Φινλανδία: Δεύτερη δίκη για «ρητορική μίσους» επειδή ανέφερε τη Βίβλο σε μια ανάρτηση

Ένα μέλος του φινλανδικού κοινοβουλίου θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αποδειξει οτι δεν ειναι ελέφαντας για δεύτερη φορά αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για της σατανικης φρασης «ρητορική μίσους» λόγω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παραθέτει στίχους της Βίβλου, περισσότερο από ένα χρόνο αφότου ένα περιφερειακό δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον της και οι έκει συμμορήτες δεν το εβαλαν κάτω .

Σε ένα δελτίο τύπου, η βουλευτής Päivi Räsänen, μια 62χρονη γιατρός και γιαγιά επτά παιδιών, δήλωσε ότι είναι «έτοιμη να υπερασπιστεί την ελευθερία της έκφρασης σε όλα τα δικαστήρια».

Η δεύτερη δίκη στο Εφετείο του Ελσίνκι στην πρωτεύουσα της βορειοευρωπαϊκής χώρας που επισης ειναι υπο κατάληψη του κακου . Τον Φεβρουάριο του 2022, το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ελσίνκι απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για ρητορική μίσους εναντίον των χριστιανικών πεποιθήσεων της Räsänen και του επισκόπου Juhana Pohjola σχετικά με τον γάμο.

Η Räsänen ισχυρίστηκε σε ένα δελτίο τύπου ότι η τετραετής έρευνα περιλάμβανε ψευδείς κατηγορίες, αστυνομικές ανακρίσεις, ακροάσεις σε περιφερειακά δικαστήρια, παρά την ομόφωνη αθώωση.

«Το περιεχόμενο των γραπτών μου και των ομιλιών μου αντιπροσωπεύει το κλασικό χριστιανικό όραμα του γάμου, το ίδιο που διδάσκουν γενικά οι Εκκλησίες για δύο χιλιετίες», έγραψε η Räsänen σε ένα δελτίο τύπου. Η Φινλανδή βουλευτής είπε ότι η αγγλική έκδοση 34 σελίδων της καταγγελίας «επιτίθεται ανοιχτά στις θεμελιώδεις διδασκαλίες της χριστιανικής πίστης», αφού οι εισαγγελείς συνέκριναν προηγουμένως τη Βίβλο με το Mein Kampf (!) για γελια και κλαματα ειναι οι εισαγγελείς υπηρετες του κακου (οπως ειναι και στην Ελλαδα που αυτοι πρεπει να δωσουν εξηγησείς για αυτα που βάζουν οι ελληνοφωνοι και γιατι οι ιδιοι δεν κανουν «ρητορική μίσους» με ολα αυτα που βαζουν σε αναρχο-σελιδες ακομα και στο facebook).

Όταν ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, ο εισαγγελέας της Φινλανδίας είπε ότι τα σχόλια του Räsänen έγιναν για να προκαλέσουν μισαλλοδοξία, περιφρόνηση και μίσος προς την γνωστη ράτσα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης, οι εισαγγελείς διάβασαν άσχετα εδάφια της Αγίας Γραφής ως «κακή» έκφραση, υποτίθεται ότι η χρήση της λέξης «αμαρτία» θα μπορούσε να είναι «ρητορική μίσους» .

Η Räsänen είπε ότι η δίκη έχει «αποτρεπτικό αποτέλεσμα περιορίζοντας την ελευθερία της έκφρασης και της θρησκείας».

«Αν καταδικάζονταν τα γραπτά που βασίζονται σε βιβλικές διδασκαλίες, αυτό θα σήμαινε σοβαρό περιορισμό της θρησκευτικής ελευθερίας. Είναι φυσικό αυτό να προκαλεί ανησυχία στους χριστιανούς τόσο στη Φινλανδία όσο και διεθνώς», είπε.

Η Räsänen είπε ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την ελευθερία της έκφρασης και της θρησκείας σε «όλα τα απαραίτητα δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εάν χρειαστεί».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications