ο μύθος για την καταγωγή του ανθρωπου
ο μύθος για την καταγωγή του ανθρωπου
Ο πρώτος σκελετός του ο άνθρωπος του Νεάντερταλ είχε αποκαλυφθεί το 1856. Ήταν αρχικά απεικονίζεται ως μια άσχημη, βίαιη μισό-τέρας με τα κοντά τόξο-πόδια και ένα ανακάτεμα, σκυφτός στο βάδισμα, και θεωρείται ως ενδιάμεσο ανάμεσα στον άνθρωπο και πιθήκων. Έναν αιώνα αργότερα, μια προσεκτική εξέταση του σκελετού αποκάλυψε ότι ήταν αυτό ενός γέρου ανάπηρος με οστεοαρθρίτιδα και τη ραχίτιδα! Είναι πλέον
αποδεκτό ότι ο άνθρωπος του Νεάντερταλ περπατούσε σε όρθια θέση όπως και εμείς. Στην πραγματικότητα, «[α] ν επρόκειτο να τεθεί ένα πουλόβερ ζακέτα σε Νεάντερταλ και να κολλήσει ένα σωλήνα στο στόμα του και στη συνέχεια έπρεπε να τον περπατήσει σε όλη την πανεπιστημιούπολη του ενός από τα πανεπιστήμια μας μεγάλη που θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί εσφαλμένα ως καθηγητής της παλαιοντολογίας. " 5Το 1983 palaeoanthropologist Tim White κατηγόρησε έναν άλλο επιστήμονα, Noel Boaz, να έχει λάθος δελφινιού πλευρά ενός για μια κλείδωση (ώμος οστών) ενός πυγμαίος χιμπατζής, και αστειεύτικε ότι το απολίθωμα θα πρέπει να ορισθεί Flipperpithecus ! Boaz είχε μάλιστα προτείνει ότι η καμπύλη των οστών μπορεί να σημαίνει τη συνήθη bipedalism. Οι ανθρωπολόγοι έχουν επίσης περιγραφεί λανθασμένα το μηρό (οστού) ενός αλιγάτορα και το δάκτυλο του 3-toed ίππων, όπως κλείδες. Τον Μάιο του 1984 ανακοινώθηκε ότι ένα κομμάτι κρανίο που βρέθηκε στην Ισπανία πριν από ένα χρόνο και χαιρετίστηκε από τους ειδικούς ως το αρχαιότερο απολίθωμα ανθρώπου που έχει βρεθεί στην Ευρώπη μπορεί να έχει προέλθει από ένα 4-μηνών με γάιδαρο! Ένα συμπόσιο που διοργανώθηκε για να συζητήσουν το απολίθωμα βιαστικά ακυρώθηκε. 6Ακόμη και απροκάλυπτη νοθεία, δεν είναι άγνωστος στο ναρκοπέδιο της ανθρώπινης προέλευσης. Το 1912 γνάθο και ένα μέρος του κρανίου βρέθηκαν σε ένα λάκκο κοντά στο  Piltdown, Αγγλία. Η γνάθο εμφανίστηκε πολύ καλη εκτός από τα δόντια, τα οποία έδειξαν τον τύπο της φθοράς που αναμένεται για τον άνθρωπο. Το κρανίο ήταν πολύ ανθρωπόμορφα. Τα δείγματα αυτά συνδυάζονται σε ένα μόνο άτομο, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος Piltdown. Ήταν που κρίνονται ότι είναι περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια, και θεωρείται ως ένα αυθεντικό κρίκο στην εξέλιξη του ανθρώπου. Το 1950 ένας νέος έλεγχος αποκάλυψε ότι η γνάθο που πρακτικά δεν ειχε φθορίο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν πολύ πρόσφατη. Το κρανίο είχε μια σημαντική ποσότητα φθορίου, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι τα οστά είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με άλατα σιδήρου για να τους δούμε παλιά, και σηματοδοτεί την αρχή εντοπίστηκαν στα δόντια, αναφέροντας ότι είχαν κατατεθεί. Με άλλα λόγια, Piltdown ο άνθρωπος ήταν μια απάτη. γνάθου Ένα σύγχρονο πιθήκου και ένα ανθρώπινο κρανίο είχε παραποιημένων να μοιάσει με έναν πιθηκάνθρωπος, και η πλαστογραφία είχε ξεγελαστούν οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο. Συζήτηση σχετικά με το ποιος ήταν υπεύθυνος για την απάτη συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Πρωτεύοντα και hominoids
Ο σύγχρονος άνθρωπος, Homo sapiens («σοφός»), τοποθετείται στο Προκαθημένων σειρά, ένα από τα 24 εντολές των θηλαστικών. Ζώντας πρωτεύοντα περιλαμβάνουν την προπιθήκων (λεμούριοι, lorises, tarsiers), οι πίθηκοι, και τους μεγάλους πιθήκους (Gibbons, ουραγκοτάγκοι, οι χιμπατζήδες, γορίλες). Όλα τα πρωτεύοντα θηλαστικά μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι πολύ αναπτυγμένες διόφθαλμη όραση, κινητά δάχτυλα των χεριών και με επίπεδες καρφιά αντί για νύχια, μια μικρότερη ρύγχος με μειωμένη αίσθηση της όσφρησης, και μεγάλα μυαλά σε σχέση με το μέγεθος του σώματος. Οι περισσότεροι εξελικτικοί ερμηνεύουν αυτές τις ομοιότητες, ως απόδειξη ότι όλα τα πρωτεύοντα να κατάγονται από έναν κοινό πρόγονο.Η παλαιότερη πρωτευόντων απολιθώματα χρονολογούνται στην Πρώιμη Ηώκαινο ή ίσως την Ύστερη Palaeocene, αλλά η καταγωγή των πρωτευόντων θηλαστικών είναι τυλιγμένη στο μυστήριο. Οι δήθεν εξελίχθηκε από ένα πρωτόγονο έρπετα που τρώει θηλαστικό, αλλά δεν υπάρχουν μεταβατικές μορφές που συνδέει τα πρωτεύοντα θηλαστικά σε ερπετα, αλλά υπάρχει τώρα άφθονα στοιχεία ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα πρωτεύοντα. Το αρχείο των απολιθωμάτων παραλείπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για μεταβατικές μορφές, μεταξύ των προπιθήκων, το νωρίτερο πρωτεύοντα θηλαστικά, και το Νέο Κόσμο και οι πίθηκοι του Παλαιού Κόσμου, και επίσης δεν υπάρχουν αναγνωρίσιμες μεταβατικές μορφές, μεταξύ των πιθήκων και των πιθήκων - ένα μεγάλο κενό. Μόνο

Εντός των Προκαθημένων τάξη, τους ανθρώπους, οι πίθηκοι και οι πρόγονοί τους κατατάσσονται στην υπεροικογένεια Hominoidea (hominoids), το οποίο περιλαμβάνει τις 2 οικογένειες γνωστή ως pongids (ανθρωποειδών πιθήκων) και ανθρωπίδες (όρθια με τα πόδια-πρωτεύοντα με σχετικά μεγάλα μυαλά). Η καταγωγή-θεωρία πίθηκος δεν προτείνει ότι ο άνθρωπος κατάγεται απευθείας από το που ζουν οι πίθηκοι, αλλά ότι και οι δύο σύγχρονες πίθηκοι και ο άνθρωπος καταγόταν από ένα κοινό πιθηκοειδήςπρόγονο. Η πρώτη πιθηκοειδής πλάσματα εμφανίστηκε στο Ολιγοκαίνου.Τα, ενώ η πρώτη πίθηκοι πιστεύεται ότι είναι στη γραμμή για τον άνθρωπο εμφανίστηκε κατά το Μειόκαινο. Αυτά είναι πιστεύεται ότι περιέχει Dryopithecus , αλλά αυτό έχει αμφισβητηθεί με το επιχείρημα ότι αν και η dryopithecines είχε πολύ λιγότερο εξειδικευμένη ανατομία των σύγχρονων πιθήκων, ήταν ακόμη πολύ εξειδικευμένη για να έχουν προκαλέσει είτε την ανθρωπίδες ή των μεγάλων πιθήκων. 3
Αντίθετα με την εντύπωση που δημιουργείται από το ευφάνταστο εικόνες που κοσμούν δημοφιλείς εκδόσεις επιστήμη, την ομαλή σειρά από απολιθώματα που οδηγεί από ένα πιθηκοειδής κοινό πρόγονο με τον άνθρωπο, αφενός, και της σημερινής τους πιθήκους από την άλλη δεν έχει βρεθεί. Για σχεδόν 50 χρόνια, βασίζεται σε θραύσματα σαγόνι και μερικά δόντια, palaeoanthropologists επέμεινε ότι Ramapithecus , που έζησε μεταξύ 16,7 και 5,3 εκατομμύρια χρόνια πριν, ήταν ένα ενδιάμεσο μεταξύ πιθήκου και ανθρώπου, αλλά τώρα είναι γενικά πιστεύεται ότι είναι πρόγονος του ουραγκοτάγκος , αντί για ένα ανθρωποειδές. Ένα άλλο πλάσμα που ήταν κάποτε προτάθηκε ως «ελλείποντα κρίκο» είναι Oreopithecus , η οποία έζησε 11,2 - 3,4 εκατομμύρια χρόνια πριν, αλλά έκτοτε υποβιβασμένος. Παλαιοντολόγος David Pilbeam σχολίασε: «Oreopithecus είχε αρκετά μια πολυτάραχη ιστορία και έχει περιγραφεί ως μια μαϊμού, πίθηκος, ανθρωποειδής και ακόμη γουρούνι!

Πριν από την άνοδο της νέας επιστήμης της εξελικτικής γενετικής, οι εκτιμήσεις για την ημερομηνία της διαίρεσης μεταξύ των ανθρωποειδών πιθήκων και κυμάνθηκε 4 έως 30 εκατομμύρια χρόνια, με τα περισσότερα ορυκτά εμπειρογνώμονες επιλέγουν μια ημερομηνία κάπου στη μέση. Ωστόσο, από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, με μοριακές τεχνικές έχουν διάφορες έχουν αναπτυχθεί για τον προσδιορισμό του πότε 2 είδη είχαν κοινό πρόγονο. Αφορούν στον υπολογισμό του ποσού της διαφοράς μεταξύ συγκεκριμένων μορίων ή πρωτεϊνών στα 2 είδη, μαζί με το ρυθμό εξέλιξης στο μόριό εξέταση (η οποία υποτίθεται ότι είναι σταθερός). », Οι διάφορες« μοριακή ρολόγια Το συχνά διαμορφώνονται στη βάση μιας ημερομηνίας 30 εκατομμύρια χρόνια για την υποτιθέμενη διάκριση μεταξύ Παλαιάς και της Παγκόσμιας hominoids πιθήκους, μια ημερομηνία που βασίζεται "σε" απολιθωμένα στοιχεία και ραδιομετρική χρονολόγηση.
Οι μελέτες αυτές οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η αφρικανική πιθήκων και των ανθρώπων διέφερε μεταξύ και περίπου 6 8 εκατομμύρια χρόνια πριν, με ορισμένες εξ αυτών αποδίδουν μια ημερομηνία τόσο χαμηλά όσο 5 εκατομμύρια χρόνια ή μέχρι και 10 εκατομμύρια χρόνια. Ένας από τους ερευνητές που ασχολούνται ακόμα και δήλωσε ότι «ένας δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να εξετάζει ένα ορυκτό μεγαλύτερα από περίπου οκτώ εκατομμύρια χρόνια ως ένα ανθρωποειδές δεν έχει σημασία τι μοιάζει »!  Μετά από πολλές επίμαχη συζήτηση, palaeoanthropologists να δεχθεί αυτή τη συντομευμένη χρονοδιάγραμμα για την ανθρώπινη εξέλιξης.

Australopithecus και άλλες «πρόγονοι»

Φυσικά χαρακτηριστικά διακρίνουν ανθρωποειδή από pongids περιλαμβάνουν όρθια στάση του σώματος, δίποδα μετακίνηση, στρογγυλεμένες κρανία, τα μεγαλύτερα μυαλά, και τα μικρά δόντια (συμπεριλαμβανομένων ανειδίκευτου κυνόδοντες). Των ανθρωπιδών οικογένεια περιλαμβάνει όχι μόνο είδη δική μας, Homo sapiens , αλλά και πιο πρωτόγονες ανθρώπινες μορφές που ανήκουν στο γένος Homo , και εν μέρει δίποδα πιθήκων που ανήκει κυρίως στο γένος Australopithecus («νότιο πίθηκος»).ανθρωποειδής είδη εκτός από τη δική μας είναι σε όλους πλέον πιθανά να εξαφανιστεί.
Τακτοποίηση των διαφόρων ειδών σε μια εξελικτική ακολουθία έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη καθώς οι περισσότερες απολιθώματα έχουν βρεθεί. Οι ανθρωπολόγοι Donald Johanson και Μπλέικ Edgar γράφουν:
Παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα καθιστούν σαφές ότι το ανθρώπινο οικογενειακό δέντρο δεν είναι ένα ενιαίο καταγωγή κατά την οποία ένα είδος διαδέχθηκε μια άλλη, που οδηγούν αμείλικτα προς την εμφάνιση των σύγχρονων ανθρώπων. Αντίθετα, το ανθρωποειδές απολιθώματα δείχνουν ότι καταγωγή μας είναι η καλύτερη θεωρηθεί σαν μια ζούγκλα, με τους κλάδους που εκπροσωπούν διάφορα δίποδα ειδών που εξελίχθηκε κατά μήκος των διαφορετικών εξελικτικών γραμμών.




Το 2002, το κρανίο Toumai, 6 έως 7 εκατομμύρια χρόνια, βρέθηκε στο Τσαντ, στα νότια της ερήμου Σαχάρα, και δόθηκε το όνομα tchadensis Sahelanthropus . Μοιράζεται χιμπατζή και australopithecine ανατομικά χαρακτηριστικά, και δεν είναι γνωστό εάν περπατούσε σε όρθια θέση. ήταν προκατειλημμένες στα μέσα ενημέρωσης ως μια πιθανή ανθρώπινος πρόγονος, αλλά μερικοί ανθρωπολόγοι λένε ότι ο τελευταίος «πιθηκάνθρωπος» δεν μπορεί να είναι περισσότερο από μια πρόωρη θηλυκό γορίλλα ή χιμπατζή. Είναι  Palaeoanthropologist Bernard Wood δήλωσε: «Αν η νέα βρείτε μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι, παραδόξως, τα περισσότερα ανακαλύπτουμε για την προέλευσή μας το λιγότερο που ξέρουμε ».
Το 2000, τα οστά ενός πλάσματος που ονομάζεται Orrorin tugenensis (επίσης γνωστή ως Millennium Μαν), με ημερομηνία σε περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια, βρέθηκαν στην Κένυα από ένα Γάλλο και Κένυας ερευνητική ομάδα. Ισχυρίστηκαν ότι ήταν προγονικό να Homo μέσω Praeanthropus (ένα όνομα που χρησιμοποιείται για να δηλώσει Australopithecus afarensis από εκείνους που δεν θεωρούν το προγονικό για αργότερα australopithecines). ανάκλησή τους από τις australopithecines στο σύνολό της ως αδιέξοδη πλευρά ένα υποκατάστημα είναι πολύ αμφιλεγόμενη, καθώς και τον ισχυρισμό τους ότι Orrorin ήταν δίποδα θεωρείται ευρέως ως πρόωρη. 4 ερευνητές έχουν Ορισμένοι τόνισαν ότι τα πρωτεύοντα θηλαστικά με σκελετικά υπολείμματα αναφέροντας bipedalism δεν πρέπει αυτομάτως να θεωρούνται πρόγονοι του ανθρώπου.
Το 1994, ερευνητές αποκαλύφθηκαν τα οστά που δόθηκε στη Ardipithecus ramidus , ο οποίος έζησε στην Αιθιοπία 4,4 εκατομμύρια χρόνια πριν (μερικοί ερευνητές αναφέρονται σε αυτήν ως Australopithecus ramidus ). Πιο Ardipithecus οστά, 5,8 εκατομμυρίων ετών, ανακαλύφθηκαν το 2001. Ardipithecus είχε περίπου το ίδιο μέγεθος και δομή αμαξώματος ως χιμπατζή, αλλά ινιακού τρήματος του (από την τρύπα στη βάση του κρανίου, μέσω των οποίων το νωτιαίο μυελό περνάει) αναφέρει ότι περπατούσε όρθια, όπως κάνει ένα οστό ποδιού με ανθρωπόμορφα δομή που βρίσκεται 15 χλμ. που είναι επίσης αποδίδεται σε ramidus . Μερικοί ερευνητές έχουν προτείνει ότι η γραμμή της ανθρώπινης προέλευσης πέρασε το μεγαλύτερο Ardipithecus στη νεώτερη ένα έως Australopithecus afarensis στα 3,2 εκατομμύρια χρόνια και στη συνέχεια να τα πρώτα μέλη του Homo γύρω στο 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν.




 Αριστερά: Australopithecus afarensis . Κέντρο: Australopithecus boisei . Δεξιά: Ένα σύγχρονο ανθρώπινο κρανίο. 8



Άλλοι επιστήμονες απορρίπτουν Ardipithecus ως ανθρώπινο πρόγονο. ινιακό τρήμα της βρίσκεται μακρύτερα προς τα εμπρός σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ανθρωποειδές και Ian Tattersall και Jeffrey Schwartz υποστηρίζουν ότι μια τέτοια θέση είναι τόσο μοναδικά προκύπτει σε σχέση με κάθε ένα από τους απογόνους της, τεκμαίρεται ότι δεν μπορούσε να έχει προγονικές σε οποιοδήποτε από αυτά » . 5 Οι εξερευνητές της Orrorin tugenensis πιστεύουν ότι Ardipithecus ήταν απόγονος τουOrrorin αλλά προγονικό με τους χιμπατζήδες και όχι τους ανθρώπους.
The australopithecines έζησε από το ½ περίπου 4 εκατομμύρια σε περίπου 1 εκατομμύριο έτη πριν. Η σύγχρονη συναίνεση είναι ότι είχαν στην κατοχή τους όρθια στάση και δίποδα βάδισμα, αλλά ορισμένα είδη παρουσιάζουν χαρακτηριστικά, όπως η σχετικά μεγάλη αγκαλιά και κυρτούς δάχτυλο και οστά toe θυμίζει δενδρόβιων τρόπο ζωής.«Αυτά τα« apemen ήταν μεταξύ 1 και 1,5 m ύψος και είχε ένα μικρό braincase κυμαίνεται 410 - 600 cc, δεν είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες των πιθήκων που ζουν, αλλά και τα δόντια τους ήταν παρόμοια με εκείνα των ανθρώπων. Homo διακρίνεται από το australopithecines από μεγαλύτερη κρανιακή χωρητικότητα, που κυμαίνονται από περίπου 530 cc σε προηγούμενες είδη σε πάνω από 2000 cc σε σύγχρονους ανθρώπους. Η επίσημη άποψη είναι ότι η australopithecines έζησε μόνο στην Αφρική, αλλά μερικοί επιστήμονες ανέφεραν australopithecines από την Κίνα, την Ινδονησία και τη Νοτιοανατολική Ασία. έξι
Η «ισχυρή» australopithecines (που περιλαμβάνουν τα είδη: robustus , boisei και aethiopicus ) δεν είναι πιθανά σε μια άμεση γραμμή καθόδου με τους σύγχρονους ανθρώπους, και μερικές palaeoanthropologists υπάγουν σε ένα ξεχωριστό γένος, Paranthropus . gracile «australopithecines είναι« Η ευρέως πιστεύεται ότι έχουν δημιουργήσει το συντομότερο Homo είδη περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν, στα τέλη της Πλειόκαινου.



Είναι ενδιαφέρον, το παλαιότερο ανθρωποειδή, όπως Sahelanthropus , Orrorin , Ardipithecus και Australopithecus afarensis , ζούσαν σε ένα δάσος περιβάλλον, ενώ Darwinists χρησιμοποιούνται πάντα για να υποστηρίξει ότι bipedalism αναπτύχθηκε όταν οι πρόγονοί μας μεταφέρθηκε σε ένα λιβάδι περιβάλλον, δεδομένου ότι τους επέτρεψε να δούμε μακρύτερα, όταν κυνήγι για το παιχνίδι ή την παρακολούθηση για τα αρπακτικά ζώα. Το σενάριο αυτό δεν ήταν ποτέ πολύ πειστική. Ο άνθρωπος, ως δίποδα, είναι κυρίως πιο αργά από τετράποδα - ένα σοβαρό πρόβλημα για ένα δέντρο-κάτοικος ότι δήθεν μετακινούνται από πάνω το αρπακτικό πλούσια σε σαβάνες.Επιπλέον, τα σκυλιά λιβαδιών και τις αρκούδες είναι πολύ καλοί στο να αποτυπώσεις το περιβάλλον τους, αλλά δεν έχουν υιοθετήσει πλήρως bipedalism.



Οι πατημασιές που βρέθηκε στην Laetoli, Τανζανία, χρονολογούνται 3,6 εκατομμύρια χρόνια, είναι συνήθως αποδίδεται σε Α. afarensis . Αν και μοιάζει πολύ με τα ανθρώπινα ίχνη, έχουν ορισμένα πιθηκοειδής χαρακτηριστικών που υποδηλώνουν ότι το πλάσμα που τους έκανε να είχε δίποδα βάδισμα, αλλά όχι εξ ολοκλήρου, όπως εκείνο του ανθρώπου.
Με βάση τα θραύσματα της λεκάνης, της σκέλος, και το πόδι οστά που πιστεύεται ευρέως ότι η australopithecines περπάτησε συνήθως όρθια. Αλλά υπάρχει «ολοένα και περισσότερες ενδείξεις από μελέτες των οστών σκέλους του australopithecines ότι το σκελετικό προσαρμογές για ορειβασία και πεζοπορία δίποδα είναι παρόμοιες», καθώς και ότι ορισμένες από australopithecines »μπορεί κάλλιστα να περάσει περισσότερο χρόνο για ανάπαυση και τη σίτιση στα δέντρα από ό, τι ήταν μέχρι σήμερα πίστευαν ». 10
Ορισμένοι επιστήμονες έχουν διιστάμενες προσβληθεί australopithecines «το καθεστώς του ως ανθρωποειδή ή / και όπως οι πρόγονοί μας απευθείας. Louis Leakey έκρινε ότι η australopithecines δεν ήταν στην κύρια γραμμή της εξέλιξης του ανθρώπου, αλλά ένα πρώιμο παρακλάδι από αυτό. Ανατόμος Sir Solly Zuckerman εξέφρασε την άποψη ότι τα δόντια, το κρανίο, σαγόνια, του εγκεφάλου, και τα άκρα του Australopithecus ήταν ουσιαστικά πιθηκοειδής, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την καταγωγή του ανθρώπου. Charles Oxnard έκρινε ότι, μολονότι η australopithecines ήταν δίποδα, ήταν επίσης στο σπίτι μέσα στα δέντρα, και δεν έχει θέση στην άμεση ανθρώπινη καταγωγή.
Μερικά σύγχρονοι ερευνητές εξακολουθούν να προβάλλουν αντιρρήσεις για υπερβολικά ανθρωπόμορφα απεικονίσεις του Australopithecus . 11 ​​Tattersall και Schwartz επισημάνω ότι, λόγω Παλαιοανθρωπολογίας εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην ανακάλυψη προγόνους, η μοναδικότητα των australopithecines έχει υποβαθμίζεται, και ότι είναι αμφίβολο αν «μπορούμε πραγματικά να το σημείο σε οποιαδήποτε australopith ήδη, αλλά άμεση ανθρώπινη πρόγονος »ένα. Προσθέτουν ότι ούτε afarensis , africanus ,aethiopicus , robustus και δεν boisei μπορεί να προγονικές στο Homo καταγωγή, επειδή σε ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως το μηριαίο οστούν, είναι περισσότερο «εξελιχθεί», δηλαδή οι ​​ειδικές, ενώ «ένας πρόγονος θα πρέπει να είναι πιο πρωτόγονη, δεν περισσότερα προέρχονται, από την "εικαζόμενη απογόνους του. 12
Σύμφωνα με την επικρατούσα τάση η ανθρωπολογία, η australopithecines ήταν μεταβατική μεταξύ έγκαιρης τετράποδα πιθήκων και πλήρως δίποδα τους σύγχρονους ανθρώπους. Ωστόσο, μερικοί επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών της θεωρίας της αρχικής bipedalism (βλέπε παράγραφο 5), έχουν γυρίσει την ορθόδοξη θέση στο κεφάλι του, και υποστηρίζουν ότι η australopithecines είναι πραγματικά παρακλάδια της δίποδα ανθρωποειδή και είχαν αρχίσει να προχωρούν σεquadrupedalism . Τα απολιθώματα παρέχει κάποια υποστήριξη για αυτό.
Australopithecus anamensis , που ανακαλύφθηκε στην Κένυα το 1995, φαίνεται ότι ήταν απόλυτα δίποδα 4 εκατομμύρια χρόνια πριν. «Λούσι» ( A. afarensis ), με ημερομηνία σε 3,2 εκατ. ετών, ανακαλύφθηκε στο Hadar, η Αιθιοπία, το 1974, έχει δίποδα χαρακτηριστικά, αλλά έχει επίσης αποκλίνουσες μεγάλα δάχτυλα των ποδιών, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από τους πίθηκους του σήμερα για να αναρριχηθούν στα δέντρα. afarensis επίσης ανοδική που δείχνει ώμου που δείχνουν ότι ο βραχίονας χρησιμοποιήθηκε για ανασταλτικό συμπεριφορά, και ένα χέρι με ένα ισχυρό καρπό και τα δάκτυλα καμπύλες, κατάλληλη για αναρρίχηση. «Ποδαράκι», μια australopithecine σκελετός βρέθηκε στα σπήλαια Sterkfontein στη Νότια Αφρική το 1998, και χρονολογείται γύρω στα 3,3 εκατομμύρια χρόνια παλιά, είχε μια άρθρωση του αστραγάλου που δείχνει ότι ήταν ήδη δίποδα, αλλά ήταν επίσης σε θέση να αναρριχηθούν στα δέντρα χάρη στο μεγάλο αποκλίνουσες δάχτυλα των ποδιών. Ως παλαιοντολόγος Yvette Deloison επισημαίνει, αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα 4-εκατομμύριο-year-old australopithecine ότι ήταν απολύτως δίποδα, και δύο πιο πρόσφατες σκελετούς που είναι λιγότερο δίποδα και περισσότερο δενδρόβια.



Μερικοί ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι η ισχυρή australopithecines, τα οποία επέζησαν περίπου 1 ½ εκατομμύριο έτη περισσότερο από τον gracile έντυπα (όπωςafarensis ), είχε μια λεκάνη καλύτερα προσαρμοσμένο για αναρρίχηση από ό, τι για περπάτημα. 15 Α. Garhi , περίπου 2,5 εκατομμυρίων ετών, πιστεύεται ότι κατάγονται απόafarensis , όμως έχει πλέον τους βραχίονες. «Μια άλλη« ενδιαφέρουσα παζλ είναι το γεγονός ότι η ΟΗ 62 σκελετός, 1,8 εκατομμυρίων ετών, το οποίο έχει ανατεθεί habilis Homo , έχει πλέον τα χέρια και κοντύτερα πόδια από afarensis , προγόνου της πρότασης (βλέπε εικ. 1.8). 16
Θεωρώντας ότι η εξέλιξη δεν πηγαίνει ποτέ προς τα πίσω (γνωστό ως το δίκαιο Dollo), Deloison υποστηρίζει ότι "το ανθρώπινο πόδι, εξειδικευμένα για δίποδα χρήση, δεν μπορεί να έχει προέλθει από το πόδι, προσαρμοσμένο στις αναρρίχηση δέντρων, η οποία είναι επίσης υψηλή εξειδίκευση αλλά σε μια διαφορετική τρόπο ». Έχει εκτιμά ότι μια πρωτόγονη πίθηκος περπατούσε σε όρθια θέση για όσο διάστημα 15 εκατομμύρια χρόνια πριν. Πιστεύει υπήρχαν 3 είδη δίποδα πρωτεύοντα: ένα από αυτά εξελίχθηκαν σε ανθρωπίδες ( Homo ), ένα άλλο έγινε ημι-δίποδα, ημι-δενδρόβια australopithecines, και το τρίτο εξελίχθηκε σε τετράποδα ουραγκοτάγκοι, γορίλες και οι χιμπατζήδες. 17Φρανσουά ντε Σάαρ έχει υποστηρίξει ότι στην πραγματικότητα ήταν μερικά από τα australopithecines που τελικά εξελίχθηκε σε γορίλες και τους χιμπατζήδες.
Η διαμάχη γύρω από Australopithecus δεν δείχνει σημάδια ύφεσης. Στα τέλη του 2001 Meave Leakey προστεθεί στην ήδη συγκεχυμένη πρώτα ανθρωποειδή εικόνα, ανακοινώνοντας την ανακάλυψη μιας νέας ανθρωπιδών στην Κένυα, 3,5 εκατομμυρίων ετών, περίπου την ίδια ηλικία με Australopithecus afarensis . Αντί να την κατονομάζουν ως νέο μέλος του γένους Australopithecus , αυτή αναδεύεται το ανθρωποειδές κόσμο δημιουργώντας ένα νέο γένος και είδος γι 'αυτό, Kenyanthropus platyops , υπονοώντας ότι η australopithecines είναι ένα side-υποκατάστημα καμία σχέση με τον άνθρωπο. 18
Ωστόσο, η άποψη mainstream που είχαμε australopithecine προγόνους είναι απίθανο να εγκαταλείψει αμαχητί. Το 1986 Πατ Shipman έκανε την ακόλουθη ομολογία: «θα μπορούσαμε να ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε κανένα απολύτως στοιχείο για το πού Homo προέρχεται από και να αρθούν όλα τα μέλη του γένους Australopithecus από το ανθρωποειδές οικογένεια. ... Έχω ένα τέτοιο σπλαγχνικής αρνητική αντίδραση σε αυτήν την ιδέα ότι υποψιάζομαι είμαι σε θέση να το αξιολογήσει λογικά. Μεγάλωσα στην αντίληψη ότι η Australopithecus είναι ένα ανθρωποειδές. πηγη davidpratt.info



Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications