9 Αξιόπιστες  περιγραφές   ότι οι γοργόνες υπάρχουν!

Ο καθένας ξέρει τι είναι οι σειρήνες η γοργόνες , αλλά λίγα τα στοιχεία που να μαρτυρούν την ύπαρξή τους.

είναι αντικείμενο γοητείας για αιώνες σε όλους τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, που έχουν της γοργόνες στη λαογραφία τους, με αρκετές περιγραφές και ιστορίες που όμως δεν έχουν τεκμηριωθεί πως θα μπορούσαν εξάλου;, μπορεί και εσκεμμένα να μην υπάρχουν !φαντάσου το σοκ κάποιον αν έλεγαν ότι υπάρχουν ! Οι σκεπτικιστές είναι πολλοί, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν.

  1. 6 Μαρτίου 2013   Θάλασσα Γροιλανδίας
  2. ο γεωλόγος Δρ Torsten Schmidt, ανακοίνωσε ότι έχει εικόνες από αυτό που πιστεύει ότι είναι μια γοργόνα που τράβηξε με την κάμερα του, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης. ο Δρ Schmidt και η ομάδα του είναι στο κέντρο σεισμικής χαρτογράφησης και δειγματοληψίας θάλασσας για εντοπισμό τοποθεσιών με αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Περίπου 3.000 πόδια (1.000 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, ο Δρ Schmidt αναφέρει: όχι μόνο βλέπουμε ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, αλλά και ακούμε κάποια αξιόλογα πράγματα. Μετά την ενημέρωση σχετικά με παράξενους ήχους που άκουσε κατά τη σάρωση του πυθμένα του ωκεανού, ζήτησε να διεξαγάγει μια έρευνα, η οποία απορρίφθηκε.
    ο Δρ Schmidt είπε στο δημοσιογράφο Jon Frankel στο ντοκιμαντέρ Animal Planet, Γοργόνες:. Τα νέα στοιχεία ..
    Ο Δρ Schmidt έκανε δική του έρευνα στην οποία: είχε μια περίεργη συνάντηση,!! ο Δρ Schmidt δήλωσε στον Jon Frankel, "Λοιπόν, το κοίταξα καλά και κοιτάζοντας το πρόσωπο του κατάλαβα ότι ήταν ένα έξυπνο είδος σαν εμάς."

  3. 2012 - Ζιμπάμπουε, Αφρική
  4. Στη Ζιμπάμπουε, έχουν παρατηρηθεί σε αρκετές περιπτώσεις. σε προσπάθειες για την ολοκλήρωση της κατασκευής των φραγμάτων, που καθυστέρησαν λόγω των σειρήνων.οι εργαζόμενοι παρενοχλούνται σε εγκατάσταση αντλιών νερού.
    "Το μόνο που μπορώ να κάνω , να μην επιστρέψω εκεί"
    δήλωσε ο υπουργός Nkomo, στην εφημερίδα Herald που εγκριθεί από το κράτος της Ζιμπάμπουε!!.
    "τα παιδιά μας δεν θέλουν να εργαστούν πάλι εκεί", δήλωσε ο Nkomo.

  5. Απρίλιο. Αυγ 1991  Νότια Αφρική
  6. ένα άγνωστο πλάσμα ανθρωποειδές, βρέθηκε στην κοιλιά ενός μεγάλου λευκού καρχαρία, έχασε τη ζωή του στη Νότια Αφρική. Το σώμα εξετάστηκε και βρέθηκε να έχει χέρια και ανθρωποειδές κρανίο . Ένα κεντρί από σαλάχι Stingray είχε κόλλησε στα σαγόνια του καρχαρία, μάλλον το όπλο μιας σειρήνας. (τα περισσότερα σαλάχια Stingray έχουν ένα ή περισσότερα αγκαθωτά κεντριά στην ουρά, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε αυτοάμυνα. Το κεντρί μπορεί να φθάσει σε μήκος περίπου 35 cm, και η κάτω του πλευρά έχει δύο αδένες με δηλητήριο

  7. Μαΐου. 1967 -  British Columbia, Καναδάς
  8. Η παρατήρηση έγινε όταν οι τουρίστες ήταν σε ένα πλοίο είδαν μια γυναίκα με ουρά ενός δελφινιού. περιγράφεται ως έχοντας όμορφα ξανθιά μαλλιά. Αναφέρθηκε στην εφημερίδα Times και προσέλκυσε πολλή προσοχή, αλλά από τότε κανείς δεν την έχει δει ποτέ.

  9. Ιούνιο. 1943 -  Kei Islands, Ινδονησία
  10. Το 1943, κατά την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είχαν δει αρκετοί Ιάπωνες στρατιώτες σειρήνες σε ακτές του Kei Islands, Μια περιγραφή έχει ως εξής: περίπου 1.50 ψηλό, με ροζ δέρμα, το πρόσωπο και τα άκρα, είχαν μία ανθρώπινη μορφή, και ένα στόμα σαν σκηνή.
    Όταν ο λοχίας Taro Horiba άκουσε την είδηση ​​μιας νεκρής γοργόνας στην ακτή, πήγε να εξετάσει και για να δει με τα μάτια του αν ήταν αλήθεια. Μετά την επιστροφή του στην Ιαπωνία, προέτρεψε τους επιστήμονες να μελετήσουν της σειρήνες,σε εκείνο το μερος. αλλά οι περιγραφές του απορρίφθηκαν επειδή δεν τον πίστεψαν ,και δεν έγινε καμία έρευνα.
    Οι ντόπιοι τα ονομάζουν OrangIkan, ή άνθρωποι Ψάρια στο Malay. Υπήρξαν πολλές θεάσεις αυτού του είδους

  11. Ιούλιος. Αύγουστος 1886 -   Cape Breton, Καναδάς
  12. ψαράδες, στο Cape Breton [ένα νησί στα ανοικτά της ακτής του Καναδά ] είχαν εκπλαγεί από την εμφάνιση μιας γοργόνας, που εθεάθη στο νερό.ο κ. Bagnall,περιγραφή: παρατηρήσαμε να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού λίγα μέτρα από το πλοίο, αυτό που νομίζαμε ότι ήταν ένα πτώμα.
    οπως το πλησιάσαμε για να τον μεταφέρουμε στην ακτή, είδαμε να κινείται, προς έκπληξή!! τότε γύρισε σε καθιστή θέση και μας κοιτούσε και εξαφανίστηκε!. Λίγα λεπτά αργότερα, το ίδιο εμφανίστηκε και πάλι στην επιφάνεια και μας κοίταζε ξανά , μετά εξαφανίστηκε εντελώς. Το πρόσωπο, το κεφάλι, οι ώμοι και τα χέρια ήταν παρόμοια με ενός ανθρώπου, αλλά τα πόδια είχαν εμφάνιση ενός ψαριού.
    Το πίσω μέρος του κεφαλιού ήταν καλυμμένο με μακριά σκούρα μαλλιά σαν χαίτη αλόγου. Το χρώμα του δέρματος δεν ήταν διαφορετικό από ανθρώπου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μυστηριώδες πλάσμα είναι αυτό που είναι γνωστό σαν γοργόνα,

  13. Αύγουστο. 1737  - Ισπανία
  14. δημοσίευμα εφημερίδας Kennebec 24, Ιουνίου, 1873
    αναφέρει μια ιστορία ότι κάποιοι ψαράδες, είδαν ένα περίεργο πλάσμα άλλα όχι σαν την γνωστή γοργόνα!, το κεφάλι ήταν όπως μιας κατσίκας, με μακριά γενειάδα και μουστάκι, μαύρο δέρμα, λίγα μαλλιά, μακρύ λαιμό, κοντά χέρια, και μακριά δάχτυλα, τα νύχια ήταν σαν καρφιά,το ίδιο και τα δάχτυλα των ποδιών, και είχε ένα πτερύγιο στο κάτω μέρος της πλάτης

  15. Ιούνιος 1608  - Henry Hudson κοντά στη Ρωσία
  16. αρχεία καραβιού: γράφουν ότι έχουν δει μια πραγματική γοργόνα κοντά στη Ρωσία.το Henry Hudson έγραφε στο ημερολόγιό του: Δύο μέλη του πληρώματος Thomas Hilles και Robert Rayner - εντόπισαν μια γοργόνα, και φώναξαν το υπόλοιπο πλήρωμα για να δουν. είχε μια ουρά σαν της φώκιας,

  17. 10. Ιαν. 1493 Χριστόφορος Κολόμβος
  18. ο Χριστόφορος Κολόμβος αναφερθεί σε θεάσεις σε γοργόνες , ενώ ήταν στη θάλασσα. Είπε:

    Δεν ήταν τόσο όμορφες όσο είναι ζωγραφισμένες, αν και σε κάποιο βαθμό έχουν μια ανθρώπινη εμφάνιση στο πρόσωπο....!

© AETOS NEWS

Post A Comment:

21 comments

Ανώνυμοςείπε...

Να παραθέσω και τη δικιά μου προσωπική μαρτυρία από μια εμπειρία που είχα πριν από μερικά χρόνια που με κάνει πλέον να πιστεύω στην ύπαρξη των γοργονών:
"26 Ιουλίου 2005, Χαλκιδική, Ελλάδα"
Μεσημέρι σε παραλία σχετικά ερημική ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα, και μπροστά στα μάτια της παρέας που έπαιζε ρακέτες, μια κοπέλα με ξανθιά μακριά μαλλιά (με μαύρες ρίζες όμως) και μπούκλες. Η κοπέλα παραδόξως, ενώ είχε φθάσει στα ρηχά, δεν έβγαινε όρθια από τη θάλασσα αλλά κολυμπούσε με έναν παράξενο τρόπο κουνώντας μόνο τα πόδια της. Μόλις την είδαμε ψιθυρίσαμε όλοι με μια φωνή, λες και ήμασταν συνεννοημένοι: "Τι γοργόνα είναι αυτή...!". Δυστυχώς, μόλις μας είδε καλύτερα ανέκρουσε πρύμνα και έφυγε με γρήγορες αλλά όχι βιαστικές κινήσεις προς τη θάλασσα δίνοντας, δεν κάνω πλάκα, δύο δυνατά χτυπήματα με την ουρά της.. Υπάρχουν και φωτογραφίες. Πώς μπορώ να σας τις στείλω;

Μάνιαείπε...

Μπορούμε να τις δούμε ? Ποτέ δεν έχω δεί κάτι στά τοσά χρόνια πού ψαρεύω, αλλά καί ούτε έχω ακούσει κάτι, οπότε ότι φωτογραφίκο υλικό καλοδεχούμενο.

Unknownείπε...

Γοργόνες υπάρχουν, εμφανίζονται μόνο σε ζεστά ρεύματα..Και στη Ελλάδα έχουμε σε πολλά μέρη αλλά ποιος μας πιστεύει..???

Ανώνυμοςείπε...

8a tan endiaferon an vlepame tis fotografies ..

Ανώνυμοςείπε...

οκ εγω πιστευω οτι δεν υπαρχουν γοργονες αλλα πολυ ονειροπολοι...!

Ανώνυμοςείπε...

file mou mipos kapnisate poli?

Unknownείπε...

Ενδιαφερομαι για τις γοργονες και μου αρεσουν πολυ!
με ενδιαφερει πολυ να δω τις φοτογραφιες!!! αν τις εχεις ακομα απαντησε μου για να σου στειλω την Διευθινση E-Mail μου! :)

Unknownείπε...

Ναι και εγω τις λατρευω αν και δεν εχω πειστει ακομα απο τις μαρτυριες!!!

Ανώνυμοςείπε...

Η θάλασσα είναι τεράστια και φυσικά κρύβει πολλά μυστικά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στα βαθιά και σκοτεινά της μέρη γιατί δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε εκεί...

Ανώνυμοςείπε...

Εκατο τις εκατο ομως ,δεν ειναι σαν εμας και μπορει να σκεφτονται σαν ζωα!δεν νομιζω πως μπορουν να μιλησουν και μπορει να ειναι και επικυνδηνες οπως οι σειρηνες στη μυθολογια

Ανώνυμοςείπε...

Εγω εχω διαβαζει πως εκτος απο γοργονες υπαρχουν και γιγαντια καλαμαρια κλπ για τα οποια δεν ξεραμε για την υπαρξη τους λογο του μεγαλου βαθους των ωκαιανων γιατι δεν εχουν φτιαχτει μηχανηματα για παμε ποιο βαθεια λογο της υψηλης πιεσης.Εγω εχω διαβασει πως υπαρχει ενα πλσμα γνωστο ως αγγελοψαρο που χει ουρα ψαριου χερια που μεβρανες εννωνουν τα δαχτιλα και στο κεφαλι πλοκαμια δεν εχει μητη και εμενα προσωπικα μου θυμιζει στη φατζα τον βολντερμοντ απο το χαρι ποτερ και το χρομα του ναι καπως κιτρινοπο .εχει μια θυληκοτητα μπορω να πω.

Ανώνυμοςείπε...

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟ 7 ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Ανώνυμοςείπε...

Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει η θάλασσα άμα πατήσετε στο YouTube βρέθηκαν γοργόνες θα δείτε βίντεο

Ανώνυμοςείπε...

Θα ειχε ξεχασει να βαψει ριζα η γοργονα

Ανώνυμοςείπε...

ρε παιδια ολο για θυλικες γοργονες μιλατε, ολοι εσεις που πειστευετε οτι υπαρχουν γοργονες οι αρσενικες για πειτε μου πως ειναι? γιατι κι ο αλλος πανω πανω ειδε θυλικη γοργονα, βγεθηκε θυλικη, και ΕΝΤΕΛΟς τυχαια ολα τα παραμυθια θυλικες γοργονες εχουν.. χμμμ..

Ανώνυμοςείπε...

θυλικες μονο να φανταστω εε.. οπως και στα παραμυθια μονο για θυλικες μιλανε. τυχαιο..δν νομιζω..

Ανώνυμοςείπε...

Re paidia na sas kano mia erotisi......
Kolibate me tin parea sas sta anoixta pou pigate profanos me skafos.
Sta kala kathoumena blepete mia gorgona opos tin perigrafoun i pano martiries....
Ti tha kanete?????

Φρατζεσκαείπε...

Υπάρχουν και αρσενίκες γοργόνες και το λέω επειδή το ξέρω απλά δεν ξέρουν πως να το γράψουν τα παραμύθια... πχ τι να πουν γοργονος ή ο μπαμπάς γοργόνα;;; είναι πιο εύκολο να πουν για θηλυκη αλλά και πολύ εύκολο να δεις μια θηλυκή διότι μόνο σε αυτές αρέσει να θαυμάζουν τον κόσμο των ανθρώπων...

Ανώνυμοςείπε...

eseis eidate katholoy fwtografies telika?????????

Ανώνυμοςείπε...

Ρε παιδια......εγω σε νησι μενω......γιατι δεν εχω δει καμια γοργονα?????? Θελω πολυ να δω! Εστο ενα δελφηνι....ουτε δελφηνι δεν εχω δει.....ρε παιδια....ξερετε αμα εχει δελφηνια και γοργονες στη Μυκονο???

Ανώνυμοςείπε...

Η θαλασσσα ειναι ανεξερεύνητη δεν μπορούμε να απορριψουμαι την ύπαρξη τους αλλα σιγουρα αν υπαρχουν δεν θα ειναι όπως είμαστε εμεις..

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications