ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας με περιουσία που  εκτιμάται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ,και τους παχυλούς  μισθούς  στο κράτος!
Ιερές business  εκτιμάται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ,και τους παχυλούς  μισθούς  στο κράτος!

Με τέτοιες ελεεινής μορφής υπηρεσίες προς το «έθνος» η εκκλησία της Ελλάδας απέκτησε μια περιουσία που (μετριοπαθώς) εκτιμάται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, και παρ’ όλα αυτά, τους παχυλούς μισθούς των αρχιερέων τους πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, την ίδια στιγμή που για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους «δεν υπάρχουν χρήματα». Πως γίνεται αυτό;

Η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας είναι (ταυτόχρονα με την ιδεολογικοπολιτική της λειτουργία) και ένας συλλογικός μεγαλοκαπιταλιστής και έτσι θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Θα πρέπει να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στην ιδεολογική και την πρακτική πλευρά της ορθοδοξίας. Ιδεολογικά η ορθόδοξη εκκλησία είναι όντως σκοταδιστική, εθνικιστική, ρατσιστική και μεσαιωνική. Αλλά σε επίπεδο διοίκησης και συμφερόντων, είναι ένας μοντέρνος, νεοφιλελεύθερος καπιταλιστικός οργανισμός. Και όπως κάθε μεγαλοκαπιταλιστής μπορεί να εκβιάζει και να εξασφαλίζει προνόμια από το κράτος.

Το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου μας υπενθυμίζει αυτή την πλευρά της ορθοδοξίας. Πρόκειται για business και όχι για απλό σκάνδαλο. Η εκκλησία της Ελλάδας μετατρέπει μέρος της κτηματικής της περιουσίας σε ξενοδοχεία, γήπεδα τένις, αγροτουριστικές επιχειρήσεις κλπ. Η προσπάθεια των ιεραρχών να ανέβουν την εκκλησιαστική ιεραρχία προέρχεται και από το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνουν και στη γενικότερη καπιταλιστική ιεραρχία. Δεν θα πρέπει λοιπόν να εκπλήσσει η είδηση στον «Κόσμο του Επενδυτή»: «Κάποιος κληρικός “κατέθεσε” 300.000 ευρώ για να εκλεγεί δεσπότης. Πρόσφατα μάλιστα λέγεται ότι αγόρασε και ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 130.000 ευρώ».

Η εκκλησία στηρίζει τη δύναμή της στην κτηματική περιουσία και τα μετρητά που έχει στη διάθεσή της (και εκβιάζει κατά καιρούς το κράτος ότι θα τα αποσύρει από την Εθνική Τράπεζα). Το υπουργείο Γεωργίας είχε υπολογίσει τις εκτάσεις που βρίσκονται στην κατοχή των μητροπόλεων και των μοναστηριών σε τουλάχιστον 855.730 στρέμματα ανά την επικράτεια. Η καταμέτρηση είχε γίνει όμως για εκτάσεις άνω των 50 στρεμμάτων. Άρα, το άθροισμα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερο. Ο γνωστός φασίστας μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έχει ισχυριστεί ότι η ιδιοκτησία μόνο των μονών ξεπερνάει τα 1.300.000 στρέμματα.

Αποφεύγεται όλα τα εθνικά βιβλία… Αν επιθυμείς να διαβάσεις ιστορίες, έχεις το βιβλίο των Βασιλέων, αν ρητορική και ποιητική έχεις τους Προφήτες… που θα βρεις σοφία μεγαλύτερη από κάθε ποιητική και σοφιστική, γιατί αυτά είναι τα λόγια του Κυρίου, του μόνου σοφού

Ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε στην Ελλάδα δια της βίας(σημείωση προς άσχετους κτλ το blog δεν ανήκει ούτε σε Εβραίο ούτε σε μασόνο ούτε έχει κάποιο σκοπό, σκοπούς έχουν σελίδες με www!   και οπως γράφει είναι για σκεπτόμενους, )

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications