Ένας δικαστής απαγορεύει στους συμμορίτες του Μπάιντεν να μιμηθούν το «Υπουργείο Αλήθειας» στα κοινωνικά δίκτυα

Η απόφαση προήλθε από τον δικαστή του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Terry Doughty, για τον οποίο κατά τη διάρκεια της ψευδο-πανδημίας του «η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται να έχει αναλάβει ρόλο παρόμοιο με αυτόν ενός Οργουελιανού «Υπουργείου Αλήθειας», σύμφωνα με τις 155 σελίδες που υπογράφει ο δικαστής.

Η απόφαση δημιουργεί ένα προηγούμενο κατά των κυβερνήσεων που επιδιώκουν να ελέγξουν και να φιμώσουν την ομιλία των διαδικτυακών χρηστών. Μόνο ο ιδρυτής του Facebook έχει κατηγορηθεί ότι συνέβαλε στη χειραγώγηση των εκλογικών κέντρων το 2020, καθώς και ότι βοήθησε στη λογοκρισία της σκανδαλώδους ιστορίας του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν, όταν ο τελευταίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία.

Σταματήστε τη λογοκρισία
Τον Ιούνιο έγινε γνωστό ότι η απόφαση βρισκόταν στα χέρια του δικαστή Terry Doughty, λόγω της αγωγής που έκαναν οι γενικοί εισαγγελείς του Μιζούρι και της Λουιζιάνα. Διαβεβαίωσαν ότι η πίεση της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Facebook, το Twitter και το YouTube «ήταν τόσο έντονη που ισοδυναμούσε με λογοκρισία».

Από την κυβέρνηση Μπάιντεν μπορούν να κάνουν έφεση. Ωστόσο, είναι μια νίκη για τους εκπροσώπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και γενικότερα για τους πολίτες αφού πιέζουν και διαμαρτύρονται για τους ανεσταλμένους λογαριασμούς, τα διαγραμμένα μηνύματα και τα ατελείωτα αντίποινα που εντάθηκαν ιδιαίτερα στα τέλη του 2020 με τις εκλογές στις ΗΠΑ. Αυτό που δικαιολογούσαν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας —σχετικά με την υποτιθέμενη προστασία της ελευθερίας της έκφρασης— ακυρώνεται από το επιχείρημα του δικαστή.

Προχωρώντας σε λεπτομέρειες, η δικαστική απόφαση υποδεικνύει ότι οι υπηρεσίες "δεν μπορούν να επισημαίνουν συγκεκριμένες αναρτήσεις σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή να ζητούν αναφορές για τις προσπάθειές τους να αφαιρέσουν περιεχόμενο". Αυτό που μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν είναι «να ειδοποιούν πλατφόρμες για δημοσιεύσεις που περιγράφουν λεπτομερώς εγκλήματα, απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας ή ξένες προσπάθειες να επηρεάσουν τις εκλογές».

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, αποκάλυψε στα τέλη του 2022 πώς το πρώην διοικητικό συμβούλιο κάλυψε τον Χάντερ Μπάιντεν, μετά τη διαρροή δεδομένων από τον φορητό υπολογιστή του με πιθανά στοιχεία για διαπραγμάτευση επιρροής, χρήση ναρκωτικών και εθισμό στην π@ρνογραφία. Μήνες νωρίτερα, ένας αξιωματούχος του FBI είχε παραιτηθεί ως ύποπτος για πολιτική μεροληψία κατά τον χειρισμό της έρευνας αυτών των πληροφοριών.

Τα παραπάνω προστίθενται σε άλλα θέματα που λειτούργησαν επίσης ως λόγος λογοκρισίας σε αυτό το «Οργουελικό Υπουργείο Αλήθειας» του Μπάιντεν.

Η σιωπή επικρατεί από την πλευρά των διαφορετικών πλατφορμών μετά την απόφαση. Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε η Google ούτε ο Meta απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό αντι να δωσουν αποζημειωση για οσα εκαναν σε ανεξαρτητες σελιδες .

Στην Ελλαδα πάντως άναρχο-μιασματα της Μosad συνεχίζουν να λενε για fake news και θεωρίες συνωμοσίας οτι ενοχλεί τους ελληνόφωνους με ορδες ηλίθιους να μην καταλαβαινουν τίποτα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications