Με το «Chat control» κάποια αόρατη  ΕΕ   καταργεί το απόρρητο στις επικοινωνίες ενώ ήδη το έχει κάνει

Της Μαρίας Δεναξά:Στις 16 Οκτωβρίου, η ΕΕ κάνει ακόμη ένα βήμα προς τον ολοκληρωτισμό χρησιμοποιώντας τη γνωστή της τακτική. Με την πρόφαση πάντα της υπεράσπισης ενός καλού σκοπού, κρύβει από την κοινή θέα τις επικίνδυνες προθέσεις της, για περισσότερη ανελευθερία στα πρότυπα της κατ’ επίφαση δημοκρατικής εποχής που διανύουμε.

Σε έναν μήνα λοιπόν από τώρα, θα τεθεί σε ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο πρόταση νόμου που θα επιτρέπει τη μαζική και νόμιμη παρακολούθηση όλων των συνομιλιών μας γραπτών και προφορικών, σε πραγματικό χρόνο!

Μετά τους νόμους που ψηφίστηκαν για τη «διασφάλιση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων», οι οποίοι επιτρέπουν τη χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης και αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους της Γαλλίας, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης η Ε.Ε με τη σειρά της, πάει ένα βήμα παρακάτω προτείνοντας και υιοθετώντας νόμους που έχουν ελευθεροκτόνο χαρακτήρα.

Βεβαίως, είχε προηγουμένως καλλιεργήσει το έδαφος για την επιβολή ενός καθεστώτος Μοναδικής Αλήθειας και Πρωτοφανούς Επιτήρησης, χωρίς να ακουστεί «κιχ» απ’ όσους και (καλά) κόπτονται για την ελευθερία του λόγου, τις δημοκρατικές αξίες και τα λοιπά βαρύγδουπα, που στις μέρες μας αποδεδειγμένα έχουν καταπατηθεί. Την τελευταία τριετία εμπεδώσαμε πως οποιαδήποτε αντίθετη άποψη ή τοποθέτηση, που θέτουν εν αμφιβόλω το επίσημο αφήγημα που οικοδομεί την ενιαία σκέψη και διατηρεί τη σιωπή των αμνών, λαμβάνεται ως παραπληροφόρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους ευρωπαίους τεχνοκράτες κι όσους με ζήλο τους δηλώνουν τυφλή πίστη και υπακοή.

Λογοκρισία λοιπόν επιβλήθηκε στην έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με την απαγόρευση των ρωσικών κρατικών μέσων που εκπέμπουν σε χώρες-μέλη, αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στις 25 Αυγούστου, μέσα στο θερινό νιρβάνα άρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος στο πλαίσιο των ψηφιακών υπηρεσιών της ΕΕ, που δίνει άνευ προηγουμένου εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μπορεί να επιδίδεται σε αστυνόμευση και έλεγχο των κοινωνικών δικτύων και να απαιτεί να αφαιρείται το περιεχόμενο που εκείνη θα ορίζει ως «παραπληροφόρηση». Οπότε παραπληροφόρηση πλέον, μόνο από επίσημες πηγές!

Στην προτεινόμενη νομοθεσία τώρα: γνωστή ως «Chat Control», θα καταστήσει νόμιμη την παρακολούθηση και τον έλεγχο της επικοινωνίας όλων των συνομιλιών, με την αιτιολογία της πρόληψης της σ@ξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μας .

To Chat Control, θα παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο καθώς θα παρακολουθεί αυτόματα όλους τους τύπους επικοινωνίας: Tις τηλεφωνικές συνομιλίες, βιντεοκλήσεις, γραπτά ηλεκτρονικά μηνύματα, κάθε είδους εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων υπηρεσιών κ.τλ.

Το ίδιο θα ισχύει για τις εικόνες και τα βίντεο που αποθηκεύονται είτε στον υπολογιστή, είτε σε cloud. Bασικά ό,τι κάνουμε με το έξυπνο τηλέφωνο μας. Ολόκληρη η προσωπική μας ζωή θα είναι εκτεθειμένη σε κυβερνητικό έλεγχο, ανά πάσα στιγμή.

Το Chat Control θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 16 Οκτωβρίου. Δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα. Το αξιοπερίεργο είναι πως δεν έχει τύχει σχεδόν καθόλου προσοχής από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, πράγμα μάλλον παράξενο δεδομένης της κλίμακας των επιπτώσεων στις ελευθερίες όλων των ευρωπαίων πολιτών. Επί της ουσίας πρόκειται για το αμερικανικό Patriot Act, αλλά πολύ πιο ισχυρό, καθώς ο έλεγχος θα είναι υποχρεωτικός για όλες τις συνομιλίες, τις εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Signal, Telegram κ.τλ.

Εάν υιοθετηθεί, κάτι που φαίνεται αρκετά πιθανό, αφού μόνο η Γερμανία και η Αυστρία έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετες – όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας (apple, meta, signal, telegram, google κ.λπ.) που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη θα υποχρεούνται να αναλύουν κάθε ιδιωτικό μήνυμα, αρχείο, τηλεφωνική κλήση και διαδικτυακή αποθήκευση για περιεχόμενο CSAM και grooming. Θα πρέπει επίσης να διαβιβάζουν αυτά τα μηνύματα στην αστυνομία, σχηματίζοντας ένα δίκτυο παρακολούθησης όπου οι κυβερνήσεις θα έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε φυλάσσετε στον υπολογιστή σας, δημοσιεύετε ή αποθηκεύετε στο διαδίκτυο.

Αν δεν το έχετε καταλάβει, αυτή είναι άλλη μια μεγάλη απειλή για την κουρελιασμένη πια δημοκρατία στην Ευρώπη, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι πολίτες. Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Πατρίκ Μπρέγιερ, εξηγεί λεπτομερώς το επικίνδυνο νόμο στην ιστοσελίδα του. Όποιοι νομίζουν πως με την ακραία παρακολούθηση και με ελευθεροκτόνους νόμους, θα εξαλειφθεί η κακοποίηση και το Trafficking των παιδιών, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Το ολοένα και πιο εχθρικό προς την ελευθερία του λόγου ευρωπαϊκό περιβάλλον, απ’ άκρη σ’ άκρη στη γηραιά ήπειρο, σε συνδυασμό με την υπερβολική ενίσχυση της ασφάλειας με αληθοφανείς δικαιολογίες, δεν προμηνύουν τίποτα καλό για τις κοινωνίες των πολιτών που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ενημερωτικά: Boυλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη Γαλλία, κατέθεσαν τροπολογία στο νόμο για την ασφάλεια και τη ρύθμιση του ψηφιακού χώρου, με στόχο την απαγόρευση της χρήσης VPN, ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα.

-----

Σημειωση: Οι παιδεραστες θα προσεχουν τα παιδια απο τους ιδίους , εμεις δεν περιμεναμε κανεναν Γερμανο να το αποκαλυψει, το βλέπουμε ήδη απο το 2017,( πως ειδαν μηνυμα με τον μπαφομετ που ειχαν βαλει σε μια αναρχο-σελιδα τους και μετα πηγαν την εσβησαν ενω ηταν εκει 2 χρονια?) μεσω των μολυσματικων κτηνωδες αναρχο-κομμουνιστων οπως και στην σοβιετικη ενωση παρακολουθουν ήδή τηλεφωνα email και προσωπικα μηνυματα, απλα τωρα το κανουν και επισημά , οπως απο το 2016 κατεβαζαν ομαδες και σελιδες απο facebook (οτι εχει σχεση με πατριωτισμο και με την Χ.Α) και μετα απο 3-4 ετη βγηκαν και ειπαν οτι συνερχαζονται με το faceboook δηθεν για fake news δηλαδη ότι ενοχλει ειναι fake πως και δεν ειπε αυτη η Μαρία Δεναξά για φασιστικα μετρα οπως λενε ολοι οι ηλιθιοι που εχει παρα πολλους το ελλαδισταν? ενω τα παντα γυρω τους ειναι κομμουνιστικα, αν ηταν φασιστικα μετρα ηλιθιοι νεοέλληνες θα ειχαν μαζεψει και εσας στα ξερονησια μαζι με τα φιλαρακια σας τα αναρχο-ορκ του Γιαχβε επειδη ειστε επικίνδυνοι ηλίθιοι και υμνητες του σατανο-κομμουνισμου με ελληνικες σημαιες και εχετε καπυλευτει τα παντα και το παιζεται απογονοι αρχαιων φιλοσογων ενω δεν εχετε σχεση με ευγενες γενος και οχι ελληνες οπως λενε ολοι ενω ειναι τιτλος, απελαση ολων των αραβοσημιτικων φυλων και των τουρκομογγολικων οι οποιες ειναι μοχθηρες ρατσες και υπηρετες της εκλεκτης φυλης του ΓΙΑΧΒΕ, και θα ειχε ξεφρομισει η Ελλαδα ουτε καν αστυνομια δεν χρειαζόταν να υπήρχε, βεβαια θα ειχε μεινει με το ζορι το 1/3 του πληθυσμού αλλα θα ηταν ολοι του λευκου γενους , και φυσικα καταργηση της δημοκρατιας και οποιος λεει οτι ειναι ελληνική δεν θα ειχε κανενα δικαιωμα μεχρι να μαθει οτι ποτε δεν ησαν δημοκρατες οι αρχαιοι απλα πηραν το χειρωτερο παραδειγμα του Πλατωνα την τιμοκρατια και εφαρμοσαν την δημοκρατια μονο στην πολη κρατος της Αθηνας και οχι σε ολο τον ελλαδικο χωρο , τοτε ναι θα μπορουσατε να λετε για φασιστικα μετρα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications