Underground θρύλοι του Donbass στην Ουκρανία

Το Donbass αναφέρεται πρόσφατα όλο και περισσότερο σε σχέση κατάσταση στην Ουκρανία. Αλλά αυτή η ορεινή περιοχή είναι διάσημη για πολλούς θρύλους, οι περισσότεροι από τους οποίους συνδέονται με τα τοπικά ορυχεία και κατακόμβες (φωτο Μνημείο στο Shubin).

Το φάντασμα του ανθρακωρύχου
Έτσι, ένας πολύ δημοφιλής μύθος είναι για ένα πνεύμα που ονομάζεται Shubin, που βοηθά τους ανθρακωρύχους, σώζοντας τους από ατυχήματα. Πιθανότατα, ο Shubin δεν είναι όνομα, αλλά επώνυμο. Σύμφωνα με το μύθο, αυτός ο άνθρωπος έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα και ήταν καυστήρας αερίου στο επάγγελμα. Δηλαδή, με σύγχρονους όρους, έκανε την απαέρωση του δυναμίτη στα ορυχεια. Φορούσε ένα μακρύ παλτό από δέρμα προβάτου εμποτισμένο με νερό, και έμπαινε στο ορυχείο με ένα φακό και το πέταξε μακριά και στο μεταξύ έπεσε στο έδαφος, σκεπασμένος με ένα παλτό από δέρμα προβάτου.

Αν δεν υπήρχε αέριο ή δεν ήταν αρκετό, τότε το παλτό από δέρμα προβάτου τον έσωζε. Μερικές φορές όμως γινόταν μια ισχυρή έκρηξη. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των εργασιών ορυχείων ήταν εξ ολοκλήρου αλλοδαποί και δεν νοιάζονταν και πολύ για την ασφάλεια των ντόπιων εργαζομένων.

Μια εκδοχή λέει ότι ο Shubin ήταν ένας από αυτούς που πεθάναν σε ορυχείο από έκρηξη μεθανίου ... Η άλλη είναι πιο ενδιαφέρουσα, ο Shubin δεν τα πήγε καλά με έναν τον ιδιοκτήτη σε ορυχείο. Ο χαρακτήρας του ήταν συγκρουσιακός, καβγατζής και ο ιδιοκτήτης παρενοχλούσε συνεχώς τους ανθρακωρύχους.

Και μια μέρα ο Shubin εμφανίστηκε στον ιδιοκτήτη μεθυσμένος και άρχισε μια τέτοια συζήτηση μαζί του: «Με ποιο δικαίωμα πίνεις το αίμα του ανθρακωρύχων;» Εκείνος, φυσικά, απάντησε: «Είμαι ο ιδιοκτήτης, κάνω ότι θέλω!». - «Ω, αφέντη; απάντησε ο Shubin. «Λοιπόν, τότε θα σου δείξω ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό εδώ». Ο ο Shubin έφυγε και μετά από αυτό κανείς άλλος δεν τον είδε ζωντανό.

Λέγεται ότι είτε πέθανε από φυσικό θάνατο, είτε μέθυσε στο ορυχείο και σκόπιμα ανατίναξε και τον εαυτό του ταυτόχρονα. Και από τότε άρχισαν να τον βλέπουν κατά καιρούς εδώ κι εκεί ... Το πνεύμα του εμφανίζεται μπροστά στους ανθρακωρύχους για να τους οδηγήσει έξω από τα ερείπια ή να προειδοποιήσει για κάποιου είδους κίνδυνο. Είναι αλήθεια ότι, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, αντίθετα, τρομάζει τους ανθρακωρύχους και μπορεί ακόμη και να μπαζώσει ή να πλημμυρίσει το ορυχείο. Ο Shubin ζει σαν σε μακρινές ή εγκαταλελειμμένα ορυχεία. Όσοι πιστεύουν σε αυτό το πνεύμα τον αποκαλούν με σεβασμό - «κύριο»...

Διαμάντια
Ένας άλλος «υπόγειος» θρύλος του Donbass συνδέεται με τα διαμάντια. Κάποτε, στη σοβιετική εποχή, επρόκειτο να φτιάξουν ένα μετρό στο Ντόνετσκ, αλλά δεν προέκυψε τίποτα. Υπήρχαν φήμες ότι η κατασκευή πάγωσε λόγω του γεγονότος ότι κατά την τοποθέτηση των πρώτων γραμμών του μετρό, ανακαλύφθηκε κοίτασμα μεγάλων διαμαντιών. Φαίνεται ότι υπήρξαν ακόμη και αυτόπτες μάρτυρες που διαβεβαίωσαν ότι ήταν στο μέγεθος ενός αυγού.

Ωστόσο, γνώστες λένε ότι όντως «βρίσκονται» διαμάντια στο Donbass. Για πρώτη φορά βρέθηκαν πολύ πριν την ιουδαϊκή κομμουνιστικη επανάσταση. Αλλά για άγνωστο λόγο, δεν ανέπτυξαν το κοίτασμα. Η τσαρική κυβέρνηση έβαλε φρένο σε όλα, αλλά ιδιώτες επενδυτές δεν βρέθηκαν.

Μεταλλαγμένοι κοντά στη Μαριούπολη
Στην πόλη Donbass της Μαριούπολης, υπάρχουν υπόγειες σπηλιές που οι ντόπιοι αποκαλούν «The Adit» ή «The Nursery». Σύμφωνα με φήμες, στη σοβιετική εποχή, η KGB εξόπλισε μυστικά εργαστήρια στα τοπικά μπουντρούμια, όπου φέρεται να μελετούσαν τις επιπτώσεις της έκθεσης σε ακτινοβολία σε ανθρώπους και ζώα.

Οι ντόπιοι παλιοί μοιράζονται πρόθυμα τους θρύλους τους για τις κατακόμβες με δημοσιογράφους και ερευνητές. Ένας από αυτούς, ονόματι Roman, θυμάται τις ιστορίες του παππού του ότι τη δεκαετία του 50-60 , ένα μυστικό αντικείμενο εντοπίστηκε σε τεχνητές σπηλιές που εκτείνονταν για πολλά χιλιόμετρα. Αν και η περιοχή ήταν περικυκλωμένη από συρματοπλέγματα, κάποιες φήμες διέρρευσαν. Ο πιο δημοφιλής ήταν ο μύθος των μεταλλαγμένων που «εκτρέφονταν» στα μυστικά εργαστήρια της KGB.Οι μεταλλαγμένοι υποτίθεται ότι επισκέπτονταν κατά καιρούς τα κοντινά χωριά - Chemalyk και Granitnoye.

Ο ίδιος Βλαντιμίρ ισχυρίζεται ότι είδε με τα μάτια του γιγάντια φίδια κοντά στο "Shtolni". Υπενθυμίζει: - Ένα βράδυ ο πατέρας μου και εγώ οδηγούσαμε ένα αυτοκίνητο, και τότε ο πατέρας μου, βρίζοντας πάτησε φρένο. Σκεφτήκαμε ότι κάποιος έξυπνος έβαλε ένα χοντρό λάστιχο στο δρόμο, το αυτοκίνητο πήδηξε τόσο πολύ όταν το χτυπούσε που σταματήσαμε για να αφαιρέσουμε αυτό το "λάστιχο". Βγαίνουμε από το αμάξι, κοιτάμε, και τελικα ηταν τεράστιο φίδι που σφύριζε. Πηδήξαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε...

Επίσης παρατηρήθηκαν παράξενα τρωκτικά παρόμοια με αρουραίους. Ωστόσο, δεν επρόκειτο για αρουραίους, αλλά γιγάντια έντομα που από καιρό σε καιρό σέρνονταν σε τοπικούς κήπους, τρομάζοντας τους ιδιοκτήτες με το μέγεθός τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, δεν υπήρχαν εργαστήρια κοντά στη Μαριούπολη, αλλά υπήρχε ορυχείο ουρανίου. Αν και το ένα δεν παρεμβαίνει στο άλλο. Αν υπάρχει ουράνιο, τότε είναι ξεκάθαρο από πού προήλθαν η ακτινοβολία και οι μεταλλαγμένοι μαζί με τα ζωα . Σύμφωνα με ένα πρώην στέλεχος του εκεί δοκιμαζόταν εξοπλισμός εξόρυξης. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, δεν γινόταν πλέον λόγος για μυστικότητα, οι κατακόμβες εγκαταλείφθηκαν .

Οι ντόπιοι μαθητές έχουν μια παράδοση - την ημέρα της αποφοίτησης, οργανώστε γιορτές κοντά στις κατακόμβες. Εκεί συνέβη ένα άλλο «φανταστικό» επεισόδιο.

- Στο πάρτι αποφοίτησης, ο αδερφός μου, μαζί με τους συμμαθητές πήγαν σε αυτο μέρος λέει ο Βλαντιμίρ από το Chemalyk. -Κάποιος πρότεινε να τραβήξετε μια ομαδική φωτογραφία και όλοι στάθηκαν σε ένα πλήθος. Φανταστείτε την έκπληξή μας όταν μια από τις φωτογραφίες πίσω από την ομάδα έδειχνε ένα χλωμό πρόσωπο ενός ξένου.Ίσως αυτά είναι τα φαντάσματα των κρατουμένων που έχτισαν τις κατακόμβες; Ποιος ξέρει...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications