Ισλαμιστές κατηγορούν  Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή για «απιστία» για τον εορτασμό των Χριστουγέννων(!)

Ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής Μοχάμεντ Σαλάχ αφού μοιράστηκε μια φωτογραφία με την οικογένειά του γιορτάζοντας τις γιορτές των Χριστουγέννων εκανε πυρ και μανια ορδες μουσουλμανους (ναι αυτους που κουβάλουν στην Ευρωπή ), κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τότε που υπέγραψε στη Λίβερπουλ και που με την ευκαιρία αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια σε πολλούς μουσουλμάνους χρήστες του Διαδικτύου. μέχρι που ο μεγαλύτερος ισλαμικός φορέας αντέδρασε.

Η προέλευση αυτής της διαμάχης έγκειται στον χριστιανικό χαρακτήρα των εορτών των Χριστουγέννων, ανύπαρκτη στη μουσουλμανική θρησκεία που είναι η πλειοψηφία στην Αίγυπτο, καθώς και στις περισσότερες αραβικές χώρες του Ισλάμ.

Μερικοί επιτέθηκαν στον Αιγύπτιο παίκτη στα κοινωνικά δίκτυα με σχόλια όπως "μια φωτογραφία σαν αυτή θα σας φέρει πιο κοντά στους Άγγλους, αλλά θα χάσει πολλούς από τους μουσουλμάνους θαυμαστές σας στον αραβικό κόσμο", "Φτάνει να υποκύψεις στη Δύση, είσαι πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσεις για τη μουσουλμανική νεολαία» και τον αποκαλέσαν «άπιστο». Λίγα ήταν τα σχόλια που υποστήριξαν ή υπερασπίστηκαν.

Από την πλευρά του, το Dar al-Ifta της Αιγύπτου, το μεγαλύτερο αιγυπτιακό ισλαμικό συμβουλευτικό όργανο, μίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαμάχη που ξεσπά με κάθε χριστιανική γιορτή, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει απαγόρευση στη Σαρία» , αυτό δεν είναι μια απομάκρυνση από το Ισλάμ όπως λένε ορισμένοι» .

Δηλαδη οταν γίνουν πολυ περισσοτεροί στην Ευρωπη θα επιβαλουν το Ισλαμ στους Χριστιανους ? ενημερωτικα μουσουλμανος επισης απο την Αιγυπτο αν και δεν εχει πολεμο, ( τους τελειωσαν οι μουσουλμανοι απο αλλες χωρες? ) καπου 20 ετων ελεγε πως οσες κυκλοφορουν με φουστες ειναι π@ρνες ! αυτους υποδεχονται οι κοιμησμενές χριστιανες της Ευρωπής...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications