Τάφος με “βρικόλακες” βρέθηκε στην Πολωνία
Τάφος με “βρικόλακες” βρέθηκε στην Πολωνία

Τέσσερις σκελετοί με τα κεφάλια κομμένα και τοποθετημένα πάνω στα πόδια τους βρέθηκαν σε εργοτάξιο, κοντά στην πόλη Gliwice, στην Πολωνία και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τάφο “βρικολάκων”.

Ο τρόπος ταφής των νεκρών είναι απόδειξη ότι είχαν κατηγορηθεί ως βρικόλακες και εκτελέστηκαν δι' αποκεφαλισμού, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα παρέμεναν νεκροί, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς θάφτηκαν τα σώματα που ανακαλύφθηκαν, καθώς δεν βρέθηκαν πάνω τους ζώνες, κουμπιά ή κοσμήματα που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν την εποχή που έζησαν και πέθαναν.

Κατά τον Μεσαίωνα, ο ορισμός για τους βρικόλακες διέφερε από την κλασική εικόνα ενός χλωμού όντος που πίνει αίμα και αποφεύγει το φως του ήλιου, που έχουμε σήμερα στο μυαλό μας. Ακόμα και άνθρωποι που τηρούσαν τα παγανιστικά έθιμα και άφηναν φαγητό σε τάφους συγγενικών τους προσώπων μπορούσαν να κατηγορηθούν ως βαμπίρ, αναφέρουν οι ιστορικοί

Όσοι αντιμετώπιζαν τέτοιες κατηγορίες είτε αποκεφαλίζονταν είτε κρεμόντουσαν από μία αγχόνη, μέχρι το κεφάλι τους να χωριστεί από το σώμα τους. Στη συνέχεια, τα κεφάλια τοποθετούνταν πάνω στα πόδια των νεκρών, για να αποτραπεί η “επιστροφή” τους στον κόσμο των ζωντανών.

Ακόμα και σήμερα, στην Πολωνία, μια βαθιά καθολική χώρα, υπάρχει αρκετά μεγάλη κοινότητα ανθρώπων που πιστεύει στους βρικόλακες και θεωρεί εαυτούς εξορκιστές. Μάλιστα, το 2011, διεξήχθη στη χώρα συνέδριο, διάρκειας μίας εβδομάδας, που εξέτασε τρόπους αντιμετώπισης των βαμπίρ.

Φωτογραφία από scanvine.com

Συντάκτης: Θεόδουλος Γεωργιάδης

news.pathfinder

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications