Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για την Κινητοποίηση Ρωσικού Υποβρυχίου που φέρει τον πυρηνικό πύραυλο Poseidon

Ο πύραυλος είναι γνωστός ως Όπλο της Αποκάλυψης: μπορεί να ταξιδέψει έως και 10.000 χιλιόμετρα υποβρύχια και να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι.

Ένα σημείωμα πληροφοριών που έστειλε το ΝΑΤΟ στις χώρες μέλη του προειδοποιεί για την κινητοποίηση του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου K-329 Belgorod. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το υποβρύχιο φέρει τον πυρηνικό πύραυλο Poseidon, γνωστό και ως Όπλο της Αποκάλυψης.

Ο φόβος του masono-ΝΑΤΟ είναι η υπερτορπίλη Poseidon με την ικανότητα να ταξιδέψει έως και 10.000 χιλιόμετρα κάτω από το νερό για να εκραγεί κοντά στην ακτή και να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι.

Παρουσιάστηκε το 2018
Η πυρηνική τορπίλη παρουσιάστηκε το 2018 από τη Ρωσία ως ο τρόπος για να διασφαλιστεί η ρωσική στρατιωτική υπεροχή, αν και πυρηνικοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με έναν διηπειρωτικό πύραυλο όπως αυτοί που λειτουργούσαν από τη δεκαετία του 1960.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει το δορυφορικό δίκτυο για την παρακολούθηση τορπίλων που εκμεταλλεύεται τη μεγάλη θερμότητα που εκπέμπουν τα βλήματα όταν ενεργοποιούνται. Δεν είναι όμως σε θέση να τα εντοπίσουν κάτω από τη θάλασσα.

Το Belgorod έχει μήκος 184 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα και μπορεί να ταξιδέψει με περίπου 60 χιλιόμετρα την ώρα υποβρύχια. Υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει έως και 120 ημέρες χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει στην επιφάνεια.

Ανάμεσα στο οπλοστάσιό του έχει τον υπερτορπίλη Poseidon, ένα βλήμα 24 μέτρων με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής περίπου δύο μεγατόνων.

Ο συναγερμός του ΝΑΤΟ έρχεται μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ προέτρεψε τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης στην Ουκρανία ως απάντηση στις στρατιωτικές αποτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications