Μυστήριο για τις συνθήκες θανάτου του 10χρονου παιδιού σε πισίνα της Ν.Μάκρης: Αδιευκρίνιστα τα αίτια – Ίσως ανακοπή καρδιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι ήταν άριστη κολυμβήτρια και έπαιζε παρέα μαζί με ένα αγοράκι από φιλικό ζευγάρι των γονιών της στην πισίνα του συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη (μηπως του ειχαν κανει το μπολι?).

Τα δυο παιδιά πέταγαν εναλλάξ μάσκες θαλάσσης μέσα στην πισίνα για παιχνίδια και ύστερα βούταγαν για να τις πιάσουν. Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και η μητέρα της η οποία φόρτωνε το αυτοκίνητο τους προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Νωρίτερα, είχε φύγει από την Νέα Μάκρη ο πατέρας της μαζί με το δίδυμο αδελφό της. Κάποια στιγμή, ο φίλος της 10χρονης ανέβηκε στο διαμέρισμα και το κορίτσι έμεινε μόνο του στο χώρο της πισίνας.

Επιστρέφοντας, το αγόρι την είδε αναίσθητη στον πυθμένα της πισίνας και κατάλαβε πως δεν ανέβαινε στην επιφάνεια. Έτσι αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και οι ένοικοι φώναξαν τον ναυαγοσώστη που έχει πόστο απέναντι στην παραλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το παιδί ήταν στον πάτο της πισίνας για τουλάχιστον 3 λεπτά. Ακούγοντας τις φωνές κατέβηκε ο διαχειριστής του συγκροτήματος, ο οποίος έβγαλε το άτυχο κορίτσι από την πισίνα.

Δύο γιατροί, που μένουν στην πολυκατοικία, ξεκίνησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην 10χρονη ώστε να την επαναφέρουν. Ο ένας από τους δύο γιατρούς ανέφερε πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα την ώρα που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες για τουλάχιστον 20 λεπτά.

«Βρήκα το παιδί με τις αισθήσεις του. Δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσα και κάναμε κύκλους ΚΑΡΠΑ, εγώ με τον πατέρα μου μαζί που είναι γιατρός και αυτός, και ένας κύριος που είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών και δούλευε σε ένα παραδίπλα μαγαζί. Εναλλάξ βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον και προσπαθούσαμε να βγάλουμε γαστρικό περιεχόμενο από το κορίτσι, από το εντερικό σύστημα του παιδιού. Το προσπαθούσαμε για τουλάχιστον 15-20 μέχρι να έρθουν οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ και μετά άλλα τόσα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Αλλά, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε», λέει ο νεαρός γιατρός.

Η πρώτη κλήση στο 166 έγινε στις 18.12 και δέκα λεπτά αργότερα στο συγκρότημα έφτασαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ. Στις 18.40 ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications