στην τοποθεσία της γκίζας δήλωσαν οτι σύμφωνα με τα στοιχεία,η σφίγγα βρισκόταν ήδη στην θέση της πολύ πρίν ο καφρέ ανέλθει στην εξουσία του.

τα νέα στοιχεία φανερώνουν οτι ο κάφρε απλώς επισκεύασε την σφίγγα.ο ρόμπερτ σότς,γεωλόγος απο την βοστώνη,είπε πως η ερεύνα του δείχνει οτι η σφίγγα ανάγεται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5000 και 7000π.χαυτό διπλασιάζει την ηλικία της μεγάλης πυραμίδας και την καθιστά το αρχαιότερο μνημείο της αιγύπτου.

όμως η κάρολ ρέντμαουντ,αρχαιολόγος απο την καλιφόρνια που εξειδικεύεται σε αιγυπτιακά τεχνουργήματα,δήλωσε:<<δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο>>.η ρέντμπαουντ επεσήμανε οτι οι λαοί της περιόχης δεν είχαν την τεχνολογία η την θέληση να αναγείρουν ένα τέτοιο κατασκεύασμα,χιλιάδες χρόνια παλιότερα.

άλλοι αιγυπτιολόγοι είπαν δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα γεωλογικά στοιχεία,αλλά επιμένουν οτι αυτή η θεωρία απλώς δεν ταιριάζει με την εξαιρετικά εκτεταμένη αρχαιολογική έρευνα που έχουν διεξάγει στην περιοχή αυτη.εάν οι γεωλόγοι έχουν δίκιο,τα περισσότερα απ''όσα πιστεύουν ότι γνωρίζουν οι αιγυπτιολόγοι θα πρέπει να αποδειχθούν λανθασμένα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι ατλάνειοι χτίσανε την Σφίγγα: 11.500 χιλιάδων χρόνων η ηλικία της
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications