Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ εκφράζει με επιστολή του προς τον μεγαλειότατο βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Γ’ και τη βασιλική σύζυγο, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Την επιστολή του μακαριότατου απέστειλε στον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Τζέιμς Λοτζ, ο διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, Ιωάννης Τσούρας, με την παράκληση να τη διαβιβάσει στον βασιλέα.

Όπως σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η σοφία και η πείρα της βασιλίσσης θα παραμείνουν ανυπέρβλητες για πολύ καιρό ακόμη.

«Διαφυλάσσοντας ακόμη στη μνήμη μας τις αλησμόνητες στιγμές της πρόσφατης τιμητικής σας επίσκεψης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προσευχόμαστε όπως ο Πανάγαθος Θεός σας προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία και ενδυναμώνει τη Μεγαλειότητά σας και την Βασιλική Οικογένεια σε αυτές τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας», καταλήγει ο μακαριότατος.

Τα βαθιά τους συλλυπητήρια προς τη βασιλική οικογένεια και ολόκληρο το έθνος εξέφρασαν και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, οι κληρικοί και οι πιστοί της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications