Τρώτε περισσότερο γιαούρτι! Τα χαμηλά επίπεδα των υγιών βακτηρίων του εντέρου θα μπορούσε να είναι η αιτία για θέματα ψυχικής υγείας,
υγιών βακτηρίων

όπως «το άγχος και η σχιζοφρένεια» Ο μέσος ενήλικας μεταφέρει έως και πέντε κιλά βακτήρια Τα υγιή βακτήρια που είναι γνωστό ως προβιοτικά, που βρίσκονται συνήθως στο γιαούρτι, γιαούρτι σόγιας ή ως συμπληρώματα διατροφής

Οι άνθρωποι που πάσχουν από άγχος, ίσως πρέπει να τρώνε περισσότερο «υγιεινά» βακτηρίδια.Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των μικροβίων του πεπτικού συστήματος μας με της διαταραχές όπως το άγχος, η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός.
ιδιαίτερα βλέποντας ότι ο μέσος ενήλικας μεταφέρει έως και πέντε κιλά βακτηρία - τρισεκατομμύρια μικρόβια - στο πεπτικό τους σύστημα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Διατροφική Neuroscience από The Great Plains Laboratory, έχει δείξει ότι τα επίπεδα - το υποπροϊόν χημικών των βακτηρίων clostridia - είναι πολύ υψηλότερα στα ούρα των αυτιστικών παιδιών.
Εκείνοι που έλαβαν θεραπεία με αντιβιοτικά αποτελεσματικά κατά clostridia δείχνουν μια μείωση των συμπτωμάτων του αυτισμού.

Δρ Τζέιμς Greenblatt,ψυχίατρος στην Βοστώνη , αντιμετωπίζει έναν έφηβο με σοβαρή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ), καθώς και η Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ADHD) και μια σειρά από πεπτικά προβλήματα. ο Greenblatt έκανε πρώτα μια απλή εξέταση ούρων για τον μεταβολίτη HPHPA και διαπίστωσε ότι ήταν αυξημένα. χορήγησε στον ασθενή,ισχυρά προβιοτικά για την ενίσχυση των καλών βακτηρίων της, ακολουθούμενη από τα αντιβιοτικά, και τα επίπεδα άρχισαν «δραματικά» πέφτουν, είπε στο ABC News . Μετά από έξι μήνες, τα συμπτώματα της Μαρίας η ( ασθενής) άρχισαν να εξαφανίζονται. σε ενα χρόνο, είχαν φύγει. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, η Μαρία είναι στο γυμνάσιο και δεν έχει καμία ένδειξη ψυχικής διαταραχής.

Σε ορισμένους ασθενείς, το βακτήριο strep έχει συνδεθεί με την ΙΨΔ σε μια κατάσταση γνωστή ως PANDAS - ένα αρκτικόλεξο για Παιδιατρική Αυτοάνοση Νευροψυχιατρική διαταραχές που συνδέονται με λοιμώξεις στρεπτόκοκκου. PANDAS, η οποία είναι μια σπάνια ασθένεια που συνήθως εμφανίζεται σε παιδιά, είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που οδηγεί σε μια μεταβλητή συνδυασμό των τικ, εμμονές, καταναγκασμούς, και άλλα συμπτώματα που μπορεί να είναι αρκετά σοβαρά όπως η χρόνια τικ διαταραχών , ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και σύνδρομο Tourette.

Μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Science δείχνει ότι τα αδύνατα και παχύσαρκα άτομα έχουν διαφορετικά βακτήρια - μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Τα μωρά γεννιούνται με ένα αποστειρωμένο πεπτικό σύστημα πριν αποκτήσουν τα βακτήρια τους, ενώ ταξιδεύουν μέσα από το κανάλι της γέννησης και παίρνει περισσότερα από το μητρικό γάλα και την επαφή με άλλους ανθρώπους.

οι επιστήμονες είναι μέχρι στιγμής σε θέση να εντοπίσουν κάθε στέλεχος των βακτηρίων, αλλά μπορούν να δοκιμάσουν τα υποπροϊόντα που παράγουν(χημικές ενώσεις) σύμφωνα με τον Greenblatt. Είπε ότι ελέγχει κάθε ασθενή για HPHPA με ένα απλό τεστ ούρων οργανικό οξύ πριν προχωρήσει με φάρμακα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων. «Οκτώ στους 10 ανθρώπους είναι μια χαρά», είπε. «Όμως στους δύο ασθενείς όπου είναι αυξημένα, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα.

απόδοση ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications