Τέμπη: Περίεργη ουσία βρέθηκε στο εμπορικό τρένο

Ένα μεγάλο αίνιγμα συνεχίζει να είναι το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που ετρεξαν να κουκουλωσουν οι συμμορητες που ηταν δικο τους το εμπορικο τρενο για αυτο πηγαν και εριξαν τσιμεντο,και μετα λένε ειρωνικα σε αυτους που δεν τρωνε σανο την μασονικη φραση θεωριες συνομωσιας

Σύμφωνα με πληροφορίες της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (www.edapo.gr), που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο αναφέρεται ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία εντοπίστηκε η χημική ουσία «ξυλόλιο» η παρουσία της οποίας δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.

Τι είναι το ξυλόλιο
Πρόκειται για μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά τουμοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται και στη νοθεία καυσίμων!

Η νοθεία πραγματοποιείται με την ανάμειξη της LPR με απλή αμόλυβδη ή κάποιους αρωματικούς διαλύτες (όπως είναι το τολουόλιο, το ξυλόλιο, το βενζόλιο κτλ. που χρησιμοποιούνται στη χημική βιομηχανία).

Οι τελευταίοι, παρ’ ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν πρόβλημα στα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων οδηγών, είναι πολύ επικίνδυνοι για το περιβάλλον καθώς είναι καρκινογόνοι και επιβαρύνουν τη φωτοχημική ρύπανση, ενώ είναι και τοξικοί, σε περίπτωση, π.χ., που χυθεί βενζίνη πάνω στο δέρμα.

Η ύπαρξη του ξυλολίου δεν δικαιολογείται, ούτε ως συστατικό αλλά ούτε και από τα πιθανά προϊόντα της καύσης του ελαίου των μετασχηματιστών.

Η δειγματοληψία θα έπρεπε να έχει γίνει μέσα σε 24 ώρες από το δυστύχημα για να εντοπιστούν ίχνη πτητικών ουσιών. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη παρά μόνο με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και μετά από αιτήματα των δικηγόρων των οικογενειών και των τεχνικών τους συμβούλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών περίπου τα μισά θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα, ενώ μέχρι και σήμερα η Πυροσβεστική δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την καύσιμη ύλη που οδήγησε στην εκδήλωση της φωτιάς η ένταση της οποίας δεν ήταν φυσιολογική.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications