Σύμφωνα με έρευνα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μια νέα μελέτη για την κατανάλωση CO2 των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων υπολόγισε ότι τα ντίζελ είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Μετά τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία τον Απρίλιο, η αναλογία θα βελτιωθεί περαιτέρω, αναφέρει η Free West Media.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης (KIT) προκαλεί σάλο με μια μελέτη που αφαιρεί την φιλικότητα προς το κλίμα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, τέτοια αυτοκίνητα συμπαγούς κατηγορίας θα καταναλώνουν περίπου 175 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο το πρώτο εξάμηνο του 2022 μέσω της παραγόμενης και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα σύγχρονο diesel, από την άλλη πλευρά, εκπέμπει 153 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Εάν οι τρεις τελευταίοι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί τεθούν εκτός λειτουργίας τον Απρίλιο του 2023, οι επιστήμονες προβλέπουν μια τιμή 184 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα – 20,3 τοις εκατό περισσότερο από ένα ντίζελ.

Σύμφωνα με την Bild, ο καθηγητής Thomas Koch του KIT, όπου 800 επιστήμονες διεξάγουν έρευνα για την κινητικότητα, καταλήγει σε ένα αποθαρρυντικό συμπέρασμα που έρχεται σε αντίθεση με όλες τις πολιτικές δηλώσεις: «Το κλίμα δεν μπορεί να σωθεί με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τουλάχιστον όχι στη Γερμανία!».

Το TÜV κάνει μια παρόμοια δήλωση: τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα πρέπει να «οδηγούν τουλάχιστον 30.000 χιλιόμετρα» για να αντισταθμίσουν το ισοζύγιο CO2 των κινητήρων εσωτερικής καύσης. «Αλλά αυτό ισχύει μόνο αν οδηγείτε εξ ολοκλήρου με πράσινο ηλεκτρισμό». Στη Γερμανία, ωστόσο, παράγεται ακόμη λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο από ό,τι συμβαίνει ήδη λόγω του πολύ λίγου ανέμου και του σκοταδιού το χειμώνα. Επί του παρόντος, η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται κυρίως από ορυκτά καύσιμα. Με τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο μεγάλο.

Μια άλλη μελέτη έδειξε πρόσφατα ότι τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα είναι επίσης σημαντικά πιο ακριβά στη συντήρηση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όποιος αγοράζει ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο για να εξοικονομήσει χρήματα θα πρέπει να αισθάνεται εξαπατημένος. Ένα γνωστό ινστιτούτο έχει υπολογίσει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν είναι μόνο πολύ φθηνότεροι στην αγορά, αλλά και στη συντήρηση.

Post A Comment:

1 comment

aikείπε...

Λαθος συγκριση.Το προβλημα δεν ειναι το Co2 μονο[που ειναι διαχειρισημο απο την φυση]Το ντιζελ,συγκριτικα με την βενζινη, εχει προβλημα με αιωρουμενα σωματιδια και με την καλη[αλλα ακριβη]συντηρηση.Ειναι δεδομενο οτι,μεχρι στιγμης,τα ηλ.αυτοκινητα για να κατασκευαστουν ειναι ρυπογονα και φυσικα οι περιφημες ΑΠΕ δεν ειναι και τοσο αθωες.Απλα ειναι μια καλη λυση για την απορρυπανσητου αστικου περιβαλλοντος[οπως και η ηλεκτρικη θερμανση]

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications