Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει το σχέδιο δήθεν ως προφητεία: Έχει δει οιωνούς καταστροφής και ερήμωσης

Σε μια λειτουργία στο Βατικανό, ο 85χρονος Πάπας είπε την Κυριακή ότι έχει ένα τρομερό όραμα για τον κόσμο με «ακόμα μεγαλύτερους οιωνούς καταστροφής και ερήμωσης». Η Λειτουργία τελέστηκε σε ανάμνηση της εορτής της Παναγίας της Γουαδελούπης, που έπεσε τη Δευτέρα. Εορτάζει την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν νεαρό άνδρα, τον Άγιο Χουάν Ντιέγκο, το 1531 στην Πόλη του Μεξικού.

Στο κήρυγμά του, ο ποντίφικας είπε ότι «είναι μια πικρή εποχή, γεμάτη με το βρυχηθμό του πολέμου, την αυξανόμενη αδικία, την πείνα, τη φτώχεια και τα βάσανα», αλλά αυτή τη στιγμή «σκοτεινή και μπερδεμένη, υπάρχουν οιωνοί ακόμη μεγαλύτερης καταστροφής».

Πρόσθεσε ότι τα Χριστούγεννα, η θεϊκή αγάπη του Θεού και ο ερχομός του σε εμάς μας λέει ότι είναι και μια ευνοϊκή στιγμή για σωτηρία, στην οποία ο Κύριος, μέσω της Παναγίας, συνεχίζει να μας δίνει τον Υιό του. Ζήτησε από την εκκλησία του Βατικανού να εμπλακεί μεταξύ τους χωρίς καθυστέρηση, να βγει να συναντήσει τους αδελφούς και τις αδελφές μας που έχουν ξεχαστεί και απορριφθεί από τις καταναλωτικές και αδιάφορες κοινωνίες μας. Ο ποντίφικας υπενθύμισε το βιβλικό εδάφιο του Ιωάννη 3:16, που λέει τα εξής:

«Διότι τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή».

Εορτάζοντας τη γιορτή της Παναγίας της Γουαδελούπης, ο Πάπας είπε ότι η Παναγία μας καλεί να αφήσουμε πίσω όλες τις προκαταλήψεις και τους φόβους που κατοικούν στην καρδιά μας και να εμπιστευθούμε στον αληθινό Θεό για τον οποίο ζούμε, απευθυνόμενοι με χαρά και σιγουριά στον επιβεβαιώσουμε ότι ανήκουμε στον Κύριο. Το 2031 θα συμπληρωθούν 500 χρόνια από την εμφάνιση της στον νεαρό άνδρα στο Μεξικό.

Ως εκ τούτου, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από όλα τα μέλη της Εκκλησίας των προσκυνητών στην Αμερική, ποιμένες και πιστούς, να συμμετάσχουν σε αυτό το εορταστικό ταξίδι που έχει στόχο να προωθήσει μια συνάντηση με τον Θεό μέσω της Παναγίας της Γουαδελούπης.

«Θέλει να μας υπενθυμίσει ότι ήταν το Ευαγγέλιο που διαμόρφωσε την ψυχή της Λατινικής Αμερικής και ότι ως πιστοί στον Χριστό έχουμε την ευθύνη να είμαστε αξιόπιστοι μάρτυρες της αγάπης του Ιησού Χριστού και αποφασιστικοί πρωταγωνιστές στην οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού. » είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications