Αυτό είναι το «προϊστορικό» θαλάσσιο τέρας που ξεβράστηκε στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας - Βίντεο

Θαλάσσιο τέρας;

Επί ένα μήνα οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας προσπαθούσαν να βρουν απάντηση στο τι ακριβώς ήταν το θαλάσσιο τέρας -μήκους 10 μέτρων- που ξεβράστηκε στον κόλπο Bay of Plenty. Η εξήγηση, δυστυχώς, ήταν πιο κοινότοπη από ότι θα περίμενε κανείς.

«Μπορεί κάποιος να μας πει τι είναι αυτό;». Αυτό ήταν το ερώτημα που συνόδευε το συγκεκριμένο βίντεο που πόσταραν στο youtube αυτοί που ανακάλυψαν, στις 28 Απριλίου, το συγκεκριμένο κουφάρι.


Όπως είναι προφανές, η συγκεκριμένη ιστορία έκανε το γύρο του κόσμου με δεκάδες ειδικούς και μη να προσφέρουν την δική τους εξήγηση. Με τους περισσότερους να κλίνουν στην εκδοχή πως πρόκειται για κάποιο

προϊστορικό θαλάσσιο τέρας

από τα βάθη του ωκεανού που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά.

Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που -απηυδισμένοι από το σούσουρο- οι υπεύθυνοι του αρμόδιου τμήματος στο πανεπιστήμιο του Όκλαντ έστειλαν φωτογραφίες του πλάσματος στον ειδικό περί θαλάσσιων θηλαστικών Άντον Βαν Χέλντεν, ο οποίος

και απεφάνθη πως πρόκειται απλά για μια φάλαινα όρκα. Κάτι για τον οποίο είναι σίγουρος εξαιτίας του χαρακτηριστικού πτερυγίου της.

Σύμφωνα με το Discovery τέτοια παραμορφωμένα πτώματα φαλαινών ξεβράζονται στις ακτές της Νέας Ζηλανδία εδώ και αιώνες, εξάπτοντας την φαντασία του κοινού. Και δεν ήταν μέχρι πρόσφατα, όταν μια ομάδα επιστημόνων ανάλυσε τον ιστό τους κάτω από ειδικά μικροσκόπια, που αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications