Πούτιν: «Ο Χριστιανισμός είναι το θεμέλιο του ρωσικού κράτους»

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η υιοθέτηση του Χριστιανισμού πριν από περισσότερα από 1.000 χρόνια ήταν το σημείο εκκίνησης της ίδιας της χώρας.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας τελετής για την 1.030 επέτειο από την υιοθέτηση του Χριστιανισμού από τον πρίγκιπα Βλαντιμίρ, ηγέτη της Ρωσίας του Κιέβου, μιας ομοσπονδίας σλαβικών φυλών που προηγήθηκαν του ρωσικού κράτους.

Μπροστά σε ένα πλήθος κληρικών και πιστών ο Πούτιν είπε ότι η υιοθέτηση του Χριστιανισμού ήταν «η αφετηρία του σχηματισμού και της ανάπτυξης του ρωσικού κράτους, η αληθινή πνευματική γέννηση των προγόνων μας. «Ταυτότητα, άνθηση του εθνικού πολιτισμού και παιδείας».

Αφού τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της κυβέρνησής του και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς Καλά Χριστούγεννα.

«Εύχομαι στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, σε όλους όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, καλή υγεία, επιτυχίες και ό,τι καλύτερο», είπε ο Πούτιν. Αυτή η ημερομηνία «εμπνέει καλές ενέργειες και φιλοδοξίες, εκτός από την προώθηση διαρκών πνευματικών αξιών […] όπως το έλεος, η συμπόνια, η καλοσύνη και η δικαιοσύνη στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Τόνισε «την τεράστια δημιουργική συμβολή» του Χριστιανισμού στην «κοινωνική συνοχή», τη διατήρηση της «ιστορικής μνήμης», «την εκπαίδευση των νέων» και «την ενίσχυση της οικογένειας». «Οι εκκλησιαστικές οργανώσεις δίνουν προτεραιότητα στη διατήρηση της διαεθνοτικής και διαθρησκευτικής ειρήνης και αρμονίας στη χώρα μας, φροντίζουν όσους χρειάζονται βοήθεια και υποστηρίζουν τους στρατιώτες μας που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», τόνισε.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε τη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού που βρίσκεται στο έδαφος του Κρεμλίνου, στη Μόσχα.

Και αυτο ειναι θεμέλιο του ρωσικού κράτους? :

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications