Το «Ελληνικό» Κέντρο Κινηματογράφου αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει ταινία  για τον Καποδίστρια

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει ταινία του Γιάννη Σμαραγδή – Πολίτες ζητούν να μάθουν τον λόγο και τους απαντούν ότι είναι «προσωπικό δεδομένο»!

Γιάννης Σμαραγδής - «Στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο να είσαι πατριώτης» δηλώνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αφότου αποφάσισε να γυρίσει ταινία για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Κάποιοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ματαιωθεί η ταινία. Από εξαγορές συνεργατών του σκηνοθέτη μέχρι τηλεφωνικές υποκλοπές και μεθόδους του υποκόσμου. Μετά μας κάνει εντύπωση που ο χώρος της «τέχνης» έχει καταληφθεί από αριστερούς που προβάλλουν παρακμιακά πρότυπα. Αυτούς όμως χρηματοδοτεί η Ελληνική Δημοκρατία. Σκηνοθέτες σαν τον Σμαραγδή, βλέπουν τις αιτήσεις τους για χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να απορρίπτονται. Απλά ξερά και αναιτιολόγητα.

Ίσως ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος μάρτυρας του νεοελληνικού Κράτους να μην ανταποκρίνεται στα πρότυπα που θέλουν να προβάλλουν.

Τους ενοχλεί άραγε το γεγονός ότι μια διεθνούς κύρους προσωπικότητα;
Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, μιας μεγάλης δυνάμεως της εποχής;
Τους ενοχλεί ότι εγκατέλειψε τα αξιώματά του και ήλθε στην Ελλάδα χωρίς καταδεχθεί να μισθοδοτηθεί από ένα κράτος σε χρεωκοπία; Τους ενοχλεί το ότι έμεινε όρθιος στις επάλξεις υπερασπιζόμενος τις αρχές του μέχρις ότου τα βόλια των δολοφόνων τον έπληξαν έξω από τον ναό όπου εκκλησιαζόταν, σαν απλός πολίτης, ανάμεσα στους Έλληνες;

Απάντηση δεν υπάρχει διότι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου επικαλείται την νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για αποφύγει να δώσει εξηγήσεις. Τώρα τι είδους «προσωπικά δεδομένα» μπορεί να υπάρχουν σε ένα σκεπτικό απόρριψης αίτησης χρηματοδότησης μιας ταινίας, είναι για εμάς μυστήριο που εκφεύγει των ορίων της κατανοήσεως δια του ορθού λόγου.


-------

Τι θέλετε να σας πουν ? δεν τα βλέπετε? πότε είδατε τελευταία φορά στην Google ότι σημερα γεννήθηκε ο τάδε εφευρέτης? μήπως ποτε γιατι όλοι ηταν του original λευκού γένους όπως ο Καποδίστριας ? βλεπε Βέρνερ φον Μπράουν Tesla ακομα και ο εφευρέτης του ίντερνετ Τιμ Μπέρνερς-Λι, θελει πολυ μυαλο πως τα προσωπικά δεδομένα ειναι οτι πήραν εντολες απο ελληνόφωνους , όπως και οι ιδιοι κανουν πολεμο μεσω facebook -google σε όλες τις σελίδες που ανήκουν στο λευκό γένος σε ολο κόσμο οχι μονο επειδη οι αλλες φυλες αναπαραγουν τα παραμυθια τους στα παντα ως δεδομενα αλλα και απο φυλετικο μισος στο λευκο γενος .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications