Ένταση στη Βουλή με τον Κασιδιάρη να απαιτεί να καταργηθούν τα προνόμια των βουλευτών –  ΒΙΝΤΕΟ
Ένταση στη Βουλή με τον Κασιδιάρη να απαιτεί να καταργηθούν τα προνόμια των βουλευτών –  ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση σημειώθηκε πριν λίγο στην αίθουσα της βουλής, γύρω στις 18.00′, όταν ο βουλευτής κ. Ηλίας Κασιδιάρης απαίτησε, μέσω της σχετικής επίκαιρης Ερώτησής για την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, να καταργηθούν τα σκανδαλώδη προνόμια των βουλευτών και η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων. Η υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπανάτσιου έχασε τη ψυχραιμία της και δήλωσε πως «είναι περιττό να απαντήσει καθώς υπάρχουν τεράστιες πολιτικές διαφορές του κόμματός της με τη Χρυσή Αυγή.»

Στο σημείο αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέβηκε στα υπουργικά έδρανα, της πήρε το μικρόφωνο και δήλωσε: «Εγκληματική οργάνωση είναι ο Σύριζα και όλα τα κόμματα που ψηφίζουν μνημόνια και εξαθλιώνουν τον Ελληνικό Λαό». Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Κακλαμάνης έκλεισε τον ήχο από το μικρόφωνο.

Οι αναφορές της υφυπουργού Οικονομικών είναι η πρώτη επίσημη κυβερνητική αντίδραση μετά τις αποκαλύψεις για τις προκλητικές υπουργικές διατάξεις που μείωσαν την εισφορά αλληλεγγύης μόνο για τους βουλευτές αλλά και τα δημοσιεύματα που επανέφεραν το ζήτημα του εξωφρενικού αφορολόγητου ύψους έως και 75% που απολαμβάνουν μόνο οι βουλευτές.

Αναφορικά δε με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αποκάλυψαν ότι υπουργική ρύθμιση μείωσε την εισφορά αλληλεγγύης για τους βουλευτές και λοιπούς αιρετούς και πως το ύψος του αφορολόγητου για τα βουλευτικά εισοδήματα φθάνουν έως και στο 75%, είπε: «Ο αντικοινοβουλευτικός κιτρινισμός που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα έχει στόχο να αποδυναμώσει την Βουλή. Εμείς δεν θέλουμε μια Βουλή της αριστοκρατίας αλλά που θα εκπροσωπείται από τις λαϊκές τάξεις. Να το ξανασκεφτούν όσοι συμμαχούν με τον κιτρινισμό». Η ίδια μάλιστα έσπευσε να αποδώσει την πατρότητα των προνομίων στην Αριστερά και στους αγώνες των εργατικών της Μ. Βρετανίας που καθιέρωσαν την βουλευτική αποζημίωση ώστε να μην πολιτεύονται μόνο μελη της αριστοκρατίας.

Επίσης, η κυρία Παπανάτσιου έσπευσε να υποστηρίξει ότι η πρόσφατη ρύθμιση για την εισφορά αλληλεγγύης εναρμονίζει τις υποχρεώσεις των αιρετών με αυτές των υπόλοιπων φορολογούμενων. Για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης είπε ότι ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους φορολογούμενους εκτός από ένα 25% που θεωρείται τεκμαρτό και δεν φορολογείται.

Απέφυγε ωστόσο να πει ότι εκτός της αποζημίωσης οι βουλευτές λαμβάνουν για την κάλυψη των εξόδων τους αρκετά επιδόματα (γραφείου, κίνησης, ατέλειες, ενοίκιο κ.α.) που δεν φορολογούνται.

Κατερίνα Παπανάτσιου διαβάζει το ποίημα που τις εχουν δώσει όταν όλες οι εγκληματικές οργανώσεις ειναι αποδεδειγμένα αριστερές χρονιά τώρα!:
Μεταπολιτευτικά εντάχθηκε στην Αριστερά, αρχικά στην ΚΝΕ και κατόπιν στο ΚΚΕ. Είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυση του και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. ΚΚΕ η εγκληματική σπείρα εδω και 100 χρονιά που έγινε κόμμα!όταν κατάσφαξε χιλιάδες Έλληνες την περίοδο 1945-1950 και οργάνωσε το παιδομάζωμα...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications