Kαύσωνας  με θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμα και τους 45 βαθμούς!

Η ακραία ζέστη θα γίνει περισσότερο αισθητή την Παρασκευή 14/7 και το Σάββατο 15/7

Στην Αθήνα η θερμοκρασία σήμερα, Τετάρτη 12/7, θα είναι στους 38 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη θα φτάσει τους 40 βαθμούς, την Παρασκευή τους 43 και το Σάββατο τους 44 βαθμούς ενώ την Κυριακή πέφτει στους 41 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο θα φτάσει τους 41 βαθμούς και το Σάββατο τους 40 βαθμούς. Στην Πάτρα το Σάββατο θα φτάσει τους 40 και την Κυριακή τους 42 βαθμούς. Στη Λάρισα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς την Τετάρτη, 43 βαθμούς την Πέμπτη ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα φτάσει τους 45 βαθμούς! Στο Ναύπλιο Παρασκευή και Κυριακή θα φτάσει τους 42 βαθμούς και το Σάββατο τους 43 ενώ στο Ηράκλειο την Κυριακή η θερμοκρασία θα ακουμπήσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα αναμένεται να κυριαρχήσει ο ήλιος σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Η πρώτη μέρα του παρατεταμένου καύσωνα θα είναι η σημερινή, με τον ήλιο να ανεβάζει την θερμοκρασία για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά τμήματα με λίγες – ενδεχομένως- νεφώσεις στις πιο ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές της Επικράτειας ο ήλιο θα λάμπει με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 – 39 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 37 – 40 στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, στους 39 – 41 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, στους 35 – 37 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων(ΕΔΕΚΦ) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και προκαλεί συνθήκες καύσωνα από σήμερα, Τετάρτη (12-7-2023) έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications