Πρώην δήμαρχος Σαρωνικού: «Δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοια καταστροφή, περιοχές δεν έχουν ρεύμα»

Ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μίλησε για την φωτιά στον Νέο Κουβαρά. «Είμαι αρκετά χρόνια αυτοδιοικητικός, αυτή την καταστροφή δεν την είχαμε ξαναζήσει. Σχεδόν έχει καεί όλος ο δήμος Σαρωνικού, ξεκινώντας από τον Κουβαρά στη 1 η ώρα χθες, πέρασε στο Πάνειο όρος, στα Καλύβια, έκαψε όλο το Πανί, πέρασε στις θαλάσσιες περιοχές στις περιοχές Λαγονήσι, Φλαμπουριά, Όλυμπος.

Στη συνέχεια προχώρησε προς το βουνό της Σαρωνίδας έκαψε αρκετά σπίτια στο Πανόραμα – μέχρι και σήμερα το πρωί υπάρχουν εστίες -, δεν έχω εκτίμηση για το πόσα σπίτια έχουν καεί», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα, γιατί έχει καεί το δίκτυο. Και εκτός αυτού δεν έχουμε νερό γιατί αν δεν έχουμε ρεύμα δεν δουλεύουν τα πιεστικά για να παει το νερό πάνω στις δεξαμενές και δυσκολεύει η κατάσταση».

Για τις εκκενώσεις κατοικιών ο Φιλίππου είπε πως, έχουν γίνει μεγάλες εκκενώσεις από χθες. «Σε πολλές περιπτώσεις κάναμε και εμείς απεγκλωβισμούς, δεν είχαμε θύματα ευτυχώς ή τραυματισμούς», εξήγησε και επεσήμανε:

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενεργό μέτωπο γιατί δεν φυσάει σήμερα. Ελέγχεται ψηλά στο Πάνειο όρος. Σε όλη την περιοχή έχουν καταστραφεί δασικές εκτάσεις, σπίτια και σε οικισμούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο με τον καπνό να μπορείς να μεταφερθείς παρόλο που μπορεί η φωτιά να είναι μακριά. Υπήρχε το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός και εθελοντικές ομάδες και βοήθησαν πάρα πολύ, ήταν μια γενική επιστράτευση και βοήθησε πολύ και η Πυροσβεστική. Τα ελικόπτερα ήταν συνέχεια, τα αεροπλάνα όχι τόσο πολύ γιατί προφανώς πήγαν και σε άλλες φωτιές. Είχαμε ρίψεις αλλά όχι συνεχείς. Είχαμε πεζοπόρα τμήματα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications