Έρχεται  δεύτερο Γολοντομόρ   : Ανατιμήσεις «φωτιά» σε 800 κωδικούς προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Γολοντομόρ:Ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας (1932-1933) απο τους δημοκρατες-συμμορίτες για να κανουν γενοκτονία, ενας αλλος τροπος για να ξεπαστρεψουν οσους περισσοτερους μπορουν ,και μαντεψτε: οι μαζες διαβαζουν δεκαδες εγκυρες πηγες τους και τους πατουν Like!

Mέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα έρθουν αντιμέτωποι με νέο κύμα ανατιμήσεων, καθώς αναμένεται να αυξηθούν 800 κωδικοί προϊόντων στα σούπερ μάρκετ κατά τουλάχιστον 10-15%.

Για παράδειγμα, τα τυροκομικά θα «δουν» αύξηση έως και 30% σε σχέση με σήμερα, ενώ αναμένεται να εκτοξευθούν αναψυκτικά και ροφήματα κατά 35%. Μεγάλες θα είναι και οι αυξήσεις στις τιμές των απορρυπαντικών που η τιμή τους θα ανέβει 20% και κατά 21% θα αυξηθούν και οι βρεφικές πάνες.

Αυξήσεις που ζαλίζουν σε βασικά προϊόντα – Τα τρικ με την ποσότητα
Και ενώ οι ανατιμήσεις βασικών αγαθών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση επιφέροντας ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, οι καταναλωτές καλούνται να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς στα ράφια πωλούνται προϊόντα στην ίδια τιμή αλλά με μικρότερη συσκευασία.

Πολλές επιχειρήσεις για να αποφύγουν νέες ή μεγαλύτερες αναπροσαρμογές τιμών που θα έστρεφαν τους καταναλωτές σε ανταγωνιστές τους προχώρησαν σε κάποια τρικ, αφήνοντας την ίδια συσκευασία στο προϊόν αλλά μειώνοντας την ποσότητα. Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης μίλησε για «το νέο φαινόμενο εξαπάτησης του καταναλωτή με βάση τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτή».

Και συνέχισε κάνοντας λόγο για «στημένο παιχνίδι» καθώς οι βιομηχανίες «ξεκίνησαν το καθεστώς της μείωσης της ποσότητας» ώστε να κρατιέται ίδια η τιμή των προϊόντων, αλλά σε μικρότερη ποσότητα και με την ίδια ακριβώς συσκευασία, για να μη φαίνεται η αύξηση της τιμής τους.

«Τερτίπια των εταιριών ώστε να εξαπατήσουν τους καταναλωτές», τονίζει φανερά εκνευρισμένος ο κ. Λεχουρίτης, δίνοντας παράλληλα παραδείγματα όπου συσκευασίες προϊόντων από 100ml έγιναν 80ml ή από 1 κιλό έγιναν 800 γραμμάρια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications