Ένας από τους ιδρυτές της Greenpeace καταγγέλλει την «ψευδή αφήγηση» της κλιματικής αλλαγής

Πριν από τον Πούτιν και τον Covid, η δικαιολογία ήταν η κλιματική αλλαγή που πρόκειται να μετατρέψει τον πλανήτη σε έρημο αν δεν εγκαταλείψουμε την ευημερία και τις ελευθερίες μας.

Αλλά αυτή η μεγάλη δικαιολογία βασίζεται σε μια μάλλον αμφισβητήσιμη αφήγηση, σύμφωνα με έναν από τους ιδρυτές της πλέον περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace, τον Πάτρικ Μουρ, ο οποίος έφυγε το 1985, δεκαπέντε χρόνια μετά τη δημιουργία της.

Σε ένα email στο οποίο είχε πρόσβαση η αμερικανική έκδοση The Epoch Times, ο Μουρ εξομολογείται τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε την περιβαλλοντική οργάνωση που βοήθησε να δημιουργηθεί στην εποχή του: «Η Greenpeace «απήχθη» από την πολιτική αριστερά όταν συνειδητοποίησαν ότι υπήρχαν χρήματα και δύναμη στο περιβαλλοντικό κίνημα», λέει. «Αριστεροί στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη μετέτρεψαν την Greenpeace, μια οργάνωση που βασιζόταν αρχικά στην επιστήμη, σε μια πολιτική οργάνωση συγκέντρωσης κεφαλαίων».

Και ο Μουρ το ξεκαθαρίζει, ότι ο περιβαλλοντισμός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πολιτικό αριστερό κίνημα, «που επικεντρώνεται στη δημιουργία αφηγήσεων, ιστοριών που έχουν σχεδιαστεί για να ενσταλάξουν φόβο και ενοχές στο κοινό, ώστε το κοινό να του δίνει χρήματα».

Όντας, εξάλλου, ΜΚΟ και όχι κόμμα ή εταιρεία, έχουν το «τεκμήριο ιερότητας» δήθεν μη κερδοσκοπικών φορέων και χωρίς την υποχρέωση να ενεργούν ενώπιον του κοινού ή να λογοδοτούν. Αντιθέτως, ενεργούν στη σκιά, στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και άλλων ομάδων εξουσίας πολιτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαβόητη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) από την οποία όλη αυτή η τρέλα που πρόκειται να μας αφήσει στο σκοτάδι αυτό το χειμώνα «δεν είναι επιστημονικός οργανισμός», λέει, «ένας πολιτικός οργανισμός που αποτελείται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών». Το πάνελ δεν συλλέγει τα στοιχεία που προκύπτουν από ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες, αλλά μάλλον το αντίθετο: πληρώνει τους επιστήμονες για να τους παρέχουν «πληροφορίες» που υποστηρίζουν την αφήγηση της «έκτακτης ανάγκης για το κλίμα».

Οι εκστρατείες τους κατά των ορυκτών καυσίμων, της πυρηνικής ενέργειας, του CO2, του πλαστικού κ.λπ., είναι λανθασμένες και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την ανθρωπότητα να πιστέψει ότι ο κόσμος θα τελειώσει εάν δεν εγκαταλείψουμε τον πολιτισμό και την οικονομία που τον υποστηρίζει, ο Μουρ λέει οτι ειναι μελλοντικοί εχθροί όχι μόνο του πολιτισμού, αλλά ακόμη και του ίδιου του περιβάλλοντος.

«Σήμερα, η αριστερά έχει υιοθετήσει πολλές καταστροφικές πολιτικές για τον πολιτισμό γιατί είναι τεχνικά ανέφικτες», καταλήγει. «Απλώς κοιτάξτε την επικείμενη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, την οποία εκμεταλλεύεται ο Πούτιν. Αλλά είναι δική τους δημιουργία αρνούμενοι να αναπτύξουν τους δικούς τους πόρους φυσικού αερίου, αντιτιθέμενοι στην πυρηνική ενέργεια και παίρνοντας μια αδύνατη θέση για τα ορυκτά καύσιμα γενικά», γράφει.

Πραγματικά δεν χρειάζεται πολύ ξύσιμο για να συνειδητοποιήσουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι που θεωρούν τον άνθρωπο «εχθρό του πλανήτη» δεν είναι εδώ για να ωφελήσουν την ανθρωπότητα, αλλά μάλλον για να την καταστρέψουν ή τουλάχιστον να την «απενεργοποιήσουν». «Αυτό ακούγεται υπερβολικά σαν «προπατορικό αμάρτημα», η ιδέα ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με μια ανεπανόρθωτη τάση προς το κακό, ενώ όλα τα άλλα είδη είναι καλά, συμπεριλαμβανομένων των κατσαρίδων, των κουνουπιών και των ασθενειών», λέει ο Μουρ για αυτήν την κυρίαρχη φιλοσοφία που βασίζεται στην ιδέα ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν υπήρχαν λιγότεροι άνθρωποι.

«Αλλά οι άνθρωποι που το ισχυρίζονται αυτό δεν προσφέρονται ποτέ να εξαφανιστούν πρώτοι. Συμπεριφέρονται σαν να είναι ανώτεροι από τους άλλους. Αυτό το είδος «υπερηφάνειας» και «τεκμήριο» είναι το χειρότερο από τα βασικά αμαρτήματα», λέει ο Μουρ, την γνωστη φυλη εννοει!.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications