Μακελειό στη Νέα Σμύρνη: «Παράπλευρη απώλεια» ο 44χρονος – Υπέστη ανακοπή καρδιάς από τον τρόμο

Σοκ και φρίκη προκάλεσε η μαφιόζικη εκτέλεση μέσα σε πολυσύχναστη καφετέρια της Νέας Σμύρνης, όπου πολίτες έπιναν αμέριμνοι τον καφέ του το βράδυ της Κυριακής βλέποντας Μουντιάλ.

Το φονικό που σημειώθηκε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Νέας Σμύρνης παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα συμμοριών αλά Σικάγο. Ο δολοφόνος μπήκε στο κατάστημα φορώντας κουκούλα και χειρουργική μάσκα. Αδιαφορώντας για τους δεκάδες θαμώνες, έβγαλε ατάραχος όπλο και άρχισε να πυροβολεί στοχεύοντας στο τραπέζι όπου κάθονταν οι δύο Αλβανοί. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε και μια γυναίκα που είχε πάει να πιεί καφέ και κατέληξε στο νοσοκομείο!

Όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχυρίζεται ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα και… έχει αυξηθεί το αίσθημα της ασφάλειας. Μαφιόζοι και κακοποιοί δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ μέσα στο πλήθος, σε μια από τις γειτονιές που ήταν από τις πιο ήσυχες και οικογενειακές, των Νοτίων Προαστίων!

Την ίδια ώρα, νέα δεδομένα που έρχονται στο φως, αλλάζουν την πορεία των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος Armando Ogranaja, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», δεν πέθανε από το τραύμα, αλλά από ανακοπή καρδιάς. Ο άνδρας τρομοκρατήθηκε από τη «βροχή» πυροβολισμών και κατέληξε.

Πλέον, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στόχος του εκτελεστή ήταν μόνο ο 41χρονος Kreshnik Cercizag πυροβολήθηκε στο κεφάλι και έχασε τη ζωή του ακαριαία. Οι υπόλοιπες σφαίρες που έπεσαν δίπλα από τους ανυποψίαστους πολίτες, ήταν όπως φαίνεται «αδέσποτες». Δηλαδή, από θαύμα δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Σε βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγραφεί πως ο αδίστακτος δράστης πυροβόλησε επτά φορές μέσα σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια έφυγε τρέχοντας πεζή προς την κάτω πλευρά της πλατείας της Νέας Σμύρνης και χάθηκε στο σκοτάδι. Σε βίντεο φαίνεται επίσης ο δράστης να φεύγει από το μπαρ μαζί με ακόμα ένα πρόσωπο, που προφανώς είναι συνεργός του. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των δύο Αλβανών τραυματίστηκε ακόμα ένας θαμώνας, ο οποίος στο άκουσμα των πυροβολισμών προσπάθησε να απομακρυνθεί, σκόνταψε και χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι.

Η φονική ενέδρα φαίνεται πως είχε στηθεί για τον 41χρονο Αλβανό Kreshnik Cercizag, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ηταν σεσημασμένος για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, μεταναστών και όπλων, καθώς και για ληστείες, ενώ ήταν γνωστός στους ανθρώπους της νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο «εισπράκτορας» συμμορίας σε καταστήματα εστίασης και νυχτερινά κέντρα.

Το συμβόλαιο θανάτου του εκτιμάται ότι εκτελέστηκε στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα σε «νονούς της νύχτας». Ο 41χρονος είχε καταδικαστεί από αλβανικό δικαστήριο για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών το 2002, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι ύστερα από καταδίωξη με σκάφος ανοιχτά της Ιταλίας. «Πλούσιο» ήταν το ποινικό παρελθόν του και στην Ελλάδα. Το 2012 είχε κατηγορηθεί για ληστεία και διάρρηξη στα Γιάννενα, ενώ τον Ιούλιο του 2016 είχε συλληφθεί για χασισοφυτεία στην Κόρινθο. Ο 44χρονος ομοεθνής του Armando Ogranaja, που πυροβολήθηκε στον θώρακα, ήταν και αυτός γνώριμος των Αρχών για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και λεσχών, ενώ ήταν μόνιμος συνοδός του 41χρονου. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, είχε δεχτεί απειλές και είχε αλλάξει πρόσφατα τον τόπο διαμονής του.

Την υπόθεση ερευνούν αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι πιστεύουν πως πρόκειται για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών αντίπαλων συμμοριών που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες. Εκτιμάται πως ο ένοπλος εκτελεστής είχε τουλάχιστον ένα ή δύο συνεργούς, οι οποίοι τον βοήθησαν να διαφύγει από την πλατεία της Νέας Σμύρνης. Προσωπικό της Σήμανσης έχει περισυλλέξει επτά κάλυκες των 9 mm από τη σκηνή του εγκλήματος. Οι δύο σφαίρες βρήκαν τον 41χρονο στο κεφάλι, η μία τον 44χρονο στον θώρακα και η μία τη γυναίκα στην κοιλιά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications