Το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται απότομα στην Ευρώπη κατά μέσο όρο 11% από τον Απρίλιο

Το ποσοστό θνησιμότητας έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην Ευρώπη κατά μέσο όρο 11% .Γνωστή ως «υπερβολική θνησιμότητα», οι άνθρωποι πεθαίνουν με ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά στην Ολλανδία,Γερμανία,Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλαδα, Βρετανία κτλ.

Στην Ολλανδία, σύμφωνα με την de Volkskrant, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα απο ότι ηταν συνήθως. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφονται περίπου 5.000 περισσότεροι θάνατοι από την άνοιξη,οι ολλανδικές υπηρεσίες υγείας αρνούνται να δημοσιοποιήσουν δεδομένα σχετικά με την αιτία των θανάτων και λένε για την προστασία της ιδιωτικής ζωής (τώρα θυμηθηκαν τα προσωπικά δέδομενα γελανε και οι πέτρες).

Κάποιοι επέκριναν αυτήν την προσέγγιση, με τη δημοφιλή Ολλανδή Eva Vlaardingerbroek να λέει ότι τα ζητήματα απορρήτου της υγείας τέθηκαν παγκοσμίως σε αναμονή όταν η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να ελέγξει την κατάσταση εμβολιασμού όλων πριν εισέλθουν σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Ωστόσο, οι υπερβολικοί θάνατοι είναι ακόμη χειρότεροι αλλού, με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt να αναφέρει ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δεινή. Τον Ιούλιο του 2022, η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον ίδιο μήνα του 2019, ενώ στη Γερμανία, η αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας δεν ήταν τόσο δραματική, αλλά εξακολουθεί να είναι ανησυχητική.

Πολλοί από τους θανάτους δεν μπορούν να εξηγηθούν.«Ούτε ο Covid ούτε τα κύματα καύσωνα εξηγούν τι συμβαίνει εδώ», λέει ο Σαλβαδόρ Πέιρο, επικεφαλής έρευνας στο Ίδρυμα Υγείας και Βιοϊατρικής Έρευνας της Κοινότητας της Βαλένθια.

Στη Μεγάλη Βρετανία, έως και 1.000 περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών, αλλά Βρετανοί "ειδικοί" στον τομέα της υγείας, φαίνεται ριχνουν σταχτη στα ματια στον προσδιορισμό των αιτιών για τη σημαντική αύξηση των θανάτων.

Η Βρετανική Εθνική Στατιστική Αρχή (ONS) δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις του Covid-19 στην Αγγλία στην υγεία» στις αρχές Αυγούστου, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς. Οι συγγραφείς εξέτασαν πώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ανταποκρίθηκε στην πανδημία και διαπίστωσαν ότι υπήρχε σύνδεση μεταξύ των περιορισμών και του φόβου του Covid-19, οδηγώντας σε δραστική μείωση στη διάγνωση άλλων ασθενειών. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι φοβήθηκαν πολύ για να πάνε σε νοσοκομείο ή στο γιατρό τους ή, λόγω της κρίσης υγείας, δεν διαγνώστηκαν επειδή είχαν προτεραιότητα οι ασθενείς με Covid-19.

Η έκθεση, η οποία εξέτασε το ποσοστό των διαγνώσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διαπίστωσε ότι έως και 141.000 περιπτώσεις καρδιακών παθήσεων, 26.000 εγκεφαλικών και 60.000 περιπτώσεων διαβήτη δεν εντοπίστηκαν. Παράλληλα, οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι έχει σημειωθεί δραματική αύξηση των ψυχικών ασθενειών και του αλκοολισμού.

Εάν τα συμπεράσματα της έκθεσης επαναληφθούν και αλλού, τα lockdown θα αποδειχθεί ότι είχαν επιβλαβείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και μπορεί να ευθύνονται για δεκάδες χιλιάδες θανάτους σε όλη την Ευρώπη (λεξη για το μπολι!!!).

Όσον αφορά τη Γερμανία, 85.285 άνθρωποι πέθαναν μόνο τον Ιούλιο, που αντιπροσωπεύει αύξηση 12% σε σύγκριση με τον μέσο όρο Ιουλίου για τα έτη 2018 έως 2021, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis). Σε μια εβδομάδα τον Ιούλιο, οι θάνατοι ξεπέρασαν το 24%.

Ωστόσο, οι στατιστικολόγοι στη Γερμανία δεν είναι επίσης σε θέση να αποδώσουν έναν λόγο πίσω από την ταχεία αύξηση των θανάτων, καθώς τα δεδομένα πίσω από τους θανάτους δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications