Ο Πούτιν διαβεβαιώνει ότι η Ρωσία δεν ξεκίνησε «τον λεγόμενο πόλεμο στην Ουκρανία»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν ήταν αυτή που ξεκίνησε «τον λεγόμενο πόλεμο στην Ουκρανία», αλλά ακριβώς προσπαθεί να «βάλει τέλος» σε ένα «πραξικόπημα» που διαπράχθηκε στο Κίεβο το 2014,και την άφιξη φιλοευρωπαίων πολιτικών στην ουκρανική κυβέρνηση.

«Δεν ήμασταν εμείς που οργανώσαμε το πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014: τόνισε ότι η Ρωσία δεσμεύτηκε το 2014 για την ασφάλεια του πληθυσμού της Κριμαίας, εναντίον του οποίου το Κίεβο προσπαθούσε να προωθήσει «εθνοκάθαρση», και ότι δεν ήταν η Μόσχα που εξαπέλυσε επιθέσεις κατά του Ντονμπάς ούτε προσπάθησε να εμποδίσει αυτόν τον πληθυσμό να μιλήσει τη μητρική του γλώσσα.

«Ξέρετε τι συνέβη: για εννέα χρόνια βομβάρδιζαν, πυροβόλησαν και χρησιμοποίησαν τανκ. Ξεκίνησε πόλεμος εναντίον του Ντονμπάς (…) Και κανείς δεν μέτρησε τα νεκρά παιδιά. «Κανείς στη Δύση δεν έκλαψε για τους νεκρούς», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διεθνή Λέσχη Συζήτησης Valdai, στη Ρωσία.

«Ο πόλεμος που ξεκίνησε το καθεστώς του Κιέβου με την ενεργό και άμεση υποστήριξη της Δύσης είναι τώρα στον δέκατο χρόνο και μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στοχεύει να τον σταματήσει», πρόσθεσε ο Πούτιν, ο οποίος τόνισε επίσης ότι τα μονομερή μέτρα «Αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουν αντίποινα».

Σε αυτό το σημείο, κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις ότι έχουν χάσει «την αίσθηση της πραγματικότητας» και διευκρίνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «δεν είναι μια εδαφική σύγκρουση», αλλά μάλλον είναι ένα «ευρύτερο και πιο θεμελιώδες» ζήτημα. «τις αρχές στις οποίες θα βασιστεί η νέα παγκόσμια τάξη».

«Αυτό είναι προϊόν της δυτικής πολιτικής κουλτούρας, τουλάχιστον οι πιο επιθετικές εκδηλώσεις της. Επαναλαμβάνω, η Δύση χρειάζεται πάντα έναν εχθρό» .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications