Κανείς δεν ξέρει γιατί τόνοι ψαριών ξεβράστηκαν στις ακτές της Ιαπωνίας

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν γιατί περίπου 1.200 τόνων σαρδέλας και σκουμπρί ξεφραστήκαν στην ακτή στο Hakodate, στο νοτιοδυτικό Hokkaido. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα, αλλά η αιτία του περίεργου συμβάντος είναι ακόμη άγνωστη.

Το γεγονος άφησε μια ακτογραμμή μήκους μισού μιλίου γεμάτη με νεκρά ψάρια και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούσαν για την προοπτική μιας απίστευτης δυσοσμίας καθώς τα ψάρια άρχισαν να αποσυντίθενται. Μεταξύ των ηλιθιων θεωριών που προτάθηκαν από τοπικούς ειδικούς της άγριας ζωής, οι κυριότερες ήταν δύο: μεγάλα κοπάδια ψαριών έφευγαν από κάποιο είδος θαλάσσιου αρπακτικού και επομένως κατά λάθος κατέληξαν σε ρηχά νερά, από όπου τα κύματα τα έβγαλαν στην ξηρά και πτώση της θερμοκρασίας του νερού .

Εν τω μεταξύ, μια ανεξαρτητη θεωρία κυκλοφόρησε ευρέως, σύμφωνα με την οποία τα ψάρια πέθαναν λόγω του νερού από τη Φουκουσίμα, το οποίο επετράπη να απελευθερωθεί στον ωκεανό πριν από τέσσερις μήνες. Οι ιαπωνικές αρχές ισχυρίζονται ότι αυτό το νερό είναι απολύτως ασφαλές, αλλά λίγοι το πιστεύουν.

Γεγονός είναι ότι ακόμη και οι ειδικοί παραδέχονται ότι αυτό το νερό εξακολουθεί να περιέχει ραδιενεργά ισότοπα, αν και σε πολύ μικρές ποσότητες. Οι ντόπιοι ψαράδες προσπαθούν να συλλέξουν ψάρια που κολυμπούν στα κύματα ανοιχτά, φοβούμενοι ότι τα ψάρια που σαπίζουν θα μειώσουν την περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο, βλάπτοντας τη θαλάσσια ζωή.

"Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Και μόλις πέρυσι αρχίσαμε να πιάνουμε σάπα (τοπικό είδος σαρδέλας) εδώ. «Με κάνει να αναρωτιέμαι αν το θαλάσσιο οικοσύστημα αλλάζει», λέει ο Mainichi Shimbun, ένας ψαράς που εργάζεται στην περιοχή για 25 χρόνια.

"Η αιτία είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή. Σκοπεύουμε να παρουμε τοπικά δείγματα θαλασσινού νερού και να το εξετάσουμε για να προσδιορίσουμε την αιτία», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Mikine Fujiwara, τοπικός αξιωματούχος της αλιείας.

Οι εικασίες για μολυσμενο νέρο από τη Φουκουσίμα έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς στο διαδίκτυο που η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας εξέδωσε ένα ειδικό μήνυμα οπως τα σατανο-αναρχο-ορκ που που τα βαζουν οι ιουδαιοι να βγαζουν fake οτι ενοχλεί και μαλιστα με ηλιθιοτητες και κομμουνιστικες ασυναρτισιες : "Δεν βρέθηκαν ανωμαλίες στα αποτελέσματα των μελετών παρακολούθησης του νερού. Ανησυχούμε για τη διάδοση πληροφοριών που δεν βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία" χαχα! αυτοι ειναι ενοχοι! η μήπως θα το ελεγαν αν αυτο εγινε απο μολυσμενο νερο που ιδιοι έριξαν στην θαλλασα επειδη τα "επιστημονικά στοιχεία" τους ελεγαν οτι δεν τρεξει τιποτα ? .

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι της πόλης Hakodate προέτρεψαν τους κατοίκους της περιοχής να μην τρώνε τα ψάρια , εν μέσω αναφορών ότι κάποιοι μαζεύουν μεγάλες ποσότητες από τα ψάρια για να πουλήσουν ή για να φάνε. «Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα υπό ποιες συνθήκες αυτά τα ψάρια ξεβράστηκαν στην ξηρά, επομένως δεν συνιστώ να τα φάτε», δήλωσε ο Takashi Fujioka.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications