Άργησαν αλλα ξεκίνησαν ξανα τις φωτιές: Εκκενώνονται Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Αναβύσσος – Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες

Ξανα στο αγαπημενό τους σπορ οι ελληνόφωνοι αλλα εσεις να λετε πως η "κληματικη αλλαγη" βαζει φωτιες καθε καλοκαιρι και δεν πιανει κανενας αυτην την μανταμ "κληματικη αλλαγη" με τοσες φωτιες που έχει βάλει : η φωτιά ξέσπασε στον Νέο Κουβαρά Αττικής, στον Δήμο Σαρωνικού. Η φωτιά ξέσπασε στη θέση Πέτα και εξαπλώθηκε με γρήγορους ρυθμούς λόγω των ισχυρών ανέμων ως συνηθώς (μαλλον για αυτο αργησαν επειδη δεν ειχε αερα τοσες μέρες ) .

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε πριν λίγο σε όσους βρίσκονται σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο καλώντας τους να απομακρυνθούν προληπτικά από τους οικισμούς λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στον Νέο Κουβαρά Αττικής, όπως ανέφερε πριν λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.

Νωρίτερα μήνυμα για εκκένωση από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Μελισουργός – Τραμπουριά να εκκενώσουν μέσω λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο, ενώ έχει ήδη εκκενωθεί και η η Μονή Ιεράς Σκέπης.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην περιοχή του νέου Κουβαρά στη Λεωφόρο Λαυρίου από τη Λεωφόρο Σουνίου μέχρι την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα» καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν μιλώντας σε τηλεοπτικά μέσα, ότι η φωτιά απειλεί σπίτια στο Λαγονήσι αλλά και ότι δεν υπάρχουν εναέρια μέσα.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο OPEN, κατήγγειλε ότι για μιάμιση ώρα δεν είχε προσεγγίσει το σημείο της φωτιάς κανένα εναέριο μέσο, με αποτέλεσμα η φωτιά να προχωράει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. «Επειδή είναι πολλά τα μποφόρ, η φωτιά άρχισε να εξαπλώνεται και άργησαν πάρα πολύ, τουλάχιστον 1,5 ώρα τα μέσα της εναέριας πυρόσβεσης να έρθουν» ανέφερε η κ. Κοττάκη.

«Το μέτωπο είναι μεγάλο. Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η φωτιά είναι στα όρια των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, η περιοχή είναι δύσβατη και τα σπίτια δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Καταγγελίες από τον πρώην δήμαρχο
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, δήλωσε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και ότι καίγεται η βόρεια πλευρά του Πάνειου Όρους. Ο ίδιος έκανε λόγο για αποκαρδιωτική κατάσταση, ενώ κατήγγειλε ότι στην περιοχή δεν βλέπει ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα.Λίγο πριν τις 14:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή Πέτα προς Κερατέα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications