Μεντβέντεφ: Oποιος ενοχλεί την Ρωσία  παίζει σκάκι με τον θάνατο και το αποτέλεσμα θα ειναι το τέλος της ανθρωπότητας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει διπλασιάσει τις απειλές του προς τη Δύση στις τελευταίες του δηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στις υποθέσεις του έθνους του θα κορυφωθεί σε ένα «παιχνίδι σκακιού με τον θάνατο». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τα «βρώμικα όνειρα των διεστραμμένων Αγγλοσάξωνων» τροφοδοτούν τις προσπάθειες να «παραλύσει» τη διψασμένη από τον πόλεμο χώρα του.

Σε ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ είπε: «(Η πτώση της Ρωσίας) είναι τα βρώμικα όνειρα των αγγλοσάξωνων διεστραμμένων, που κοιμούνται με μια κρυφή σκέψη να διαλύσουν το κράτος μας, σκέφτονται πώς να μας διαλύσουν σε κομμάτια».

«Τέτοιες προσπάθειες είναι πολύ επικίνδυνες και δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Αυτοί οι ονειροπόλοι αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η αναγκαστική αποσύνθεση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκακιού με τον θάνατο, στην οποία είναι γνωστό πότε ακριβώς φτάνει το check and mate: το τέλος του κόσμου για την ανθρωπότητα», απείλησε ο πρώην πρόεδρος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μεντβέντεφ υπενθύμισε σε δηλώσεις του στο κανάλι του στο Telegram ότι τα πυρηνικά οπλοστάσια της Ρωσίας είναι «η καλύτερη εγγύηση για τη διαφύλαξη της Ρωσίας».

Ο Μεντβέντεφ ήταν πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 2008 έως το 2012 και πρωθυπουργός της Ρωσίας από το 2012 έως το 2020. Στις 15 Ιανουαρίου 2020 παραιτήθηκε από τη θέση του και έγινε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications