Πατέρας 19χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο: «Το κορίτσι που είδαμε στο νοσοκομείο δεν ήταν η Θάλεια μας»

Η οικογένεια της 19χρονης ναυτικής δοκίμου δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει πώς το παρθενικό της ταξίδι με το Πολεμικό Ναυτικό θα ήταν ταυτόχρονα και το τελευταίο της Θάλειας Κορδάμπαλου, που έσβησε μετά τον εμβολιασμό της με εμβόλιο κατά Covid-19.

«Ήταν γεμάτη ενέργεια γι’ αυτό το ταξίδι. Το τελευταίο της ταξίδι. Το τελευταίο, το τελευταίο… Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς αυτό», είπε συντετριμμένος ο πατέρας της. «Δεν ήταν απλά το όνειρό της.

Ήταν το πεπρωμένο της», είπε ο πατέρας της Θάλειας, Στέλιος Κορδάμπαλος, της 19χρονης ναυτικής δοκίμου που έχασε εντελώς αναπάντεχα τη ζωή της στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι στο τέλος Αυγούστου.

«Λες και κυνηγούσε το πεπρωμένο της, λες και όλα πηγαίναν στο να μην πάει προς αυτήν την κατεύθυνση κι όμως εκείνη είχε επικεντρωθεί εκεί».

Δύο φορές έδωσε πανελλήνιες για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να μπει στην σχολή ναυτικών δοκίμων. «Ήταν ανένδοτη σε αυτό το κομμάτι.

Λέει “όχι μπαμπά θέλω να ξαναδώσω”. Έδωσε το κορίτσι μου, πέρασε έγραψε καλύτερα. Πήγε στην σχολή Ευέλπιδων.

Πήγε τον πρώτο μήνα. Περνούσε καλά, έκανε φίλους αλλά στον μήνα πάνω της ήρθε ειδοποίηση ότι είναι επιλαχούσα δόκιμος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε.

Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο. “Μπαμπά πάρτους τηλέφωνο, θέλουν να με κρατήσουν εδώ στην Ευελπίδων. Πάρτους τηλέφωνο”. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά της. Αυτό ήταν που ήθελε πάντα».

«Ήμουν ο τελευταίος που μίλησα μαζί της»

Η Θάλεια, αρχές Αυγούστου πήγε για το πρώτο της ταξίδι ως ναυτική δόκιμος. «Έπιασαν λιμάνι στην Τυνησία και μας πήρε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που της μίλησα. Μίλησε πρώτα με τον αδελφό της. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια. “Εμείς όλα καλά εδώ”. Μόλις είχαν φάει και επέστρεφαν στο καράβι. “Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά” γιατί θα έμεναν μέχρι την Κυριακή».

Όμως η Θάλεια δεν ξαναπήρε ποτέ τον πατέρα της. Πέρασε το Σάββατο, πέρασε η Κυριακή κι όταν πια τη Δευτέρα το απόγευμα οι γονείς της έλαβαν τηλεφώνημα, δεν άκουσαν την κόρη τους στην άλλη άκρη του ακουστικού αλλά τον στρατιωτικό γιατρό του καραβιού.

«Ο γιατρός του καραβιού άρχισε να μας λέει αν η Θαλίτσα ήταν αλλεργική σε κάποια αντιβίωση γιατί έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα. Επίσης είπε αν είχε χαμηλή πίεση… Η Θαλίτσα μου ήταν και αιμοδότρια», υπογράμμισε ο πατέρας της Θάλειας. Ο γιατρός τούς μίλησε για έναν ελεγχόμενο πυρετό και για ένα εξάνθημα στο πόδι.

«Στις 02.00 τα ξημερώματα μας πήρε ο γιατρός και μας λέει ότι έχει ουρολοίμωξη. Ουρολοίμωξη και ότι η νεότερη επικοινωνία θα είναι ήταν την άλλη μέρα το πρωί», συμπλήρωσε ο κ. Κορδάμπαλος.

«Το κορίτσι διασωληνώθηκε»

«Τηλέφωνο από τη σύζυγό μου γύρω στις 9 παρά και μου λέει ‘το κορίτσι διασωληνώθηκε’. Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια του. Ότι είναι στην Ιταλία και έχει διασωληνωθεί. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί. Από εκείνη την στιγμή έγιναν όλα γρήγορα. Αμάξι του ΓΕΝ. Μπήκαμε σε αεροπλάνο. Φτάσαμε Νάπολη. Κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι», πρόσθεσε ο κ. Κορδάμπαλος.

«Καθίσαμε όσο καθίσαμε. Με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε και θα την βλέπαμε αλλά την επόμενη μέρα μας ειδοποίησαν ότι το κορίτσι κατέληξε. Ήταν τόσο δύσκολη αυτή η στιγμή», είπε με τρεμάμενη φωνή ο πατεράς της 19χρονης.

Η Θάλεια είχε νοσήσει με κορωνοϊό στις αρχές Αυγούστου, μια σχεδόν ασυμπτωματική νόσηση.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως τι ήταν αυτό; Σε τέσσερις μέρες να χαθεί. Ήταν επιβαρυμένη, ήταν εξουθενωμένη με όλο αυτό που είχε περάσει;».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications