Συναντήσεις με πραγματικά Banshees - θηλυκά φαντάσματα της Ιρλανδίας

Ορισμένες χώρες έχουν μοναδικά υπερφυσικά πλάσματα που δεν βρίσκονται σε άλλα μέρη. Στην Ιρλανδία , τέτοια πλάσματα είναι τα Banshees, είναι κάτι μεταξύ φαντάσματος και κακών πνευμάτων και φημίζονται για τις απόκοσμες κραυγές τους και για το γεγονός ότι μπορεί να είναι προάγγελοι θανάτου . Μεταφρασμένη από την παλιά ιρλανδική γλώσσα, η λέξη "Banshee" σημαίνει "γυναίκα νεράιδα" ή "γυναίκα από τον λόφο των νεραϊδών".

Η κραυγή που κάνει σχεδόν πάντα προμηνύει τον θάνατο κάποιου και περιγράφεται ως εντελώς απάνθρωπ. Σε διάφορα μέρη, άνθρωποι που είδαν την Banshee στην πραγματικότητα περιέγραψαν διαφορετικά την εμφάνισή της. Άλλοτε ήταν ένα γέρικο με βρώμικα κουρέλια, άλλοτε, μια γυναίκα εξαιρετικής ομορφιάς.

"Ήταν μια γυναίκα ελκυστική και με μεγάλο κεφάλι με κόκκινα μαλλιά. Τα μάτια της ήταν επίσης όμορφα, αλλά η έκφρασή τους ήταν τρομακτική. Είχε ένα πράσινο σκουφάκι στο κεφάλι της", ετσι περιγράφεται η Banshee στο ένα παλιό βιβλίο. Το ύψος της Banshee μπορεί επίσης να ποικίλλει· θα μπορούσε να είναι πραγματική γίγαντα ή θα μπορούσε να είναι νάνος. Και πριν φτάσει το Banshee να παρατηρήσετε παράξενα κοράκια, σκυλιά ή γάτες.

Μια συνάντηση με ένα Banshee περιγράφεται στο βιβλίο True Irish Ghost Stories, που δημοσιεύτηκε τη δεκαετία του 1900. Αυτό συνέβη στην περιοχή του Κορκ. "Η μητέρα μου, ως πολύ νεαρή κοπέλα, στεκόταν μια μέρα κοντά σε ένα παράθυρο στο χωριό Blackrock, κοντά στο Κορκ. Και ξαφνικά είδε μια λευκή φιγούρα να στέκεται σε μια γέφυρα. Η φιγούρα κουνούσε τα χέρια της προς το σπίτι της μητέρας μου και μετά η μητέρα μου άκουσε ένα θλιβερό δυνατό ήχο από την άλλη πλευρά να κλαίει και να θρηνεί. Αυτό κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και μετά η φιγούρα εξαφανίστηκε.

Το επόμενο πρωί ο παππούς μου περνούσε από αυτή τη γέφυρα στο Κορκ όταν γλίστρησε, έπεσε, χτύπησε το κεφάλι του και πέθανε . Λίγο μετά από αυτό, τον Μάρτιο του 1900, η μητέρα μου ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, άρρωστη, και δίπλα της ήταν μια νοσοκόμα που ήρθε να δει εκείνη και εμένα,στρωναμε το κρεβάτι της μητέρας μου όταν ακούσαμε το πιο ασυνήθιστο κλάμα, που έμοιαζε να έρχεται από παντού, ακόμη και από τους τοίχους και κάτω από το κρεβάτι.

Αρχίσαμε να ψάχνουμε τριγύρω, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Ταυτόχρονα, η μητέρα μου δεν φαινόταν να ακούει τίποτα περίεργο. Η αδερφή μου ήταν στον πρώτο όροφο με τον πατέρα μου και η αδερφή μου άκουσε αυτό το περίεργο κλάμα, αλλά ο πατέρας μου δεν το άκουσε. Η αδερφή μου νόμιζε ότι ο γιος της έκλαιγε, έτρεξε στο δωμάτιό του στον επάνω όροφο και έλεγξε, αλλά κοιμόταν. Και μετά αποδείχθηκε ότι αυτό το κλάμα ακούστηκε ακόμη και στο διπλανό σπίτι και τότε ο γείτονας μας ρώτησε: Το ακούσατε; Αυτό είναι το Banshee.Η μητέρα μου θα πεθάνει σύντομα."

Μια άλλη ιστορία από το ίδιο βιβλίο αφορούσε ένα αγόρι που ζούσε σε ένα οικοτροφείο το 1894. "Αυτό το πιο περίεργο περιστατικό συνέβη σε ένα κρατικό σχολείο αρρένων. Ένα από τα αγόρια αρρώστησε και το έβαλαν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, όπου έμεινε μόνο του όλη την ημέρα. Μια μέρα, όταν τον επισκεπτόταν ένας γιατρός, το αγόρι είπε ότι άκουσε μια μυστηριώδη κραυγή. Ο γιατρός σκέφτηκε ότι το παιδί φανταζόταν πράγματα λόγω ασθένειας, αλλά το αγόρι είπε ξαφνικά: «Αυτή είναι μια Banshee και την έχω ξανακούσει».Και το επόμενο πρωί έφτασε ένα τηλεγράφημα στο σχολείο για το άρρωστο αγόρι, που ελεγε ότι είχε πυροβοληθεί κατά λάθος».

Οι επόμενες δύο περιπτώσεις συνέβησαν τη δεκαετία του 1940. Το πρώτο ήταν στο χωριό Fulton. Ένας ηλικιωμένος έπεσε ξαφνικά στο κρεβάτι από μια άγνωστη ασθένεια και αμέσως μετά, κοπάδια κοράκια άρχισαν να μαζεύονται στο γκαζόν μπροστά από το σπίτι του. Τα πουλιά κράξανε δυνατά και δεν ήταν ξεκάθαρο τι τα έφερε εδώ.

Ένα βράδυ ένας από τους φίλους του πηγε να επισκεφτεί τον άντρα και ενώ ήταν στο σπίτι, κάποιος χτύπησε την πόρτα. Η γυναίκα άνοιξε την πόρτα και είδε στο κατώφλι έμια γυναικα με ένα μακρύ λευκό φόρεμα με μακριά γκρίζα μαλλιά, να σφίγγει τα χέρια της και να κλαίει με λυγμούς». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εξαφανίστηκε ακριβώς μπροστά στα μάτια της σοκαρισμένης γυναίκας και σύντομα ο ηλικιωμένος πέθανε.

Μια άλλη ιστορία συνέβη στην πόλη Bogside και σύμφωνα με μια γυναίκα, συνέβη στον παππού της και στον γιο του (τον πατέρα της). Ο παππούς μου είχε έντονο πονόδοντο, αλλά συνέχισε να αναβάλλει να πάει στον οδοντίατρο. Μια μέρα ο γιος του περπατούσε στο δρόμο και άκουσε έναν ακατανόητο ουρλιαχτό. Το ουρλιαχτό προερχόταν από μια φιγούρα εκεί κοντά, την οποία στην αρχή το μπέρδεψε με ένα παιδί που έκλαιγε. Όταν όμως ο άντρας πλησίασε, είδε ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια ηλικιωμένη και καμπουριασμένη γυναίκα με πολύ δυσάρεστη εμφάνιση. Και μόλις ο γιος την κοίταξε στο πρόσωπό της, εξαφανίστηκε. Ο γιος ήταν σίγουρος ότι είδε την Banshee και συνέδεσε την επίσκεψή της με την ασθένεια του πατέρα του. Άρχισε να τον πείθει να πάει στο γιατρό, αλλά ήταν πολύ αργά, μόλις λίγες μέρες αργότερα ο παππούς πέθανε.

Μια πιο πρόσφατη ιστορία από ατομο που ειναι απο την Ιρλανδία. "Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στο Banshee, αλλά μόνο λίγοι το έχουν δει. Ζω στην Ιρλανδία και η μητέρα μου προέρχεται από μια παλιά οικογένεια της οποίας οι ρίζες πάνε αιώνες πίσω. Και έχουν επανειλημμένα αντιμετωπίσει παραφυσικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένου της Banshee. Η μητέρα μου άκουσε για την Banshee όταν πέθανε ο θείος της. Η banshee επισκέφτηκε τον πατέρα της εκείνο το βράδυ. Και μετά στη μητέρα μου, αυτό ήταν λίγο μετά τον γάμο της. Στη μέση της νύχτας ακούστηκαν σπαραχτικές κραυγές στις σκάλες δίπλα στην κρεβατοκάμαρά τους. Ο πατέρας μου ξύπνησε από αυτό και βγήκε στις σκάλες. Είδε την Banshee, εξαφανίστηκε κυριολεκτικά σε ένα δευτερόλεπτο μετά από αυτό, και το επόμενο πρωί η μητέρα μου έλαβε μια κλήση που έλεγε ότι ο πατέρας της είχε πεθάνει εκείνο το βράδυ.

Τα τελευταία χρόνια, η μητέρα μου συνάντησε την παρουσία των Banshee άλλες δύο φορές. Μια μέρα είδε ένα παράξενο σκυλί που ουρλιάζει κοντά στο σπίτι. Κατάλαβε ότι ήταν ο Banshee όταν ο γείτονάς της πέθανε το επόμενο πρωί. Οι άνθρωποι αστειεύονται με φαντάσματα, αλλά στην οικογένειά μας, ακόμη και η απλή αναφορά του Banshee προκαλεί ρίγη σε όλους. Δεν αστειευόμαστε γιατί ξέρουμε ότι είναι αληθινό».

Η παρακάτω ιστορία δημοσιεύτηκε στο Your Ghost Stories από μια νεαρή κοπέλα από την Ιρλανδία. «Σαν παιδί, η γιαγιά μου μού είπε ότι ο παππούς μου μια φορά αρρώστησε και τότε κάποιος τους χτύπησε το σπίτι. Όταν η γιαγιά μου πλησίασε την πόρτα, άκουσε λυγμούς πίσω από αυτήν, αλλά όταν άνοιξε την πόρτα, δεν ήταν κανείς εκεί. Η γιαγιά μου κατάλαβε τι είναι αυτό, και έτρεξε στον παππού μου, αλλά τον βρήκε ήδη νεκρό.

Στην εποχή μας το 2001, ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου και την πρόσεχα. Οι γιατροί είπαν ότι δεν είχε πολύ χρόνο ζωής και ότι θα πέθαινε. Όταν η γιαγιά μου χειροτέρεψε, ο πατέρας μου είπε να βγω έξω να καθίσω στο σαλόνι. Μετά πήρε τηλέφωνο τον φίλο μου και τον κάλεσε να έρθει να με πάει σπίτι. Επομένως, όταν χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι, πήγα να το ανοίξω, σίγουρη ότι ήταν ο φίλος μου που είχε φτάσει. Μόλις όμως άνοιξα την πόρτα, μια δυνατή ψύχρα πέρασε από το σώμα μου, δεν υπήρχε κανείς στη βεράντα. Σχεδόν αμέσως, από την πλευρά του δωματίου της γιαγιάς μου, ακούστηκαν οι προσευχές και οι λυγμοί του πατέρα μου. Η γιαγιά πέθανε. Κλείνοντας την πόρτα κατάφερα για ένα δευτερόλεπτο να παρατηρήσω κάτι στον φράχτη του διπλανού σπιτιού. Έμοιαζε με μια πολύ αδύνατη γυναίκα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications